Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Хекимян и Георги Георгиев от ГЕРБ обвиниха кмета Терзиев за тазвечерния погром

Георги Георгиев и Антон Хекимян
Снимка: Фейсбук

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Антон Хекимян и общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев използваха профилите си във Фейсбук, за да обвинят новия кмет на София Васил Терзиев, че нови пряка отговорност за безредиците, станали по-рано вечерта в центъра на столицата.

"София тази вечер е окървавена! Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва!", написа общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, коментирайки сблъсъците между протестиращи и полиция тази вечер в столицата.

"Битите хора, ранените полицаи, запалените кофи за боклук и арестуваните – всичко това е ваша отговорност, г-н Терзиев", категоричен беше той и риторично попита къде е подготвеният екип на настоящия кмет на София, с който щеше да управлява от първия ден, каквито заявки даваше в предизборната кампания. Къде са хората около вас, които да предвидят ситуацията и да осигурят безопасността в града?, написа още Хекимян.

Той също така попита защо Столичната община и кметът са позволили агитките да се слеят и защо са допуснати хора с бомбички и пиротехника. "Очакваме да поемете отговорност за разбитите глави и баталните сцени по улиците на града", подчерта още той.

Антон Хекимян допълни, че хората  имат право да протестират срещу корумпирания БФС и поиска оставката на президента му Борислав Михайлов.

В подобен дух беше и написаното във Фейсбук от неговия колега като общински съветник от групата ГЕРБ-СДС в столичната община Георги Георгиев.

"Центърът на София е арена на битка с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички", посочи Георги Георгиев.

Бившият председател на СОС настоява кметът Васил Терзиев и правоохранителните органи да дадат адекватна информация за случилото се. Щетите от този погром ще го плащат софиянци, посочва той. Според Георги Георгиев новоизбраният кмет на София носи пряка отговорност за безредиците, защото съгласува и организира опазването на реда със Столичната дирекция на вътрешните работи.

Безредиците в център на София тази вечер коментира и Борис Бонев от Спаси София.

"Четвъртите бяха вдъхновение за милиони българи. Днес, няколко от тях ни докараха до 84-ти в света и безредици в центъра на София. Това отдавна не е нормално. Борислав Михайлов още днес трябва да си ходи!", написа той във Фейсбук и добави:

"Всички споделяме гнева на феновете, но моля не чупете и палете София. Говорих с част от градските ни служби, които ще работят през нощта в опит да възстановят щетите".


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Николов, председател на КИЦ

Президентът връчва орден "Стара планина" първа степен на председателя на КИЦ "Босилеград"

Президентът Румен Радев ще удостои с орден "Стара планина" първа степен изявения деятел на българското национално малцинство в Сърбия Иван Николов. Председателят на Културно-информационния център "Босилеград" получава най-високо държавно отличие на специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Държавният глава връчва на Иван..

публикувано на 03.06.24 в 06:53
Посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък и служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер и посланикът на Турция у нас ще посетят ГКПП "Малко Търново"

Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък ще посетят днес ГКПП "Малко Търново", съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Двамата обсъдиха по-рано на работна среща тежкия трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на граничното съоръжение. В огледа ще се включат още министрите на..

публикувано на 03.06.24 в 06:50

Посланик Бончев: Българите, които са и белгийски граждани, могат да гласуват за ЕП само веднъж

Българските граждани, които са и белгийски, могат да гласуват само на едните избори за Европейски парламент, в противен случай носят и наказателна отговорност - това казва в интервю за БНР посланикът на България в Белгия Пламен Бончев, който организира подготовката и провеждането на вота в кралството. "Тези избори са малко по-различни от..

публикувано на 02.06.24 в 20:58
Иван Николов

Иван Николов с орден "Стара планина" за отстояване на правата на българите в Сърбия

Президентът Румен Радев ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен изявения деятел на българското национално малцинство в Сърбия Иван Николов. Председателят на Културно-информационния център „Босилеград“ получава най-високо държавно отличие на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Държавният глава връчва на Иван..

публикувано на 02.06.24 в 20:48

Урсула фон дер Лайен в Пловдив благодари за българската подкрепа за Украйна

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата й се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с пловдивската общественост, която откри кметът на града Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици...

публикувано на 02.06.24 в 20:17
Канцлерът на Германия Олаф Шолц

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО

Последните действия на НАТО по укрепване на източния фланг целят възпиране на Русия. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц. По думите му на Москва трябва да я ясно, че Алиансът ще е готов да се защити, ако се наложи, предава "Ройтерс".  В реч пред Източногерманския икономически форум и в компанията на литовския премиер Ингрида Шимоните Шолц посочи, че..

публикувано на 02.06.24 в 19:59

ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол

Групата на страните-износителки ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол, като същевременно определи график за постепенно премахване на някои от тези ограничения по-късно тази година, съобщи "Ройтерс" Към момента в картела ОПЕК и партньорите му са намалили добивите си с общо 5 милиона и 860 хиляди барела дневно - това са..

публикувано на 02.06.24 в 19:21