Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фарадж вероятно ще бъде разследван от Европейския парламент за недекларирани дарения

Найджъл Фарадж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания лидерът на новата партия „Брекзит“ Найджъл Фарадж вероятно ще бъде разследван от Европейския парламент за твърденията, че не е декларирал близо половин милион паунда, под формата на дарения от бизнесмена-милиардер Арън Банкс, срещу когото пък вече се води разследване от Националната агенция за борба с престъпността, пише „Индипендънт“.

През седмицата бе обявено, че след референдума за Брекзит Найджъл Фарадж е получил около 450 000 паунда в натура под формата на кола със шофьор, платен наем и сметки за струващо над 4 милиона жилище в лондонския квартал "Челси" и луксозни пътувания до Съединените щати за срещи с крайнодесни политици.

Нито един от тези „подаръци“ обаче, фактури за които са станали достояние на телевизионния Канал 4, не е бил деклариран от Фарадж в европейския парламент.

„Индипендънт“ цитира писмо на един от квесторите в европарламента, които отговарят за финансовите и административни дела, в което се призовава председателвото на парламента да разследва спешно тези сведения за прикриване на конфликт на интереси. Това става само дни преди провеждането на европейските избори в Обединеното кралство, в които се очаква партията „Брекзит“ на Найджъл Фарадж да спечели победа. .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Софийска опера

Софийската опера и балет открива Вагнеровия фестивал

Софийската опера и балет открива тазгодишния Вагнеров фестивал довечера с премиерния спектакъл "Лоенгрин". Режисьор е директорът на трупата – маестро акад. Пламен Карталов. В постановката ще участва и мъжкият хор на Българското национално радио. Това е осмото заглавие на Вагнер, което се поставя на сцената на Софийската опера и балет през..

публикувано на 13.06.24 в 15:23

Какви са местата на памет в съвременния голям град? А на забравата?

"Днес повече от всякога кризите се превръщат в новото нормално, което нарушава градската среда, преобръщайки наличното и третирайки го не като среда на развитие, а като средство за печалба. Зад споровете за различните видове наследство често се крият по-дълбоки политически несъгласия за настоящето, а и за бъдещото развитие на съвместния ни..

публикувано на 13.06.24 в 15:16

Над 200 противоградни ракети са изстреляни по облака, унищожил реколта в Сливенско

Само за час полигонът за борба с градушките край Старо село, Сливенско е изстрелял 220 противоградни ракети по облачната система, която премина над няколко сливенски села и унищожи реколтата от плодове и зеленчуци. Според експертите обаче, на облак с 20 километра фронт не е достатъчно. Буря с градушка нанесе щети в Сливенско Част от реколтата..

публикувано на 13.06.24 в 15:15

Част от реколтата в Сливенско е унищожена след градушката

Град с големината на орех унищожи част от прасковената реколта в Сливенско. Бурята удари селата западно от Сливен и самия град. Най-големите щети са нанесени в село Мечкарево. Там 100% от овощните и земеделските площи са унищожени. Днес стопаните започнаха и първите огледи на унищожените трайни насаждения и посевите. Буря с градушка..

публикувано на 13.06.24 в 15:03
Ваня Григорова

Ваня Григорова: Нинова няма да си тръгне

" Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят отговорност за последиците от решенията, които ще взимат. Това няма да спомогне за това да се провежда политика в интерес на гражданите". Това мнение изказа пред БНР лидерът на "Солидарна България"..

публикувано на 13.06.24 в 14:48

Къде е Агенцията за борба с градушките, недоволстват хората и бизнесът във Великотърновско

В област Велико Търново общинските комисии започнаха огледите и оценката на щетите на пострадалите от снощната буря с градушка, която на места е била с големина на юмрук. Пострадали са много частни, общински и държавни имоти. Унищожена е земеделска продукция, повредени са стотици автомобили. Много са семействата, чиито къщи са с потрошени..

публикувано на 13.06.24 в 14:47

Доц. Л. Киров: Все повече млади хора търсят специализация по обща медицина

Хората, които желаят да сменят личния си лекар през юни, могат да проверят списъка с действащите в тяхното населено място медицински практики на сайта на Здравната каса (НЗОК). От там съветват здравноосигурените да потърсят информация за лекарите, записващи нови пациенти, в съответната Районна каса.  Чрез сайта на Здравната каса могат да се открият..

публикувано на 13.06.24 в 14:32