Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беър Грилс платил глобата за нарушенията в НП "Рила"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световноизвестният пътешественик Беър Грилс е платил глоба от 12 800 лева за нарушения при заснемането на филм в района на връх Мусала, съобщиха от екипа на Национален парк „Рила“.

Екипът на Грилс е нарушил режимите и нормите за поведение на Парка, за което са му съставени три акта и две наказателни постановления – за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашевото езеро и за улавяне и умъртвяване на жаби.

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на НП „Рила“ за палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Глобите са от 1000 до 10 000 лева.

Фондацията „Наш дом е България“ е платила 5 хил. лева глоба за това, че миналото лято при заснемане на друго видео танцьори навлязоха в Бъбрека - едно от Седемте рилски езера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Беър Грилс платил глобата за нарушенията в НП "Рила"

Световноизвестният пътешественик Беър Грилс е платил глоба от 12 800 лева за нарушения при заснемането на филм в района на връх Мусала, съобщиха от екипа на Национален парк „Рила“. Екипът на Грилс е нарушил режимите и нормите за поведение на Парка,..

публикувано на 23.04.19 в 19:58
Още не е ясно дали Беър Грилс (на снимката) ще бъде глобен заради нарушенията в Национален парк „Рила“ .

Парк „Рила“ отрича охрана да е присъствала на кадри с Беър Грилс, нарушили разпоредбите

Направените кадри за чуждестранната документална поредица „Дивата пустош с Беър Грилс“ на територията на Национален парк „Рила“ са били заснети в отсъствието на парковата охрана, заяви днес пред „Хоризонт“ директорът на защитената зона Красимир..

публикувано на 22.02.19 в 14:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горски служители спасиха сърна в Невестинско

Служители на Горското стопанство в Невестино са спасили сърна, намерена в безпомощно състояние в крайпътна канавка между селата Ваксево и Тишаново, съобщиха от Югозападното държавно предприятие.  След преглед във ветеринарна лечебница и дадени..

публикувано на 03.07.24 в 11:13

Димитър Главчев: Всички министри си свършиха работата

Служебният премиер Димитър Главчев отчете работата на кабинета и със заявката, че не обича да хвали себе си и екипа си, каза, че всички министри са си свършили работата по ресорите. Главчев акцентира, че за първи път няма възражения към провеждането на..

публикувано на 03.07.24 в 11:06
Парламентарният лидер на

Две българки привличат гласове на крайната десница във Франция

Две българки са част от листите на крайнодясната партия "Национален сбор" за парламентарните избори във Франция, предаде БГНЕС. Славка Михайлова и Иванка Димитрова са се класирали за втория тур, който ще се проведе на 7 юли. Михайлова получи 23,06 % в 1..

публикувано на 03.07.24 в 11:01

След бурята: Пловдивските пожарникари са се отзовали на 32 сигнала

На 32 сигнала, предимно за паднали дървета и клони са се отзовали пловдивските пожарникари след снощната буря.  При единия от случаите голямо дърво е паднало върху автомобил. Шофьорът не е пострадал , но щетите  по колата са големи...

публикувано на 03.07.24 в 10:57

Полицията задържа наркодилър, продавал дрога в магазин в Банкя

39-годишен мъж, продавал наркотици в магазина, в който работи в Банкя, е задържан при акция на СДВР. При претърсванията са намерени различни видове дрога. Мъжът е задържан непосредствено след продажбата на две пликчета с вещества, установени..

публикувано на 03.07.24 в 10:38
Лена Бориславова

Според Лена Бориславова Борисов се надява да няма кабинет "Желязков"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се надява проектокабинетът с премиер Росен Желязков да не получи подкрепа, каза днес Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България": Според нея кабинетът "Желязков" е 50% е кабинет, в който..

публикувано на 03.07.24 в 10:27

Гърците благодарят за "братската българска помощ" при гасенето на пожарите

Гърците благодарят на българските пожарникари за помощта при гасенето на горските пожари. Захлаждането днес облекчи обстановката, но силният вятър може да създаде проблеми. На остров Тасос, където почиват много български туристи, гръм запали гора...

публикувано на 03.07.24 в 10:23