Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Депутатът заподозря политически причини в енергийните протести

Радослав Рибарски: Нека диалогът продължи, но с ясни и конкретни искания

Никъде в териториалните планове няма дати за затваряне, категоричен е той

| Интервю
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски смята, че протестите на енергетици и миньори изглеждат все по-политически. Пред БНР той обясни това с наближаващите местни избори.

"Дълги месеци се търсеше решение, много разговори се проведоха, много обществени обсъждания. Сега виждате, че се отказва и разговор. Така че изглежда все по-политически предвид това, че влизаме и в кампания за местни избори. Виждаме и синдикални лидери в листите за общински съветници. Най-вероятно не се търсят отговори и решения за тези хора, а се провокират политически с оглед предстоящите местни избори", коментира той в интервю за предаването "Неделя 150".
По думите му само в Стара Загора са проведени 3 обществени обсъждания. Според него дългото отлагане на този въпрос стои в основата на нещата.

"Вече в този преломен момент, когато ние сме на път отново да изгубим едни средства, които са жизненоважни за този регион, за да премине през този преход, който се очертава така ил