Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финландското дуо Pearly Drops получи номинация за наградата ММЕА 2023

През настоящата 2023 г. Сандра Тервонен и Ююсо Малин от поп дуото Pearly Drops издадоха своя втори албум „A Little Disaster“, с лейбъл- звукозаписна компания в Лос Анджелис. Музиката подобно на името на групата е мека и носеща спокойствие. Финландското дуо създава едновременно модерни и ретро музикални пейзажи, навяващи носталгия по 80-те години на миналия век. Музиката им носи усещане за безтегловност в нашия все по-дигитален живот. Pearly Drops са базирани в Хелзинки и успяват да си проправят път в света на поп музиката след като работят с имена като финландката ALMA, която подобно на тях преди няколко години беше номинирана за наградата ММЕА. Сега Сандра Тервонен и Ююсо Малин са новото откритие на финландската музикална сцена, където заемат свое собствено място с подчертано ефирния си поп звук. Pearly Drops получиха номинация за наградата ММЕА, която ще бъде връчена на петима многообещаващи европейски артисти на церемония в Грьонинген- Нидерландия на 18-ти януари 2024. Първият албум на финландското дуо Call For Help от 2020 г., беше приет изключително добре от публиката и критиката не само във Финландия. С чувство за хумор и леко намигване Сандра и Ююсо коментират за този албум: „Един от акцентите в него определено е, че го направихме сами и че бяхме напълно отговорни за всеки един детайл от пред- до пост-продукцията. Определено беше страшно изнервящо, работихме изключително упорито върху него, но изглежда все още има отзвук и събира нови слушатели. Така че за щастие усилията си заслужаваха. Надяваме се скоро да имаме нов албум! Всъщност в момента го финализираме. Странното е, че единственото, което искахме е да отговаря на нашите собствени стандарти, да затвърди качеството на предишната ни работа и да внесе нещо ново. Разбира се, ще се радваме, ако и той резонира сред слушателите и намери своята публика.“, завършват двамата от дуото Pearly Drops.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Левон Манукян: Разград заслужава да има качествен културен живот

След продължителен период на криза Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ се възстановява и през новия сезон ще бъде част от Театрално-музикалния и филхармоничен център в града. Негов директор в момента е диригентът Левон Манукян, който разкри сериозните си намерения да работи както за укрепване на състава на оркестъра и трупата на театъра,..

публикувано на 16.09.24 в 19:06
Мистериите на Хухла

Българи, гърци и турци ще се надиграват, надпяват и надсвирват на фестивала "Мистериите на Хухла"

Фестивалът "Мистериите на Хухла" се разширява териториално и времево. В мистичното ивайловградско село ще се срещнат представители на три етноса – българи, гърци и турци. Те ще се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни – от 21 ви до  23 – ти септември. Иван Бунков, инициатор и организатор на "Мистериите на..

публикувано на 16.09.24 в 12:40
Част от основния актьорски състав в

"Шогун" в очакване на триумф на наградите "Еми"

Новата телевизионна адаптация на романа "Шогун" на писателя Джеймс Клавел се очаква да триумфира на американските награди "Еми" - телевизионният еквивалент на "Оскарите". Церемонията ще се състои в Лос Анджелис тази нощ българско време. Наградите "Еми" ще бъдат връчени за 76-и път и се очаква за първи път носителят на най-престижната..

публикувано на 15.09.24 в 08:54

Новият албум на пианиста Иван Янъков вече е на световния пазар

От днес, 13 септември, на световния музикален пазар излиза най-новият албум на българския пианист Иван Янъков . В него са включени произведения за соло пиано от Цезар Франк, Йозеф Хайдн и Сергей Рахманинов.  Изпълнителят споделя, че това е музика, която познава отдавна, но сега се връща към нея, за да я изработи в детайли и да я представи студийно...

публикувано на 13.09.24 в 16:50

Голямата меса от Антон Брукнер ще звучи в чест на 200-годишнината му в София

На 20 септември от 19:00 часа в зала „България” почитателите на класическата музика ще има шанса да чуят една от мащабните творби на Антон Брукнер – Голяма меса № 3 във фа минор за солисти, хор и оркестър. Концертът е посветен на 200-годишнината от рождението на забележителния австрийски композитор, станал особено популярен със своите..

публикувано на 13.09.24 в 15:44
Габровският камерен оркестър

Дни на камерната музика - за 48-и път в Габрово

И тази година габровската публика има шанса предсезонно да се радва на ценни музикални събития - традиционните Дни на камерната музика започват на 15 септември и ще продължат шест поредни вечери. Фестивалният афиш, съставен за пореден път от диригента на Габровския камерен оркестър Иван Стоянов, предвижда гостувания в града на български изпълнители,..

публикувано на 13.09.24 в 15:05
Любомир Пипков

Спомен за хоровите шедьоври на Любомир Пипков

На 6 септември се навършиха 120-годишнината от рождението на един от най-ценените български композитори - Любомир Пипков.  В своето творчество той пресъздаде духа на епохата - независимо от жанра, в който композираше. Но за една личност с толкова богата душевност и едно толкова извисено творчество е трудно да се говори в малкото минути,..

обновено на 13.09.24 в 14:37