Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение събра над 8000 лв. за бездомните кучета и котки във Велико Търново

Снимка: Pixabay

Сдружението „Приятели на животните“ във Велико Търново събра от благотворителни инициативи близо 8200 лева. С парите ще бъдат подпомогнати инициативи за намаляване на броя на бездомните кучета и котки в града.

От продажбата на сувенири и детски рисунки в края на миналата година великотърновското сдружение „Приятели на животните“ събра 8185 лева, което е с близо 1500 лева повече от предходната година. По-голямата част от парите ще се използват за кастрации на улични котки, посочи председателят на организацията Радостина Герганова и допълни, че ще бъде подпомогнат и общинския приют за бездомни кучета в село Шемшево:

„За ваксини, за обезпаразитяващи или за различни медикаменти. Направа на едно заграждение в рамките на приюта, където да могат кучетата да бъдат пускани свободно за разходка“.

Финансиране ще получи и приютът за кучета в Разград.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Във Велико Търново събират пари за бездомни животни

Сдружението „Приятели на животните“ във Велико Търново започна благотворителната си кампания за набиране на средства за храна и кастрации на бездомните кучета и котки в града и подпомагане на работата на общинския приют. Ръчно изработени сувенири,..

публикувано на 30.11.19 в 15:40
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Денков и Кирил Петков (вдясно) от ПП-ДБ.

Петков: ПП-ДБ няма да подкрепи Рая Назарян за председател на НС, твърдо оставаме в опозиция

Няма да подкрепим номинацията на ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България"..

публикувано на 18.06.24 в 19:04

Правителствените лидери отложиха за 27 юни разпределянето на висшите постове в ЕС

Правителствените лидери отложиха за 27 юни решението за разпределяне на висшите постове в Европейския съюз, съобщава Франс прес. "Всъщност от самото начало беще ясно и затова изобщо няма изненада, че целта днес не беше да се вземе решение. Вземането на..

публикувано на 18.06.24 в 18:58
Бойко Борисов

Борисов към ПП-ДБ: Сега вие трябва да се реванширате, ако искате

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно – това обяви в централата на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред избраните за депутати от ГЕРБ-СДС. На утрешното първо заседание на 50-то Народно събрание ГЕРБ-СДС ще предложат..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Проф. Велислав Минеков

Проф. Велислав Минеков: Единствената цел на Борисов е личното му оцеляване

Единствената основна цел на Бойко Борисов е той лично да оцелее, нищо друго няма значение . Констатацията направи пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите..

публикувано на 18.06.24 в 18:37
Палестинците издигат палестинско знаме до разрушената си къща след израелски въздушен удар срещу бежанския лагер Ал-Бурейдж, южната част на Ивицата Газа, 18 юни 2024 г.

ТВ "Кан": Разузнаването е предупредило военните в Израел за подготвяната атака на "Хамас"

При израелски удари бяха убити най-малко 13 души в централната част на Ивицата Газа, въпреки че боевете до голяма степен са затихнали. Със справка, изготвена седмици преди нападението на "Хамас" на 7 октомври, израелското разузнаване е предупредило..

публикувано на 18.06.24 в 18:07
Петър Чолаков

Петър Чолаков: Парламентът или ще избере Рая на ГЕРБ, или отива в изборния ад

Отиване на нови предсрочни избори е напълно реалистичен вариант . Прогнозата направи пред БНР политологът доц. Петър Чолаков и добави: "Депутатите от 50-ото Народно събрание или ще изберат Рая (Назарян) на ГЕРБ, или ще отидат в изборния ад"...

публикувано на 18.06.24 в 17:58
Виктор Орбан (вляво) и Марк Рюте

Унгария оттегля възраженията си срещу кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО

Унгария оттегли заплахата си за вето върху кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО. Унгарският премиер Виктор Орбан обяви в социалната мрежа Х, че е готов да подкрепи нидерландския си колега. Двамата са се срещнали снощи по време на..

публикувано на 18.06.24 в 17:33