Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С временни мерки в района на Айтос ще ограничават катастрофите

Ще има постоянно полицейско присъствие

Снимка: Даниела Костадинова

Постоянно полицейско присъствие и мобилен кантар за установяване на претоварените камиони ще има на изхода на Айтос, там където на 13 септември при тежка катастрофа загинаха баща и двете му деца.

Представители на полицията и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков се срещнаха с жители на  Айтос и на руенското село  Речица. 

Временни мерки до изграждане на околовръстен път поискаха жителите:

„Докато този път обходния се случи, тъй като това  е много време в годините. Самата процедура е много дълга. Имаме  предложения, които временно да решат нещата - първо тук преди години имаше  аварийна отсечки при отказ на спирачките отбий надясно. Другото, което е да се сложат камери, да засичат със снимки, за да се види кой спазва скоростта. Ако може релефни настилки, които убиват скоростта“.

Борислав Христов Муеров заместник- директор на Главна дирекция „Национална полиция“ и старши комисар Калоян Калоянов, директор на Бургаската полиция се срещнаха с протестиращите

„Тук ще има постоянно полицейско присъствие. Мястото ще е различно. Има радари, които са мобилни  камери. Нашата идея е да има постоянно полицейско присъствие. Ще има полицейско присъствие“.

„Планирани са на територията на Бургаска област още четири стационарни камери. Говорим за камери, които са стационарни, постоянни със стойки.  След направения анализ сме взели решение едната от камерите да бъде поставена точно преди град Айтос“

Заместник- министърът на регионалното развитие  и благоустройството Валентин Граматиков не се ангажира със срокове за изграждането на Обходния път

„Ангажирам се с това проектите, които съществуват или които не съществуват да бъдат стартирани в необходимите  срокове по правилния начин“.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата внесе искането за налагане на мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов

Софийската градска прокуратура внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение на народния представител Джейхан Ибрямов, съобщиха от Софийския градски съд. Съпругата на Джейхан Ибрямов: Обявявам гладна стачка в "Триъгълника на единовластието" Какво се знае неофициално за казуса "Джейхан Ибрямов"? СГП внася мотивирани..

публикувано на 05.10.24 в 10:51

В Берлин се подготвят за възможни сблъсъци преди годишнината от нападението на "Хамас" срещу Израел

Властите в Берлин се подготвят за възможни сблъсъци в германската столица преди годишнината от нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, предаде ДПА. За днес и утре в Берлин и в цялата страна са насрочени многобройни митинги и демонстрации. В столицата пропалестински демонстранти планират шествие, което да стигне до Бранденбургската врата...

публикувано на 05.10.24 в 10:39
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Илина Славова: "Хизбула" ще оцелее, но ще бъде различна

" Решението за евакуиране беше най-трудната стъпка . За първи път решавам да замина на своя воля. Сега се наложи да взема решение да замина, знаейки, че връщането ми може да не е съвсем скоро ". Това заяви пред БНР хуманитарният работник Илина Славова. Тя беше принудена да се евакуира от Бейрут след много години работа там. "Бейрут ме завладя..

публикувано на 05.10.24 в 10:37

"Най-дълго българско хоро в Кипър" ще се извие на брега на Средиземно море

"Най-дълго българско хоро в Кипър" ще се извие днес в Ларнака на брега на Средиземно море. То е част от провеждащия се Трети български фолклорен събор "Танцов ансамбъл "Българи" – Кипър и приятели". Българският празник на острова е под егидата на вицепрезидента на България Илияна Йотова. На откритата сцена на централния крайбрежен булевард..

публикувано на 05.10.24 в 10:07
Мемориал на Делчевия род

В Благоевград честват 112 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония

112 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско иго честват в Благоевград, а 5 октомври е и празник на град Банско.  Отбелязваме 112 години от Освобождението на Горна Джумая Банско чества 112 години от Освобождението на града Гост на тържествата в Благоевград ще бъде министърът на иновациите и растежа..

публикувано на 05.10.24 в 09:59
Руслан Трад

Руслан Трад: Живеем във време на екстремисти. Световните лидери са или много слаби, или много крайни

" Живеем във време на екстремисти. Имаме или много слаби световни лидери, или много крайни такива . Не виждам политическо решение. Международното право е силно компрометирано, има нужда от реформи.  Цялата рамка на международната сигурност в момента се тресе из основи ." Това каза в интервю за БНР журналистът Руслан Трад, основател на военния..

публикувано на 05.10.24 в 09:56

Транспортни работници протестират срещу кмета на София на 9 октомври

На 9 октомври от 14 часа Федерация на транспортните работници към КТ "Подкрепа" организира протест срещу кмета на София Васил Терзиев. Причината е, че кметът не е спазил споразумението за сътрудничество, подписано на 26  февруари тази година, в което е записано, че трябва да се изготви и въведе бонусна система през тази година за плащане на..

публикувано на 05.10.24 в 09:51