Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП изцяло бойкотира служебния кабинет "Главчев"

Депутатът от БСП Георги Свиленски в НС - 9 ноември 2023 г..
Снимка: БТА

БСП няма да поеме отговорност за служебният кабинет и нейни представители няма да присъстват на консултациите при президента Румен Радев, където Димитър Главчев ще представи кандидатите за служебни министри.

Георги Свиленски от ПГ на БСП коментира: "Планираме да отидем в парламента, да работим и ще се върнем в пленарна зала".

По отношение на служебния кабинет той смята, че партиите не трябва да вземат участие в избора на служебен министър-председател и кабинет.

"Трябва да кажат мнението по датата за изборите – дали да са две в едно

На 9 юни ние искаме да са две в едно", посочи Свиленски.

"Не желаем да се обвързваме със служебния кабинет, който според нас няма да е независим", заключи той.

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Сърбия Милош Вучевич (вляво) и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба - Белград, 13 май 2024

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна

Пред гостуващия в Белград украински външен минстър Дмитро Кулеба новият премиер на Сърбия Милош Вучевич е изразил подкрепа за Украйна, но не и готовност Сърбия да подкрепи санкции срещу Русия, предаде "Ройтерс".  Агенцията цитира изявление на Вучевич, в което се казва, че Белград е отворен за приятелски дискусии по всички въпроси на всички нива, и че..

публикувано на 13.05.24 в 17:11

Националната Априловска гимназия изпрати тържествено випуск 2024-та

Националната Априловска гимназия в Габрово изпрати тържествено випуск 2024-та, чийто абитуриентски бал предстои на 24 май. 128 момичета и момчета ще продължат образованието си в наши и чуждестранни университети. По стара традиция в Националната Априловска гимназия единадесетокласниците подготвят изпращане на абитуриентите. Снимки и спомени от..

публикувано на 13.05.24 в 16:51
Христина Христова

Христина Христова за пенсиите: Добре е да се гледат числата, но има и морално-етичен момент

Бюджетът на ДОО се приема с прогнозни данни, а вече са ясни реалните числа от НСИ и затова процентът за индексация на пенсиите е 10, а не 11 . Това каза пред БНР Христина Христова, бивш социален министър.  От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11% Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде с..

публикувано на 13.05.24 в 16:32
Атанас Запрянов, служебен министър на отбраната

Министър Запрянов: Самолетите F-16 Block 70 могат да бъдат ремонтирани и само в България

Американските бойни самолети F-16 Block 70, чиято доставка се очаква от следващата година, могат да бъдат ремонтирани и само в България. Това обяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на семинар  за сигурността в София. "Превъоръжаването на Военновъздушните сили със самолет F-16 Block 70 ще допринесе за въвеждане на нови..

публикувано на 13.05.24 в 16:22
Прокурорът по делото Виолета Желева.

СГС отказа да пусне от ареста бившия дипломат Красимира Трифонова, обвинена в убийство

Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста бившия дипломат Красимира Трифонова, обвинена заедно с дъщеря ѝ Габриела в убийството на зет ѝ Пейо Пеев. Решението на съда не е окончателно.  Тормоз, фиктивен брак, битки за бащинство - довели до смърт Още за мотивите на съда: С аргумент, че е невинна и иска да е извън ареста, за..

публикувано на 13.05.24 в 16:11
Доц.Росен Калпачки - Началник клиника по нервни болести към УМБАЛ

Доц. Росен Калпачки: На 10 минути един българин получава инсулт

Жените получават инсулт по-често от мъжете и в по-ранна възраст. За тази световна тенденция, валидна и за България, съобщи д-р Георги Георгиев, заместник-председател на "Асоциацията за инсулт и афазия". На дискусия в навечерието на Световния ден за информираност за инсулта водещи лекари припомниха, че страната ни е на челно място в Европа по..

публикувано на 13.05.24 в 16:08
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

Силяновска: Ще спазвам конституционното име, но имам право да ползвам и "Македония"

В позиция от кабинета на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска се казва, че президентът на страната "има право да използва името Македония като акт на лично право на самоопределение и самоидентификация, зачитайки основните човешки права и свободи и в съответствие с европейските ценности и принципи". Президент и премиер: Не..

публикувано на 13.05.24 в 15:54