Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът на УАДА Линда Хелеланд: Исках пълна дисквалификация за Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Настоявах за пълна дисквалификация, но това е максималното към настоящия момент. Фактите са налице. Свидетели сме на лъжа, която е с невиждани досега пропорции. А отричането на явната измама е тревожно. ”, това заяви вицепрезидентът на УАДА Линда Хелеланд по повод санкцията, наложена на Русия. „

Руските спортисти получиха забрана за участие на всички големи спортни форуми в следващите четири години, като това включва олимпийските игри в Токио идното лято, както и световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

“Една от най-големите спортни нации в света използва измама, манипулира и заличава доказателства дори след наложени вече наказания и явни доказателства. Това е предателство спрямо всички чисти спортисти, спортисти, които са се опитвали да проповядват феърплей като основната си ценност”, сподели още Хелеланд на срещата на УАДА в Лозана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Футболистите на Русия ще могат да участват в квалификациите за Катар 2022.

Националният отбор на Русия може да играе в квалификациите за Мондиал 2022

Въпреки наложеното четиригодишно наказание от Световната антидопингова агенция (УАДА) на руските спортисти, футболният отбор на страната ще може да участва в квалификациите за шампионата на планетата в Катар през 2022 година. Това обясни..

публикувано на 09.12.19 в 16:32
Юри Ганус

Шефът на РУСАДА смята, че Русия няма шанс при обжалването

Президентът на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юри Ганус заяви, че страната няма шанс да спечели обжалването срещу четиригодишната забрана, наложена от УАДА, добавяйки, че това е „трагедия“ за чистите атлети. „Няма никакъв шанс да спечелим..

публикувано на 09.12.19 в 15:00
Руските спортисти няма да могат да участват на олимпийски игри за 4 години.

УАДА изхвърли Русия от олимпийските игри

Световната антидопингова агенция (УАДА) реши на заседанието си днес в Лозана да изключи Русия от световни спортни състезания, включително и олимпийските игри, за срок от четири години, предаде Ройтерс. Агенцията обвини Москва във фалшфициране..

публикувано на 09.12.19 в 12:46
ВИЖТЕ ОЩЕ
Франческо Баная

Франческо Баная спечели спринта Япония

Действащият шампион в клас МотоGP Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo Team) спечели спринтовото състезание за Голямата награда на Япония, 16-и кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Така Баная намали разликата в генералното..

публикувано на 05.10.24 в 11:11
Кирил Десподов

Глобиха Кирил Десподов и съотборниците му в ПАОК

Ръководството на гръцкия ПАОК глоби футболистите на тима заради незадоволителни резултати в последните мачове. За отбора играе и нашия национал Кирил Десподов. Размерът на глобата не се съобщава. ПАОК загуби два мача от общата фаза на Лига..

публикувано на 05.10.24 в 06:45
Александър Везенков

Олимпиакос с Александър Везенков загуби от Фенербахче

Гръцкият Олимпиакос, с Александър Везенков в състава, загуби със 71:82 точки гостуването си на турския Фенербахче в среща от първия кръг на Евролигата по баскетбол. Везенков беше титуляр и се отличи с 11 точки и 4 борби за 30:31 минути на паркета...

публикувано на 05.10.24 в 06:43

Славия препъна Черно море

Славия победи с 1:0 у дома Черно море в среща от 11-ия кръг в Първа лига и прекъсна негативната си серия от шест поредни двубоя без успех. А Черно море прекъсна серия от 7 мача без загуба. Първата част премина при поделено превъзходство.  В 22-ата..

публикувано на 04.10.24 в 22:02

Даниел Трифонов се класира на 2 финала в Сомбатхей

Даниел Трифонов се класира за финалите на прескок и на висилка на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика за мъже в унгарския град Сомбатхей. Състезателят на Левски-Спартак с треньор Илия Янев зае второ място в квалификациите на висилка с 13.450..

публикувано на 04.10.24 в 21:14
Кимия Ализаде

Дея Пеева с пето място на СП по таекуондо за младежи

Дея Пеева се класира на пето място при девойките в категория до 44 килограма Световното първенство по таекуондо до 17 години в Чунчон (Република Корея). Пеева стартира с успех над португалката Киара Барозо с 2:1 части (15:2, 15:16, 16:9), след което се..

публикувано на 04.10.24 в 21:07

Баскетболистите на Миньор откриха сезона с победа

Миньор стартира с победа през новия сезон в мъжкото ни баскетболно първенство.Момчетата на Георги Малденов не показаха колебания срещу Шумен след 90:74 в дебютния мач от първия кръг.  Официален дебют за "чуковете" направи най-новото им попълнение в..

публикувано на 04.10.24 в 20:45