Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабелни оператори протестираха пред МС заради акцията на ГДБОП

Валентин Георгиев, "Клуб 2000": Изкривяването на пазара трябва да се ликвидира

| обновено на 19.06.19 в 15:03
Протест на малки кабелни оператори срещу акциите на ГДБОП.
Снимка: БГНЕС

Недоволни доставчици на кабелна телевизия и интернет протестираха пред Министерския съвет по повод акцията на ГДБОП от 13 юни, при която бяха обискирани офиси на пет доставчици на интернет и кабелна телевизия, беше отнета и техника.

Националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000" внесе открито писмо до премиера Бойко Борисов, в което настоява за  равнопоставеност на малките и големите фирми.

Според сдружението, в което членуват 22 предприятия на територията на страната – малки и средни кабелни оператори, акцията е довела до финансови загуби за фирмите и са нанесени материални щети върху офисите. Операцията на ГДБОП е оставила без телевизия и интернет няколко града, което е затруднило и работата на местните институции като общини и банки, болници и медии.

В писмо до медиите операторите информират, че операцията на ГДБОП е целяла ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури.

Кабелните оператори се заканват да заведат дела срещу държавата в Съда в Страсбург, както и настояват началникът на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка, а също и да поднесе публично извинения за неудобството на гражданите.

"Пазарът в България е изкривен. Една от големите тайни в държавата са цените, на които телевизиите предоставят своите програми на телекомите и на различните платформени оператори за разпространение. Те не са обявени. За големите телекоми има големи отстъпки в цените. Затова малките оператори плащат значително повече на един абонат, отколкото големите телекоми. Това е едно от основните изкривявания на пазара. То трябва да се ликвидира, този рекет върху малките оператори“, обясни в предаването "Преди всички" изпълнителният директор на Националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000" Валентин Георгиев.

Интервюто с Валентин Георгиев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Румяна Арнаудова

Кабелни оператори извършили престъпления против интелектуалната собственост, ощетили 3 телевизии с 10 млн. лв.

Престъпления против интелектуалната собственост и укриване на данъци в особено големи размери е установила прокуратурата при акцията си вчера  в пет кабелни оператора, които покриват почти цяла Южна България.  Обвиняеми все още няма, но е бил задържан..

обновено на 14.06.19 в 15:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

Окончателно: С 15 млн. лева заем ще бъде подпомогнат столичиня градски транспорт

С 15 милиона лева заем ще бъдат подпомогнати общинските дружества за авто- и електротранспорт в София. Около тази сума се обединиха общинските съветници, които с 52 гласа "за" подкрепиха предложението на кмета Васил Терзиев: "Това, което направихме, е, че..

публикувано на 03.10.24 в 16:13
Ливанци са се изнесли на палатка край морето след началото на израелската военна кампания.

Девет жертви на израелски удар в центъра на Бейрут

Девет души са убити при израелското нападение в центъра на Бейрут, съобщи ливанското министерство на здравеопазването. Няколко правителствени сгради се намират в близост до мястото на атаката, включително централата на правителството и парламентът...

публикувано на 03.10.24 в 16:02

Пациентски организации предупреждават за възможно забавяне на ТЕЛК решения

Лекарите от ТЕЛК вече не могат да пренасочват документи на пациенти, когато в дадена комисия липсва нужният специалист, който да освидетелства човек според заболяванията му. За премахването на тази възможност сигнализираха от пациентските организации..

публикувано на 03.10.24 в 16:00
Президентът Румен Радев

Радев: Убеден съм, че българската нация ще продължи да черпи вдъхновение от делото на цар Самуил

Историците проф. Георги Николов и проф. Петер Шрайнер бяха удостоени с Почетния знак на президента.  Двамата учени получиха отличията за цялостен принос в изследването на средновековната българска история и конкретно на времето на управление на цар..

публикувано на 03.10.24 в 15:59
Джейхан Ибрямов

СГП внася мотивирани искания до Рая Назарян и ЦИК по казуса с имунитета на задържания депутат

Очаква се до края на работния ден прокуратурата да поиска от председателя на Народното събрание и от ЦИК да разрешат да започне наказателно производство срещу независимия депутат и кандидат за народен представител от коалиция "Алианс за права и свободи"..

публикувано на 03.10.24 в 15:46
Летище

Първата група евакуирани кипърци от Ливан пристигна в Ларнака

Първата група кипърски граждани, евакуирани от Ливан, кацна днес в ранния следобед на летището в Ларнака с транспортен самолет на гръцките военно-въздушни сили. В рамките на плана за масова евакуация на чуждестранни граждани от района на военните..

публикувано на 03.10.24 в 15:41

Бернхард Милес: За децата е важна европейската история на Германия

Денят на германското единство се чества на днешния трети октомври и това е националния празник на Германия. На трети октомври 1990 година е обявено обединението на Федерална република Германия и Германската демократична република в една..

публикувано на 03.10.24 в 15:31