Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистренската болница получи дарение за над 3000 евро

Пастор Емил Неделчев (вляво) и д-р Васил Славов, директор на МБАЛ - Силистра
Снимка: Незабравка Кирова

Второ дарение връчи днес фондация „Проекта Сион България“ в партньорство с организация от Нидерландия на силистренската болница.

Дарението съдържа медицински материали и консумативи на стойност над 3000 евро.

Дарението включва спринцовки, игли, маски, постелъчни и санитарни материали - неща, които са абсолютно практични в ежедневната работа, каза директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов.

Първото дарение на болницата от името на фондацията пастор Емил Неделчев достави през 2021 година, по време на Covid пандемията.

Преди дни от същата фондация консервирани хранителни продукти бяха връчени на кмета на Силистра Александър Сабанов, за да бъдат разпределени между социалните заведения в общината.

След седмица, на 16 декември ще бъде организирано и раздаване на храни и други материални помощи на хора в нужда, съобщи пастор Неделчев.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Психиатрията във Велико Търново

Психично нестабилен мъж напада хора по улиците във Велико Търново

Полицията във Велико Търново издирва психично нестабилен и агресивен мъж, който е бил освободен от Центъра за психично здраве след поредица от нападения по улиците в града.  Мъжът е на 28 години от Варна и на 7 юни е направил няколко нападения. Последното е на паркинг на хипермаркет във Велико Търново. Разказва нападната Петя Иванова:..

публикувано на 12.06.24 в 14:01
Кристиян Бойков

Падна обвинението за тероризъм на Кристиян Бойков

Почти пет години след големия теч на лични данни заради хакерска атака срещу масивите на Приходната агенция, прокуратурата и един от обвиняемите - Кристиян Бойков, са се споразумели да падне обвинението в тероризъм, повдигнато на IT експерта в ТАД ГРУП. Това съобщиха от Софийския градски съд, където е внесено споразумението.  С него..

публикувано на 12.06.24 в 13:54

Работна група анализира законодателство за екскурзоводската професия

Министерство на туризма ще сформира работна група с участието на представители на браншовите организации на екскурзоводите, за да направи анализ на законодателство, свързано с упражняването на професията екскурзовод. Това стана ясно след среща на министър Евтим Милошев с представители на три браншови организации. Срещата идва след решението..

публикувано на 12.06.24 в 13:49
Мая Райнова

Зърнопроизводители сигнализират за забавяне на изплащането на субсидиите по еко схемите

За забавяне на изплащането на субсидиите по еко схемите сигнализират зърнопроизводители . Еко схемите са един от новите елементи на общата селскостопанска политика за периода 2023-2027 г. и имат за цел да подпомагат земеделските стопани при приемането на практики, които свеждат до минимум отрицателното въздействие на селското стопанство върху..

публикувано на 12.06.24 в 13:32

Камен Невенкин: Не ми се мисли колко още предстои от тази война

" Русия имаше един шанс, който беше 3 в 1 – американските избори, изборите за ЕП и да се използва вакуума в недостатъчната военна помощ, която получаваше Украйна съвсем доскоро, за да се осъществи по-решителен пробив на бойното поле. За момента на 2 от тези 3 фронта Путин категорично загуби . До американските избори има няколко месеца". Това..

публикувано на 12.06.24 в 13:24

Производители от Кюстендилско се оплакват от ниските изкупни цени на черешите

Производители от Кюстендилско се оплакват от ниски изкупни цени - по 1,10 лева за килограм, и за минимално изкупуване на черешите. След подаден сигнал до кмета на Общината инж. Огнян Атанасов и среща с фирми преработватели е обсъдена организация, при която през предходния ден ще се подава своевременно информация за пунктовете, които ще изкупуват..

публикувано на 12.06.24 в 13:13
Досегашният депутат от ДПС Монтана Димитър Аврамов /вляво/, с областният координатор

ДПС и ИТН в Монтана са подобрили резултатите си на вота

Две партии - ДПС и "Има такъв народ" в област Монтана подобряват резултатите си на тези избори в сравнение с вота през април миналата година. Към момента все още няма яснота за разпределението на четирите мандата в този избирателен район. ДПС са увеличили избирателите си с над 4% от вота за народно събрание през миналата година и сега в..

публикувано на 12.06.24 в 13:04