Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко една жертва след руски удар срещу музей в Източна Украйна

Снимка: Facebook /Въоръжени сили на Украйна

При боевете в източния украински град Купянск е ударена сградата на музей. Съобщава се за един убит човек, десетима ранени и за още хора под развалините.

Според областния управител ударът е причинен от руска ракета. Миналата година Купянск, който се намира в Харковска област, беше няколко месеца под руска окупация, но през есента украинските сили си върнаха контрола над него.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Двама служители на НСО са пострадали леко при тренировъчни стрелби

Двама служители на  Националната служба за охрана (НСО) са пострадали леко при тренировъчни стрелби на полигон в началото на седмицата. По първоначална информация става въпрос за отклонил се куршум.  От Националната служба за охрана уточняват, че инцидентът с двамата служители е станал на 10 юни (понеделник) по време на практически занятия по..

публикувано на 12.06.24 в 19:54
Зам.- кметът на Столичната община Иван Василев.

Зам.-кметът по финанси предлага бюджетът на София да се актуализира с 5,6 млн. лв.

Заместник-кметът по финанси в София Иван Василев предлага бюджетът на столицата да бъде актуализиран с 5,6 милиона лева, предвидени за градския транспорт: "Допълнителен заем към автотранспорта и електротранспорта, които ще им бъдат необходими, за да освежат подвижния състав.  В момента автобусите са изключително стари, трамваи има много стари...

публикувано на 12.06.24 в 19:23

Ще улесни ли пациенти и лекари системата за случайно разпределение на заявленията за ТЕЛК

Няколко дни преди да заработи системата за случайно разпределение на заявленията за издаване на ТЕЛК, лекарите от тези комисии нямат указания как ще общуват с пациенти от други населени места и кой ще уведомява хората при необходимост от допълнителни изследвания. Не са наясно и къде ще се заверяват решенията, издадени от ТЕЛК извън местоживеенето на..

публикувано на 12.06.24 в 19:00

Руски бойни кораби и самолети навлязоха в Карибско море за военни учения

Руски бойни кораби и самолети навлязоха в Карибско море за военни учения, с цел да бъде демонстрирана сила на фона на растящото напрежение заради западната подкрепа за Украйна. Москва и тази нощ обстрелва интензивно украински енергийни обекти, жилищна и друга инфраструктура.  Украинската армия съобщи, че е поразила три руски ракетни системи земя-въздух в..

публикувано на 12.06.24 в 18:47

Задържан е мъжът, нападал хора по улиците във В. Търново

Полицията във Велико Търново задържа психично нестабилен и агресивен мъж, който на 8 юни е бил освободен от Центъра за психично здраве след поредица от нападения по улиците в града. От Министерството на здравеопазването съобщиха, че мъжът е доведен в Държавната психиатрична болница в Церова кория за психиатрична експертиза и хоспитализация по преценка...

публикувано на 12.06.24 в 18:25
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Блинкън е предпазлив за евентуално примирие между Израел и "Хамас"

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обеща от Доха да продължи да настоява за сключване на споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, като заяви, че не всички искания на "Хамас" са приемливи, но изрази надежда, че пропуските могат да бъдат преодолени. "Хамас" приема плана за прекратяване на войната в Ивицата Газа, но с допълнения..

публикувано на 12.06.24 в 18:20
Служебният заместник министър-председател и министър на финансите Людмила Петкова и служебният премиер Димитър Главчев.

Служебното правителство с решение за обществени поръчки за боеприпаси и патрулни кораби

Служебното правителство прие решение за провеждането на обществени поръчки за придобиване на боеприпаси за патрулни кораби, съобщи правителствената пресслужба. В съобщението се посочва, че целта е да се осигурят 35 мм и 76 мм артилерийски боеприпаси за 35 мм артилерийски комплекс за близко действие и 76 мм артилерийски комплекс за далечно..

публикувано на 12.06.24 в 18:14