Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Маринова разкри целия си творчески потенциал в албума “До безкрай“

Певицата Михаела Маринова
Снимка: METTA/Facebook-Михаела Маринова

"Тази година се очертава като една от най-силните години. До този момент непрекъснато си поставям все по-високи и по-високи летви", каза за БНР певицата Михаела Маринова.
В предаването "Понеделник вечер" тя заяви:
"Трябва да се стремя да радвам във всеки един момент моите фенове".
През 2019 г. участва в ролята на Гарванът и спечелва първи сезон на предаването на Нова телевизия „Маскираният певец“. През 2020 г. в първи епизод на втори сезон е гост-детектив.
На 26 март 2020 г. излиза първият ѝ студиен албум „Стъпка напред“.
"Първият ми албум излезе по време на падемията".
Вторият ѝ албум “До безкрай“ излезе през 2022.
"Вторият ми албум "До безкрай" е изцяло белязан от мен като текстове и моя музика".
Михаела Маринова е работила с Ангел Дюлгеров за втория ѝ албум.
"Той освен китарист е много добър цигулар. За мен беше удоволствие да работя с него, защото успя за разгърне моя потенциал".
Михаела Маринова е българска певица, участник във форматите на Нова телевизия „X Factor“, „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“. Част е от артистите на българската продуцентска компания Вирджиния Рекърдс. През годините печели редица конкурси в България и в чужбина.


Родена е на 7 май 1998 г. в София, България, започва да пее в детска вокална школа на 4 години, а на 6-годишна възраст родителите ѝ я записват и на уроци по пиано и цигулка. От ранна възраст озвучава герои в българските дублажи на „Александра Аудио“ на анимационни филми, сред които „Аристокотките“, „Книга за джунглата 2“, „Зън-зън“, „Мечето Падингтън“ и „Смелата Ваяна“. Печели конкурси за млади таланти в България и чужбина. Била е част от екипа на изпълнителя, който представи България на Детския песенен конкурс „Евровизия“ в Армения и като завършиха втори. Завършва средното си образование с профил „Поп и джаз пеене“ в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017 г. следва „Музикално-сценична режисура“ в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.
Участва в третия сезон на „X Factor“. Тя стига до самия финал на шоуто, когато излиза на една сцена с победителя от английския „X Factor“ Джеймс Артър.
След края на формата „Вирджиния Рекърдс“ предлага на Михаела да се присъедини към останалите артисти на лейбъла и така се стига до първата ѝ песен „Любов за пръв път“, която изпълнява заедно с други две открития на „X Factor“ – Невена Пейкова и Кристина Дончева.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От сърцето на Родопите: Политиците се изложиха!

Родопският столетник Димитър Кавгазов живее в село Славейно. На 27 септември той ще навърши 100 години, но смята да поживее още. Кръгъл сирак, Димитър някога е бил горски, гледал е овце и крави.  Видял е всичко – и лошо, и хубаво . Въпреки преклонната си възраст, той се отнася отговорно към гласуването – "ръководителите да се сетят, че..

публикувано на 09.06.24 в 10:52

Елена е занемарен град, умира - балканджиите жалят съдбата на града, песимисти са за изборите

Обезлюдяване, проблеми с водоснабдяването на селата, липса на обществен транспорт, закрита железопътна гара, ограничени възможности за здравеопазване. Кой ще реши тези проблеми за малко над 7800 избиратели във възрожденската община Елена – отговорите се очаква да станат ясни на изборите днес, когато в Четвърти многомандатен избирателен район..

публикувано на 09.06.24 в 09:12

Младежи от Монтана гласуват за първи път, искат да останат в България

Трябва да управляват партии, които дават възможност на младото поколение да се развива , казва пред БНР Преслав Джоков от Математическата гимназия в Монтана. Той се занимава с народни танци и възнамерява да продължи с хореография, за да запази традициите и фолклора  за поколенията. Баба му, Олга Иванова, 40 години работила като фелдшер,..

публикувано на 09.06.24 в 08:04

"Едни слепци гласуват за други слепци." Помагат ли изборите да прогледнем?

Днес, на традиционната неделна литургия, православната църква ще припомни на вярващите евангелското четиво, което разказва как Христос изцелил един сляпороден човек. През очите на библейския разказ, как се виждат предстоящите избори "2 в 1"? - отговорите следват в звуковата картина от репортажа на нашата кореспондентка във Враца Ива Антонова...

публикувано на 09.06.24 в 07:52
Мира Копанарова

Мира Копанарова - гост в рубриката “Америка - илюзии и реалности”

Мира Копанарова е гост в 49-ти епизод на рубриката "Америка - илюзии и реалности” в търсене на житейско равновесие между Канада и България, с поглед към историческото ни минало и с надежда за едно ново възраждане. "Пътувам доста често до България. За мен е мнго важно да се грижим за възрастните хора. Моята баба, да е жива и здрава, е все още..

публикувано на 07.06.24 в 10:56
Снимката е илюстративна

"Земята на розите" - филм за невидимите деца с увреждания

"Земята на розите" е игрален филм, който е посветен на децата с увреждания. В 58-минутната продукция се разглеждат теми, свързани с децата със синдром на Даун и аутизъм. "Решихме да разкажем историите на тези деца по един кинематографичен начин - техния живот, трудностите , през които преминават", казва терапевтът Любомир Миланов, един от..

публикувано на 07.06.24 в 07:14

Кулски айдук ще дегустира ястия в кулинарен конкурс за Еньовден

Кулинарен фестивал и конкурс за Еньовден организират Община Кула и читалище "Просвета - 1872" в града. Рецептите за ястия с билки и подправки могат да се изпращат от цялата страна, може да са написани и на ръка , уточнява пред БНР експертът в общинската администрация Христела Александрова. " Няма възрастови ограничения , няма и регионални..

публикувано на 06.06.24 в 07:12