Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилно приложение помага в търсенето на работа

Константин Цонев

Искахме да направим целия процес по намиране на работа по-приятен и достъпен за младите хора, дори по-вълнуващ и съответно този процес да не е немотивиращ и неприятен, заяви пред БНР Константин Цонев, един от създателите на електронна платформа за търсене на работа.

Начинът, по който се опитахме да направим това, е чрез изцяло мобилно интерактивно приложение, в което кандидатите си създават профил – става за около 5 минути, подобно на „Линкдин“, каза Цонев в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„След това има набор от филтри, където потребителите задават очакванията си и на база на тези неща, включително взаимодействие с приложението – т.е. колкото повече го използват и колкото повече обяви за работа харесват или отхвърлят, толкова повече алгоритъмът се научава какво да им показва – само най-подходящите обяви“, допълни той.

Според него основната разлика с други начини за търсене на работа е достъпността – приложението nPloy е изцяло мобилно: „Дори когато си в градския транспорт можеш за минута да видиш какво се случва“.

Интервюто можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕНП печели 185 места в новия Европарламент

Европейската народна партия е със 185 места в новия Европейски парламент и със значителна преднина пред заемащия второ място Алианс на социалистите и демократите, който получава 137 според последните предварителни резултати. Късно снощи водещият кандидат на ЕНП и настоящ председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен изрази категоричната си..

публикувано на 10.06.24 в 16:45

Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици

При специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Варна и Стара Загора са задържани 3-ма души, а 2-ма се издирват. Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпна група за трафик и разпространение на високорискови наркотични вещества. Разследването на групата е започнало от началото на годината. Организаторът на групата е на 35..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Шофьорът на изгорелия на Е-79 тир е настанен в болница

Шофьорът на изгорелия тир на международен път Е-79 край село Винище е настанен в болницата в Монтана. Няма опасност за живота му. Пътят остава затворен. Горящ камион затвори движението по участък от Е-79 в Монтанско, има обход Водачът на тира, от турски произход, е с охлузни рани по ръцете и краката. Шофьорът е успял да напусне кабината..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

МОН публикува теста от изпита за НВО за десетокласниците и отговорите към него

Теза на темата "Любов и власт" по откъс от "Изворът на Белоногата" писаха десетокласниците, които днес се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. Те трябваше да отговорят и на въпроси защо това произведение е поема, да дадат две характеристики, които определят Гергана като типична героиня от възрожденската литература, да..

публикувано на 10.06.24 в 16:24

Съдът във Велико Търново постанови задържане под стража на 22-годишен мъж за трафик на мигранти

Районният съд във Велико Търново задържа под стража 22-годишен мъж за трафик на 11 мигранти, сред които пет деца, в Прохода на Републиката. От събраните до сега доказателства е изяснено, че обвиняемият млад мъж е автор на деянието и има опасност да са укрие и да извърши друго престъпление, затова по искане на Великотърновската районна..

публикувано на 10.06.24 в 16:21

При 100% обработени протоколи: Убедителна победа за ГЕРБ-СДС в 11 МИР - Ловеч

В 11-и многомандатен избирателен район Ловеч ГЕРБ-СДС печели убедително изборите за Народно събрание с подкрепа от 33,38% при 100% обработени протоколи. ГЕРБ-СДС са първи и в изборите за ЕП с 31,52%. Коалицията ГЕРБ-СДС изпреварва конкурентите си с 20 процентни пункта. Втора политическа сила в региона е Движението за права и свободи - с..

публикувано на 10.06.24 в 16:07
Каталин Друла

Опозиционен лидер подаде оставка след евровота в Румъния

Над 50 процента е била избирателната активност в Румъния, където вчера се проведоха избори за европейски представители и за местни власти, предава Радио Румъния. Алиансът на управляващите социалдемократи и либерали събира над 50 на сто от гласовете, подадени в страната и чужбина. Лидерът на опозиционната партия "Съюз за спасение на Румъния"..

публикувано на 10.06.24 в 16:05