Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настилката на трамвайното трасе на столичната „Граф Игнатиев“ се е надигнала заради високите температури

| обновено на 10.06.19 в 17:17
Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Настилката на трамвайното трасе на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ се е надигнала вследствие на високите температури. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на нови автобуси за столичния градски транспорт. На изпълнителя на ремонта – Джи Пи Груп – ще бъде наложена глоба, заяви Фандъкова.

Нови 20 автобуса на природен газ тръгват по мрежата на градския транспорт в София.

"Климатизирани, с Wi-Fi, достъпни за майки с колички и хора с увреждания. Остават още 20 от този транш. Автобусите ще бъдат пуснати в следващите седмици и с тях ще сме подменили 90 процента от автобусите в движение в столичният градски транспорт", съобщи Фандъкова.

Йорданка Фандъкова каза още, че са монтирани 40 камери за видеонаблюдение в автобусните ленти, които ще следят за нормалното протичане на трафика. Целта е да се увеличат скоростта на движение на градския транспорт и точността. Тя призова шофьорите да не нарушават правилата за движение по пътищата. 

Репортажа може да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Нова глоба от 280 000 лв. за ремонтиращите ул. „Граф Игнатиев“

Нова глоба от 280 000 лева налага Столичната община на изпълнителя на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Температурно разширение е вероятната причина за надигнатото трамвайно трасе в току-що ремонтираната улица, съобщи кметът на София Йорданка..

обновено на 10.06.19 в 14:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удължава се срокът за съхранение на машините за гласуване в помещението под наем

От утре се удължава срокът за съхранение на машините за гласуване в помещението под наем, съобщиха от правителствената информационна служба. Днес е крайният срок по договора, а новите условия предвиждат срокът за съхранение да е до неповече от три..

публикувано на 30.09.24 в 16:00
Заседание на общинския съвет в Плевен

Отложиха делото за избора на Общинския съвет в Плевен

В Плевен отложиха делото за избора на Общински съвет. Причината са технически грешки в тройната съдебно-техническа експертиза. Грешките  са установени от вещото лице при изготвянето на последващата математическа експертиза. За да няма некоректни..

публикувано на 30.09.24 в 15:59

Петима души са загинали при катастрофи в Силистренско от началото на годината

Петима загинали и 60 ранени е равносметката на сектор "Пътна полиция" в Силистра от началото на годината до началото на месец септември. Сравнено със същия период на миналата година няма съществена промяна в пътнотранспортната обстановка. Трима..

публикувано на 30.09.24 в 15:47

Пробегът на мира мина през Габрово

Бегачи от различни европейски страни, участници в глобалната инициатива Пробег на мира преминаха през Габрово. На входа на града факела на мира от тях пое габровският лекоатлет, параолимпиецът Християн Стоянов. В центъра на Габрово ученици..

публикувано на 30.09.24 в 15:42

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени

Наводненията са извънредната ситуация, от която българите се чувстват най-застрашени в целия Европейски съюз, според оповестено проучване на Евробарометър. То е посветено на информираността на хората от ЕС за опасността от бедствия и подготовката за..

публикувано на 30.09.24 в 15:31
Мариана Тодорова

Мариана Тодорова: ИИ води до възраждане на традиционните медии, гарант за истина и обективизъм

Изкуственият интелект (ИИ) няма да остави без работа журналистите, защото няма тяхното критично мислене, прогнозира доц. Мариана Тодорова, футуролог доц. Мариана Тодорова, футуролог в Института по философия и социология на БАН в интервю пред..

публикувано на 30.09.24 в 15:28

Правителственият самолет е излетял, за да прибере българите от Ливан

Правителственият самолет е излетял, за да прибере българите от Ливан, научи БНР. Това е част от плана за поетапна евакуация по въздух на сънародниците ни, които искат да напуснат Бейрут. Първо ще бъдат евакуирани майки с деца и възрастни хора...

публикувано на 30.09.24 в 15:04