Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти препоръчаха в САЩ бустерна доза от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Снимка: БГНЕС

Външни съветници на американската Агенция за контрола на храните и лекарствата единодушно са ѝ препоръчали да даде разрешение за втора доза на ваксината срещу коронавирус на "Джонсън и Джонсън" за всички хора, които са си я сложили. Ваксината е еднодозова, а второто поставяне ще служи като подсилваща, или бустерна доза. Агенцията не е задължена да последва препоръката на експертите, но обикновено го прави, припомня Ройтерс. 

Междувременно Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати обявиха, че ще приемат от пътници от чужди държави доказателства за поставени дози ваксини от различни производители. Говорител на американската агенция посочи, че това е все по-често срещано в другите страни и би трябвало да бъде приемано като интерпретация на данни за ваксинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Белия дом на САЩ

Белият дом: От 8 ноември напълно ваксинираните чужденци ще могат да влизат в САЩ

Напълно ваксинирани срещу Covid-19 чуждестранни пътници ще могат да влизат в САЩ от 8 ноември, потвърди в петък Белият дом. "Това съобщение и дата се отнасят както за международните въздушни, така и за сухопътните пътувания. Тази политика се..

публикувано на 15.10.21 в 20:45
Ваксинация в Билбао, Северна Испания, май 2021 г.

Испания започва едновременно да ваксинира с трета доза срещу Covid-19 и срещу грип

В Испания от 25 октомври хората над 70-годишна възраст ще започнат да получават третата доза от ваксина срещу Covid-19 и ваксина срещу грип едновременно. Решението за това бе взето от Комисията по обществено здраве и цели да улесни възрастните хора...

публикувано на 15.10.21 в 13:18
Д-р Валери Цеков

Д-р Валери Цеков: Може да се поставят ваксини срещу коронавирус и срещу грип, без риск от конфликт между двете

Съществуват грипни вируси в България, макар циркулацията да е на ниско ниво. Това е характерно за този период от годината, но е съотносимо със ситуацията през 2019 година – преди пандемията. Това съобщи пред Радио София д-р Валери Цеков от..

публикувано на 15.10.21 в 15:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху: Иран ще си плати

Над 50 души са били убити, а повече от 150 са били ранени при израелски атаки в Ливан през вчерашния ден, съобщиха от здравното министерство в Бейрут: На среща на израелския кабинет по сигурността премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че който атакува..

публикувано на 02.10.24 в 02:26

Цената на петрола на международните пазари се повиши с 5 процента

Цената на петрола на международните пазари се повиши с 5 процента след ракетното нападение на Иран срещу Израел тази вечер. Инвеститорите бяха притеснени от вероятността за широкомащабна война в Близкия изток, в близост до основните находища на черното..

публикувано на 01.10.24 в 22:21
Рустем Умеров

Руската армия е окупирала град Вугледар в Донецка област

Руската армия е окупирала украинския град Вугледар в Донецка област, съобщи блогът Deep State, който следи хода на бойните действия.  Депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко потвърди информацията за превземането на града от руснаците и поиска..

публикувано на 01.10.24 в 22:11

Случайни минувачи са застреляли двамата нападатели, които извършиха терористично нападение в Тел Авив

Случайни минувачи са застреляли с личните си оръжия двамата нападатели, които извършиха тази вечер терористично нападение в Тел Авив, твърди агенция Ройтерс. Нападателите са стреляли и намушквали хората на трамвайна спирка, преди да бъдат неутрализирани...

публикувано на 01.10.24 в 22:04

Румен Радев: ЦЕРН е вдъхновение за нашите млади учени и модел за развитие на науката

България остава посветена на споделената мисия да развива потенциала на науката в подкрепа на мира в свят на ожесточена конкуренция и за позитивното развитие на нашите общества. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемонията в Женева по случай..

публикувано на 01.10.24 в 21:50

Близо 200 ракети са били изстреляни по Израел, няма данни за поражения и жертви

За втори път за последните шест месеца Иран извърши масирано ракетно нападение над Израел. Въздушната тревога над Израел продължи по-малко от час.  Близо 200 ракети са били изстреляни по Израел, твърди армейското радио.  Част от тях, по непотвърдена..

публикувано на 01.10.24 в 21:15

Ожесточени престрелки в Бейрут

За ожесточени престрелки в Бейрут съобщават тази вечер очевидци, цитирани от Ройтерс. Израелската армия предприе сухопътна операция в южните покрайнини на Ливан като декларира, че иска да унищожи тунелите и други инфраструктурни обекти на групировката..

публикувано на 01.10.24 в 20:46