Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистренската болница получи дарение за над 3000 евро

Пастор Емил Неделчев (вляво) и д-р Васил Славов, директор на МБАЛ - Силистра
Снимка: Незабравка Кирова

Второ дарение връчи днес фондация „Проекта Сион България“ в партньорство с организация от Нидерландия на силистренската болница.

Дарението съдържа медицински материали и консумативи на стойност над 3000 евро.

Дарението включва спринцовки, игли, маски, постелъчни и санитарни материали - неща, които са абсолютно практични в ежедневната работа, каза директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов.

Първото дарение на болницата от името на фондацията пастор Емил Неделчев достави през 2021 година, по време на Covid пандемията.

Преди дни от същата фондация консервирани хранителни продукти бяха връчени на кмета на Силистра Александър Сабанов, за да бъдат разпределени между социалните заведения в общината.

След седмица, на 16 декември ще бъде организирано и раздаване на храни и други материални помощи на хора в нужда, съобщи пастор Неделчев.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марсоходът на НАСА

"Пърсивиърънс" откри скала с характеристики за възможен микробен живот на Марс преди милиарди години

Марсоходът на НАСА "Пърсивиърънс" откри скала с характеристики, които подсказват, че преди милиарди години на червената планета е имало възможен микробен живот, съобщиха от космическата агенция на САЩ. Търсенето на живот на Марс е основна цел на мисията.  Преди шест дни марсоходът е открил въпросната скала. След анализи, направени с помощта на..

публикувано на 27.07.24 в 16:36
Момичета, взети като заложници от групировката

В Нигерия бяха осъдени 125 души, свързани с терористичната организация "Боко Харам"

В Нигерия бяха осъдени 125 души, свързани с ислямистката терористична организация "Боко Харам", съобщава БТА.  Сред осъдените има както бойци от групировката, така и хора, които са ѝ оказвали финансова подкрепа.  "Боко Харам" започна набезите си в Нигерия през 2009 г. и оттогава бяха убити хиляди цивилни, а милиони бяха принудени да напуснат домовете..

публикувано на 27.07.24 в 16:25

"Ловци на бисери" на Старозагорската опера тази вечер във Велико Търново

Летният оперен сезон "Сцена на вековете" във Велико Търново продължава тази вечер с оперния спектакъл "Ловци на бисери". Българското национално радио е медиен партньор на фестивала. На откритата сцена в крепостта "Царевец" се представя Старозагорската опера с класическо заглавие и пренася публиката на остров Цейлон. "Последната..

публикувано на 27.07.24 в 16:18

БЧК получи 6 нови ремаркета за реакция при бедствия, дарение от Австрийския червен кръст

Българският червен кръст получи 6 нови ремаркета за бърза реакция при бедствия, дарение от Австрийския червен кръст от гр Щаер. Специално за церемонията  в София пристигна група от доброволци към Австрийския червен кръс, а дарениуето блеше прието лично от председателя на българската организация акад. Христо Григоров. "Това са 6..

публикувано на 27.07.24 в 16:02

30 палестинци са били убити при израелски въздушен удар в училище в Деир ал Балах

Най-малко 30 палестинци са били убити при израелски въздушен удар в училище в Деир ал Балах в Ивицата Газа, съобщиха палестински източници.  Според изявление на израелската армия целта на атаката е бил команден център на "Хамас". От здравното министерство в Газа уточняват, че ударът е бил нанесен в район, където са разположени разселени семейства...

публикувано на 27.07.24 в 15:39

МОСВ: Няма превишения на средночасовите норми за вредни газове в района на складовете в Елин Пелин

От Министерството на околната среда и водите увериха, че в района на складовете за пиротехнически средства в Елин Пелин няма регистрирани превишения на средночасовите норми за вредни газове като серен и азотен диоксид и озон.  Няма превишения и на осемчасовата норма за въглероден диоксид.  Стойностите за фини прахови частици също са в нормата, уверяват..

публикувано на 27.07.24 в 15:17

Граничната полиция в Гюргево обяви мерки за по-бързо преминаване на границата с България

Териториалният инспекторат на Гранична полиция - Гюргево разпореди мерки за осигуряване на оперативен контрол и намаляване на времето за изчакване на границата с България, където през уикенда се очаква интензивен трафик,..

публикувано на 27.07.24 в 14:51