Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40-годишен е задържан в столицата без валидна шофьорска книжка

Снимка: БГНЕС

40-годишен мъж от столицата е задържан, след като се опита да избяга от полицейска проверка. Мъжът е карал кола без валидна шофьорска книжка, а в колата му са открити полицейска лампа и две радиостанции.

В следобедните часове на вчерашния ден 40-годишният мъж не е спрял след сигнал на пътен патрул на столичния булевард "България". След това той бил последван от няколко екипа на СДВР и малко по-надолу по същия булевард автомобилът, управляван от него, е бил спрян за проверка.

Впоследствие е установено, че мъжът шофира без валидна шофьорска книжка.

Той, заедно с двамата му спътници на 30 и 37 години, са задържани.

По случая тече разследване.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НЗОК одобри искането на "Една от осем" и Асоциацията на онкологично болни пациенти

Нови медицински изделия ще бъдат добавени към списъка, който ще покрива НЗОК за жени с рак на гърдата. Към момента тази са били перука и силиконов имплант. Сумата за перука, която е отпуска Касата е 128 лв. и не е актуализирана от много години, е цената е между 300 и 500 лв. Това съобщи Гергана Богданова, управител на фондация "Една от..

публикувано на 18.10.24 в 11:42

Две са огнищата на шарка по овцете в хасковското село Узунджово

Две огнища на шарка по овцете са регистрирани в хасковското село Узунджово. Обектите са технологично свързани с овцевъдна ферма. Предстои умъртвяването на над 300 животни, като вече са унищожени около 300 овце и над 200 кози.  Шарка по овце и кози, забраняват пашата в Ямбол, Хасково и Стара Загора Определена е 3-километрова предпазна зона около..

публикувано на 18.10.24 в 11:38
Фондация „Ела и ти

Почти са събрани парите за количка за излети на хора с увреждания

Около 9100 лева са били събрани до вчера след акцията на фондация "Ела и ти" , в която се включиха ултрамаратонците Пирин Галов и Павлин Райчев. Целта на благотворителното бягане по маршрута Ком – Емине бе  да се съберат средства поне за една специализирана количка , с която хора с увреждания да могат да достигат недостъпни за тях кътчета сред..

публикувано на 18.10.24 в 11:25
Фериботите останаха закотвени в пристанището на Пирея

Протест срещу изпращането на оръжие за Израел блокира гръцкото пристанище Пирея

Голям протест срещу изпращането на оръжие за Израел блокира гръцкото пристанище Пирея тази нощ. Моряци и пристанищни работници попречиха за бъдат натоварени контейнери с военна помощ за Израел. Към тях се присъединиха активисти на комунистическата партия и граждани. Според протестиращите, контейнерите са пристигнали от Северна Македония и..

публикувано на 18.10.24 в 10:46
Британската Национална галерия

Британската Национална галерия забрани на посетителите си да внасят течности заради посегателствата над картини

Британската Национална галерия забрани внасянето от посетители на течности, с изключение на бебешко мляко, изцедена кърма и лекарства, отпускани с рецепта, след поредицата атаки срещу картини в централната й сграда в Лондон.  Мярката идва след физическо увреждане на произведенията на изкуството от протестиращи.  "За съжаление, сега сме достигнали..

публикувано на 18.10.24 в 10:44

ВМС вече разполагат с дистанционно управляеми подводни апарати за хидрографски изследвания

В Хидрографската служба на Военноморските сили вече разполагат с два нови дистанционно управляеми подводни апарата.  От министерството на отбраната информират, че подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Включени са и допълнителни модули сонар за..

публикувано на 18.10.24 в 10:37
Възстановка на взаимно училище в Национален музей на образованието – Габрово

50 години Национален музей на образованието в Габрово

В Габрово днес ще бъдат отбелязани 50 години от създаването на Националния музей на образованието, който съхранява паметта за просветното дело в документи, снимки и предмети от училищния живот. : Националният музей на образованието в Габрово е създаден преди 50 години, като е определено да се помещава в западното крило на историческата сграда..

публикувано на 18.10.24 в 10:29