Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момче е прието в "Пирогов" с опасност за живота след побой от съученик

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

13-годишен ученик е настанен в тежко състояние и с опасност за живота в "Пирогов" след побой, нанесен му от съученик.

Сигналът за инцидента е подаден от бащата на пострадалия младеж, научи БНР.

По непотвърдена информация нападението е извършено на улица "Тодорини кукли", в близост до хипермаркет.

Впоследствие от спешната болница потвърдиха, че момчето е прието с коремна травма.

Полицията е задържала 14-годишно момче за побоя. Той не е познат на органите на реда.

По случая се води разследване. 

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Студентски протест в Колумбийския университет в Ню Йорк, 29 април 2024 г.

Разрастват се пропалестинските протести в университети в САЩ

Пропалестинският протест, тръгнал от Колумбийския университет на 17 април, заля не само САЩ, но вече се разпростира и в Европа. Университетите са притиснати все повече с приближаващия край на семестъра и очакваните церемонии по дипломирането и завършването на учебната година, а полицията влиза във все по-сериозен сблъсък със студентите...

публикувано на 30.04.24 в 08:17

В Перник отварят събирателен пункт за опасни домакински отпадъци

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в специален събирателен пункт. Той е мобилен и днес 30 април за седми пореден път ще бъде в Перник. От община Перник призовават домакинствата да се възползват от услугата. С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите..

публикувано на 30.04.24 в 07:55

Видеоконферентна връзка с българските военни контингенти зад граница

Видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти ще има в навечерието на празника на армията - 6 май. По традиция служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поздравят военните от операциите Босна и Херцеговина, Косово и Ирак. Участие във..

публикувано на 30.04.24 в 07:55
Един от символите на Прага - Карлов мост

Конференция в Прага отбелязва историческото разширяване на ЕС през 2004 г.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще посети чешката столица Прага за участие в конференцията, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на страната към Европейския съюз. На 1 май 2004 година към ЕС се присъединиха държавите от бившия Източен блок Естония, Латвия, Литва, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша,..

публикувано на 30.04.24 в 07:49

148 години от Априлското въстание, служебният премиер ще е в Клисура

В Копривщица, където през 1876-та година се дава началото на Априлското въстание, започват честванията по отбелязването на 148-ата годишнина от избухването му. Проявите започват от 19.30 ч. в Народно читалище Хаджи Ненчо Палавеев, където ще се играе театралната постановка "Индже". Вечерта на площад "20 април" ще има възпоменателна заря, а..

публикувано на 30.04.24 в 07:48
Ф-16 Блок 70

Комисията по отбрана в НС обсъжда промени в договора за Ф-16

Преди предизборната ваканция депутатите от комисията по отбрана ще обсъдят на второ четене промените в договора за първите 8 изтребителя Ф-16. Договорът ще коригира сроковете за осигуряване на съответните компоненти.  Актуализира се и графикът за доставка на самолетите. В края на първото тримесечие на 2025 г. - за първите три. И до края на..

публикувано на 30.04.24 в 07:36

Днес изтича срокът за подаване на данъчна декларация

Крайният срок за подаване на данъчна декларация и плащане за данъка за довнасяне на доходите на физическите лица изтича днес, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП). Данни за доходите си подават всички, които са се възползвали от данъчното облекчение за родители, имат хонорари или доходи от наем, както и други дейности. Анна..

публикувано на 30.04.24 в 07:36