Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души са загинали при руска атака срещу Одеса

Президентът на Украйна Володомир Зеленски (вдясно) и министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис в Одеса - 6 март 2024
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима души са загинали при нападение срещу украинския южен пристанищен град Одеса по време на посещението на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, съобщиха от украинския флот. Има и ранени.

Според руското министерство на отбраната е поразен хангар, съхраняващ украински безекипажни катери. 

При друга руска ракетна атака - в село в Харковска област, е загинал един човек и са ранени седем души, съобщиха украинските власти.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Американският президент Джо Байдън.

Байдън към съпартийците си: Имаме една задача. И тя е да победим Доналд Тръмп

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е изпратил писмо до съпартийците си демократи, в което заявява, че е време да се обединят около кондидатурата му за втори мандат, за да има най-добрия шанс да победи Доналд Тръмп. Байдън определи представянето си на дебата с Тръмп като "лош момент" Телевизионният дебат между Байдън и Тръмп – гледан..

публикувано на 08.07.24 в 19:23
Андрей Гюров

На 16 юли УС на БНБ решава дали Андрей Гюров да остане подуправител

Управителният съвет на БНБ ще заседава идния вторник - 16 юли, заради решението на Комисията за противодействие на корупцията, че Андрей Гюров не може да бъде подуправител на централната банка. Управителният съвет ще трябва да реши дали да освободи Гюров от поста, става ясно от интервю на управителя на банката Димитър Радев за БТА. Според..

публикувано на 08.07.24 в 19:14
Голям екран показва унгарския министър-председател Виктор Орбан, докато се среща с китайския президент Си Цзинпин (не е в кадър), в Пекин, Китай, 8 юли 2024 г.

Орбан: От 5 столици зависи края на войната - Киев, Москва, Пекин, Брюксел и Вашингтон

Серията посещения в миротворческата мисия на унгарския премиер Виктор Орбан ще продължи, съобщи той в ексклузивно интервю за германската телевизия "Велт".  Унгарският премиер Орбан пристигна в Москва за преговори с руския президент Путин Орбан разговаря с Путин в Москва Орбан е в Пекин за преговори със Си Цзинпин Преди да се отправи на..

публикувано на 08.07.24 в 19:08
Божидар Божанов

Божидар Божанов: Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена

Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена. Създаването на правителство с третия мандат също е малко вероятно предвид предварителните заявки на партиите. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Божидар Божанов преди заседанието на Националния съвет на "Да, България" - една от партиите в коалицията...

публикувано на 08.07.24 в 18:58
Джордан Бардела говори на брифинг в Париж, 8 юли 2024 г. .

Председателят на френския "Национален сбор" Жордан Бардела ще оглави групата "Патриоти за Европа" в ЕП

Председателят на френския "Национален сбор" Жордан Бардела ще оглави групата "Патриоти за Европа" в Европейския парламент, стана ясно след брифинг на нейни представители. Нова политическа група ще има в Европейския парламент - "Патриоти за Европа" По техни данни тя става третата група в Европарламента с 84-ма представители, след като испанските..

публикувано на 08.07.24 в 18:41
Журналисти в Националното събрание на Франция очакват идването на новоизбраните членове на парламента, Париж, 8 юли 2024 г.

Френското Национално събрание отвори врати за новоизбраните депутати

Френското Национално събрание вече отвори врати за новоизбраните депутати. Разпределението на политическите сили ще бъде съвсем различно след неочаквания резултат от балотажа. Левицата се очертава победител във Франция, но без парламентарно мнозинство Водачите на лявата коалиция, която победи, но далеч без пълно мнозинство, обещават през..

публикувано на 08.07.24 в 18:23
Кметът на Киев Виталий Кличко

Кличко за атаката над болница в Киев: Един от най-зловещите руски ракетни баражи от началото на войната

Над 30 души загинаха днес при масирани руски ракетни удари по цивилни в пет украински града. Крилата ракета разруши детска болница в столицата Киев.  "Това беше един от най-зловещите руски ракетни баражи от началото на войната", заяви кметът Виталий Кличко.  С минута мълчание в памет на жертвите започна пресконференцията на украинския..

публикувано на 08.07.24 в 18:10