Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американските здравни власти обсъждат ваксината "Джонсън и Джонсън"

Снимка: БГНЕС

Експерти от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ ще обсъдят днес безопасността на ваксината на "Джонсън и Джонсън", съобщава Си Ен Ен. 

Очаква се да бъде взето решение за по-нататъшно използване на ваксината, чиято употреба беше временно спряна след съобщения за шест случая на кръвни съсиреци при жени след ваксинация. 

На среща миналата седмица специалистите не взеха решение, като посочиха липсата на данни за връзка между ваксинацията и появата на тромбози. 

Препаратът вече е поставен вече на близо 7 млн. души в САЩ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на

"Хамас" и палестинските групировки са готови за цялостно споразумение

Отговорът на "Хамас" на последното предложение за прекратяване на огъня в Газа е в съответствие с принципите, представени в плана на американския президент Джо Байдън, заяви лидерът на групировката Исмаил Хания, цитиран от "Ройтерс". "Хамас" и палестинските групировки са готови за цялостно споразумение, включващо прекратяване огъня, изтегляне на..

публикувано на 16.06.24 в 13:53

75 пожара са потушени за последното денонощие, двама души са пострадали

75 пожара са потушени в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала, 10 са били в жилищни сгради, един в промишлена, а-  три във временни постройки. Организирани са близо 40 спасителни операции. Имало е обаче и..

публикувано на 16.06.24 в 13:10

Израел съобщи за тактически паузи в боевете в Ивицата Газа

Израелската армия съобщи днес за ежедневни паузи в боевете край маршрут в южната част на Ивицата Газа, за да облекчат доставките на помощи след месеци на предупреждения за гладуващи палестинци, предаде АФП. Съобщението за "локални, тактически паузи на военната дейност" в рамките на деня в района на Рафах идват ден след смъртта на 8 израелски..

публикувано на 16.06.24 в 12:54

Новата седмица започва с максимални температури между 30° и 35°

През нощта ще бъде ясно със слаб южен вятър. Утре ще бъде слънчево , след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, в София - около..

публикувано на 16.06.24 в 12:38

Цветелина Пенкова: Нужна е глътка свеж въздух и смяна на лицата в БСП

Процесите, които се случват в БСП - на промяна, на обновяване, бяха необходими , каза пред БНР Цветелина Пенкова, която спечели евродепутатско място с листата на БСП. " Понякога наистина е нужна глътка свеж въздух и смяна на лицата, за да можем да продължим напред. /.../ Считам, че след всяка криза идва период на възход и ние сме на прага на..

публикувано на 16.06.24 в 12:27

Температури от 13-14 градуса привличат туристи на Седемте рилски езера

Летният сезон на Седемте езера стартира, този уикенд стотици туристи и планинари са по циркуса, казаха за БНР от спасителната служба в Дупница, която ще осигури денонощни дежурства на eзерата от 29 юни. Последните дни имало и два леки, без сериозни последствия инциденти с туристи, разказа спасителят Божидар Джокин: "Имахме акции последните..

публикувано на 16.06.24 в 12:14

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря - този път заради приключващ ремонт на трети блок

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа от петък вечерта до понеделник сутрин - причината е приключващ ремонт на трети блок, каза за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. Последните месеци централата спираше няколко пъти през почивните дни - по време, когато и цените на електроенергията на борсата бяха ниски...

публикувано на 16.06.24 в 12:00