Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменят ръководството на „Терем“

Министър на отбраната Георги Панайотов на пресконференция в София, 8 юли 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Ще бъде сменено ръководството на държавния военноремонтен холдинг „Терем“. Това обяви след направените проверки министър на отбраната Георги Панайотов.

По думите му четвърта седмица не може да бъде открит отговарящият за почивните станции на Министерството на отбраната, за да му бъде връчена заповед за уволнение.

Заради неспазване на правилата са предприети действия срещу служители на дирекция „Инфраструктура“.

Данните за нарушения във военното министерство ще бъдат предоставени на прокуратурата, заяви министърът на отбраната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Напрежение с изкупуването на черешите в Кюстендилско

Напрежение се създава   с изкупуването на черешите в разгара на кампанията в Кюстендилско - проблемът е обсъден на среща с кметовете на села в Общината. Изкупвачите, предимно италиански фирми или техни представители, имат непрекъснато променящи се изисквания, което затруднява производителите. "Информирахме кметовете на малките населени..

публикувано на 14.06.24 в 23:13

Съветът на ЕС свиква междуправителствени конференции с Украйна и Молдова на 25 юни

Белгийското председателство на Съвета на ЕС ще свика първите междуправителствени конференции с Украйна и Молдова на 25 юни. За това се споразумяха посланиците на страните членки. Формално решението ще бъде одобрено идната седмица по време на съвет "Икономически и финансови въпроси" в Люксембург. Дотогава разрешение в съответствие с..

публикувано на 14.06.24 в 22:36

В Малък Преславец препокриват покриви на къщи за посрещане на очакваните валежи тази нощ

В Малък Преславец, община Главиница цял ден жители на селото и работници от общинското предприятие препокриват покриви на къщи, за да могат да посрещнат прогнозните валежи тази нощ. Заради щетите от снощната буря в региона в Малък Преславец отлагат Празника на водните лилии, който трябваше да се проведе в утрешния ден за края на лятото,..

публикувано на 14.06.24 в 22:27

В най-малката община Трекляно отново спечели БСП

БСП спечели и тези избори в най-малката община в България - Трекляно, сочат резултатите от вота на 9 юни. Втори са ГЕРБ, трети - "Възраждане".   Политическата статистика сочи, че от 1944 г. насам друга политическа сила или коалиция, освен левите сили, не е печелила избори. Гласуването в общината е само с хартиена бюлетини, всички секции,..

публикувано на 14.06.24 в 22:20

В 11-ти МИР-Ловеч 4 различни партии и коалиции си разпределиха четирите мандата за 50-тото НС

В 11-ти Многомандатен избирателен район - Ловеч четири различни партии и коалиции си разпределиха четирите мандата за 50-тото Народно събрание. За първи път откакто участват в изборите "БСП за България" и "Продължаваме промяната – Демократична България" няма да имат свой представител от региона в парламента. ГЕРБ – СДС, ДПС, "Възраждане"..

публикувано на 14.06.24 в 21:45

Г-7: Русия трябва да плати 486 млрд. долара обезщетение на Украйна

Белият дом публикува в петък най-новия проект на комюникето на Групата на седемте (Г-7) , в което се подчертава, че приблизителните щети за Украйна по време на "специалната операция" на Русия в страната възлизат на 486 милиарда долара. "Русия трябва да прекрати незаконната си агресивна война и да плати за щетите, които е причинила на..

публикувано на 14.06.24 в 21:43

"Да, България“ няма да участва в съставянето и подкрепата за правителство в 50-тото НС

Националният съвет на "Да, България" реши депутатите от формацията да не участват в съставянето и подкрепата за правителство в рамките на новото 50-о Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на "Да, България". Ден след вота лидерът на партията Христо Иванов подаде оставка. Той се отказа и от депутатското място. Формацията е..

публикувано на 14.06.24 в 21:25