Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова поема към законодателната власт с амбиция за развитие и стабилност

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в лидерския 25-ти многомандатен избирателен район София.

Водач на листата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а втора - бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Пред журналисти тя заяви, че поема към законодателната власт с амбицията за развитие и стабилност.

"Водач на листата е нашият лидер г-н Борисов. И всички ние ще работим за прагматични решения, решения, които да подобряват живота на хората, защото без стабилно управление в държавата нещата буксуват и не се случват. След 3 години популизъм, лутане, е време за прагматизъм и работа. Там сме добри, защото промяната е постоянен процес. Това не е брошка на ревера на някоя партия или на няколко лидери", коментира бившият градоначалник на столицата.

На въпрос как приема коментарите на политически сили, които обвързват ГЕРБ и ДПС в следващия парламент, Фандъкова заяви:

"Слушам опорните точки на партии, които нямат какво да предложат, които нямат програма. Ние ще правим позитивна кампания, както винаги сме го правили. Залагаме на контакта с хората, на разговора с хората, защото на хората им трябват условия и свобода за изява, на бизнесът му трябват условия и свобода за изява. Разбира се, държавата трябва да се погрижи и за уязвимите групи, за хората с различни проблеми, за децата с различни проблеми. Това са темите, които вълнуват хората".

В 25 избирателен район - София, Бойко Борисов ще се изправи срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, срещу лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, Христо Петров - Ицо Хазарта от ПП-ДБ. Водачи в района са още Ваня Григорова от "Солидарна България" и Михаил Миков от "Левицата".

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избрани са двамата кандидати за митрополити на Сливенската епархия

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели за надпреварата за митрополит на Сливенска епархия. За Арсений са гласували 26 души, а за Герасий - 25, обяви наместникът на сливенския митрополит и председател на изборната комисия Варненския митрополит Йоан. Епископите Арсений и Герасим са..

публикувано на 19.05.24 в 16:59

Изложба в Берковица в памет на Милан Миланов-Революцията

В Берковица откриха първата мобилна изложба, посветена на Милан Миланов–Революцията. За приноса му за развитието и популяризирането на културно-историческото наследство в Северозапада приживе той бе награден с орден I степен „Кирил и Методий“. Фотодокументалната изложба „Музейната революция на Северозапада“ е изготвена в чест на 95 г. от..

публикувано на 19.05.24 в 16:49
Еманюел Макрон и Олаф Шолц

Макрон и Шолц изразиха загриженост за закона за чуждестранните агенти в Грузия

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц изразиха загриженост по повод ситуацията в Грузия, след като грузинският парламент одобри закона за "чуждестранното влияние", предаде АФП. Парламентът в Тбилиси прие закона за чуждестранните агенти Двамата лидери определят решението като отдалечаване от европейския път на..

публикувано на 19.05.24 в 16:43
Президентката на Северна Македония Гордана Силяновска по време на представлението на Софийската опера и балет в Скопие

Софийската опера в Скопие с "Валкюра"

Софийската опера и балет представи за първи път операта "Валкюра" на Рихард Вагнер в рамките на фестивала "Майски музикални вечери". Премиерата се осъществи с подкрепата на министерствата на културата на България и Република Северна Македония и Българския културно-информационен център в Скопие.   Гост на спектакъла беше президентът на страната Гордана..

публикувано на 19.05.24 в 16:23

ЮЗУ няма да отвори врати на 20 май

Въпреки решението на браншовите синдикати в сферата на висшето образование да отложат националния протест в София на 20 май повечето държавни университети утре няма да отворят врати. Сред тях е и Югозападният университет в Благоевград. Държавните университети ще затворят в понеделник врати в знак на протест Синдикалните структури в..

публикувано на 19.05.24 в 16:14

Епископите Арсений и Герасим са двамата кандидати за Сливенски митрополит

В Сливенска епархия отново избират митрополит след касирането на изборите през февруари.   Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим са двамата кандидати, посочени днес от 42 епархийски избиратели. Ако изборът на двамата не бъде обжалван в регламентирантия тридневен срок, следващата седмица Светият синод ще реши кой от тях ще стане новият..

публикувано на 19.05.24 в 15:04

"Скорост на високи токчета" в Кюстендил

15 дамски екипажа участваха в атрактивното автомобилно шоу "Скорост на високи токчета“ на централния площад "Велбъжд", а домакин бе Община-Кююстендил. Състезанието мина при голям интерес въпреки лошото време, а участничките отправиха послания за отговорно и разумно шофиране и в ежеднеивето, по пътищата на региона и страната. Участничките -..

публикувано на 19.05.24 в 14:55