Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент

„Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“ съществува от август 2007 година. 

„Евробокс“ представя новата европейска музика с актуални сингли, нови албуми, както и с портрети на изпълнители и групи от цяла Европа. 

Изключително голям е интересът към музикалната игра, в която ежеседмично въпросът провокира слушателската аудитория  на програма „Хоризонт“.

Всичко най-ново и любопитно от европейската сцена можете да откриете в предаването „Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“, което се излъчва всяка събота от 19:05 до 21:00 часа на вълните на програма „Хоризонт“. 

Водещ на предаването е Жени Монева. 

Публикации

Полската група "Artificialice" с фронтдама Алис заяви:"По- големи сме, когато сме заедно"

Сингълът "Until" стана пилотен към  дебютния албум „Prisoners of Expectations“  на полската група "Artificialice",   който излезе през 2022 г.    Песента е разказ за трудния път към (себе)приемането. Това е интимната история за преживяванията на..

публикувано на 26.02.24 в 17:09

Исландката Arny Margret за участието си на фестивала "Евросоник" в Нидерландия

Арни Маргрет от Исландия привлече вниманието на европейските музикални специалисти миналата година след участието си на фестивала „Евросоник“. Така  името й беше включено в списъка с номинираните артисти за наградата ММЕА. Арни се отличава с леките си,..

публикувано на 19.02.24 в 14:22

Berry Galazka участва на фестивала "Евросоник" и разказа за "Евробокс"

Полско-американска певица и автор Бери Галозка беше една от 15-те номинирани млади европейски таланти за наградата „ММЕА“. Тя изнесе и впечатляващо шоу в рамките на фестивала „Евросоник“ през януари в Грьонинген- Нидерландия. Берир асте слушайки..

публикувано на 19.02.24 в 14:11

Представяме Ana Lua Caiano, участник в 38-ото издание на фестивала "Евросоник", номинирана за ММЕА

Ana Lua Caiano е португалска музикантка, която комбинира португалски фолклор с електронна музика. На сцената, Ana Lua изпълнява във формат „one woman show", използва синтезатор, лууп станция, микрофон, бас барабан и няколко перкусионни инструмента. Ana..

публикувано на 05.02.24 в 14:26

Носителите на наградата Music Moves Europe Awards 2024

На 18 януари се състоя церемонията по връчването на годишните награди  Music Moves Europe Awards за 2024 година. Събитието се проведе в Градския театър на северния нидерландски града Грьонинген. Награждаването традиционно съвпада с провеждания вече 38..

публикувано на 05.02.24 в 13:36

Bulgarian Cartrader с наградата Music Moves Europe Awards 2024

"Всички творци на Балканите трябва да работим заедно, за да направим музиката ни известна в цяла Европа."- категоричен е Даниел Стоянов, известен със сценичния псевдоним Bulgarian Cartrader. В момента той живее и работи в Берлин и голямата новита за..

публикувано на 30.01.24 в 13:10

Нидерландската пост-пънк група Tramhaus си спечели номинация за наградата ММE Awards

За малко повече от година холандската пост-пънк лайв група Tramhaus заслужи мястото си на европейските сцени, заради неконтролируемо дивите си концерти на живо. При това петоррката от Ротердам има издаден само един миниалбум, наречен Rotterdam. С музиката..

публикувано на 14.01.24 в 14:00

Шведката Waterbaby ще се бори за наградата ММЕ Awards

Шведската певица и музикант Waterbaby е сред 15-е номинирани претенденти за наградата ММЕ Awards. Waterbaby е музикалният псевдоним на 24-годишната Кендра Егерблад, родена в Стокхолм. Тя бързо остави своя отпечатък на скандинавската музикална сцена,..

публикувано на 14.01.24 в 13:24

Французойката Zaho de Sagazan е претендент за наградата MME Awards

23 годишната певица, пианист и автор Zaho de Sagazan е родена в пристанищния град Сен Назер във Франция. Баща й е художник, скулпторът и изпълнител Оливие де Сагазан, майка й е учителка. Тя има сестра близначка и три по-големи сестри и е братовчедка на..

публикувано на 14.01.24 в 13:12

Словенското дуо freekind. с номинация за наградата ММЕAwards

Хип-хоп, поп дуото от Словения freekind. през 2023 година беше сред участниците на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия. Година по- късно, те получиха номинация за наградата ММЕAwards, с която се отличават многообещаващи млади музикални таланти..

публикувано на 14.01.24 в 12:59