Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Търговище потвърди задържането на обвинен в убийство 44-годишен мъж

Снимка: Окръжен съд Търговище

Окръжният съд в Търговище потвърди задържането на 44-годишен мъж, който е обвинен за убийството на 42-годишен мъж, открит в землище край Търговище. Днес от полицията и прокуратурата в града дадоха подробности за случая.

Съдът е взел предвид реалната опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, поради което е постановил най-тежката мярка за неотклонение, се уточнява в прессъобщението.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативния съд във Варна.

  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Орбан (вляво) и Марк Рюте

Унгария оттегля възраженията си срещу кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО

Унгария оттегли заплахата си за вето върху кандидатурата на Марк Рюте за генерален секретар на НАТО. Унгарският премиер Виктор Орбан обяви в социалната мрежа Х, че е готов да подкрепи нидерландския си колега. Двамата са се срещнали снощи по време на конференцията на евролидерите в Брюксел, съобщава "Файненшъл Таймс". Според вестника на тази среща Орбан е..

публикувано на 18.06.24 в 17:33
Рая Назарян

ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре Рая Назарян ще бъде предложена за председател за парламента и от гласуването на кандидатурата ѝ ще стане ясно дали продължават преговорите с други партии. ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС От гласуването за нейната..

публикувано на 18.06.24 в 17:13

100 двойки на НВО по български език за 4. клас в Монтана

100 двойки са получил учениците от 4. клас в област Монтана на външно оценяване по български език и литература. По математика има намаление на слабите оценки в сравнение с миналата година. Като цяло по-добри са оценките на четвъртокласниците в област Монтана на външното оценяване от миналата година. С 50 повече са отличните оценки на..

публикувано на 18.06.24 в 17:06

ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС

ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС, научи БНР от свои източници в коалицията.  Засега нагласата е да не участват със свой кандидат.  От коалицията ще предложат само зам.-председател - засега обсъжданото име е на председателя на ДСБ Атанас Атанасов.  Окончателното решение ще бъде взето от коалицията тази вечер.

публикувано на 18.06.24 в 17:06

Българските деветокласници са на 55-о място в класация на ОИСР за креативни идеи

Българските деветокласници са на 55-о място от общо 64 в класация на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за създаване на оригинални и креативни идеи и за предлагане на иновативни решения за социални и научни проблеми. Това сочи доклад на Организацията, който изследва творческото мислене на учениците. Общият среден резултат..

публикувано на 18.06.24 в 17:05
Джъстин Тимбърлейк

Арестуваха Джъстин Тимбърлейк, карал пиян

Популярният изпълнител Джъстин Тимбърлейк е бил арестуван от полицията в Саг Харбър, щата Ню Йорк заради шофиране в нетрезво състояние, съобщи Си Би Ес. Очаква се днес да му бъдат предявени обвинения в съда. Тимбърлейк има два планирани концерта - в Чикаго в края на седмицата и в Ню Йорк следващата седмица.

публикувано на 18.06.24 в 16:49
Иво Инджов

Иво Инджов: Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще има съдбата на сглобката

Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на сглобката . Трябва да има някакво споразумение, за да има някаква стабилност. Такава е практиката в целия свят. Това мнение изказа пред БНР доц. Иво Инджов, анализатор и експерт по политически комуникации. Според него нарастват шансовете за правителство на ГЕРБ с ДПС и..

публикувано на 18.06.24 в 16:46