Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великотърновско сдружение с кампания за безплатна кастрация на бездомни котки

Снимка: БТА

Сдружението „Приятели на животните“ във Велико Търново започна кампания по безплатна кастрация на бездомни котки. От дарители са осигурени 6300 лева, с които ще бъдат платени манипулациите за 90 животни.

С благотворителни продажби на сувенири и календари от сдружението „Приятели на животните“ събраха в края на миналата година над 9300 лева. Основната част от тях ще се използва за кастрациите на уличните котки, чийто брой във Велико Търново значително се увеличава. От сдружението обявиха, че 2000 лв. се даряват на общинския приют за бездомни кучета в село Шемшево, където предстои да се направи заграждение за разходка на животните, ще бъдат купени ваксини и лекарства за приюта.

300 лева са дарени на приюта за бездомни животни в Разград. С остатъка от сумата ще бъдат покрити сметки за лечението на бездомни животни във ветеринарните клиники във Велико Търново.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Коледна кампания за набиране на средства за бездомните кучета и котки във Велико Търново

Ръчно изработени сувенири, картички и празнична украса продава на Коледния базар във Велико Търново с благотворителна цел сдружението „Приятели на животните“. Средствата са за бездомните животни, поясни доброволецът Йоана Савова: „Забелязвам..

обновено на 06.12.20 в 19:59
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джейхан Ибрямов

Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС

Зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов беше изключен от ПГ на ДПС. Решението беше прочетено от парламентарната трибуна от председателстващия заседанието Росица Кирова. То е било взето днес, като "за" изключването му са гласували 30..

публикувано на 04.07.24 в 12:18

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища и два склада за дървесина заради нарушения на Закона за горите. В рамките на един ден горските са проверили над 450 обекта за добив на дървесина и 15 склада за съхранение, преработка и..

публикувано на 04.07.24 в 12:08

Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър

Преди заседанието по делото за катастрофата на столичния булевард "Сливница", в която загинаха  24-годишната Анна-Мария Малчева и 22-годишния Явор Стоянов, представители на сдружение "Ангели на пътя" се срещнаха със служебния правосъден министър..

публикувано на 04.07.24 в 11:59

Родители: Всичко се наваксва с частните уроци

През последните години частните уроци станаха все по-разпространени. Често при избора дали частен урок или школа - цената също е от значение. Цената за един час при учител варира от 40 до 80 лв.  Според родителите обаче децата имат нужда от частни..

публикувано на 04.07.24 в 11:02
Нико Тупарев

Прокуратурата вече не иска ареста на Нико Тупарев

Софийската апелативна прокуратурата оттегли протеста, внесен от първоинстанционната Градска прокуратура, срещу освобождаването от ареста, без каквато и да е мярка за неотклонение, на телевизионния продуцент Нико Тупарев. Това стана по време на..

публикувано на 04.07.24 в 10:56

Собственици на аптеки внесоха в РЗОК предизвестия за прекратяване на договорите със Здравната каса

Собственици на аптеки внесоха в Районните здравноосигурителни каси предизвестия за прекратяване на договорите си с Националната здравноосигурителна каса. Подаването на предизвестията е отчаяна крайна форма за предизвикване на диалог и намиране на..

публикувано на 04.07.24 в 10:49

Прокуратурата в София решава за скандала с руското знаме на 9 май в Дупница

Софийска градска прокуратура ще реши да има ли обвинение по скандала с руското знаме на 9 май в Дупница. Тогава бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник - художникът Николай Табаков, на два пъти сваля руския флаг от пилона пред Общината, а..

публикувано на 04.07.24 в 10:36