Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: "Солидарна България" ще защити в следващото НС работещите хора

"Социолозите се превърнаха в инструмент за манипулация, подаваме жалба в ЦИК"

| Интервю
Мая Манолова
Снимка: Ани Петрова

Ние сме единствената коалиция, която е на обикновените, работещите хора, които получават по 700 лв. на месец. Това са 700 000 души на минимална работна заплата и не могат да си платят сметките за ток и парно, и са ограбвани от монополистите.

Това заяви Мая Манолова от "Солидарна България" в интервю пред БНР.

"Тези хора не са само привърженици на леви партии и десните избиратели ходят по разбитите улици на София, и се чудят как да си платят сметките за ток. Тези хора ще получат защитата от "Солидарна България" в следващото Народно събрание", обеща Манолова в предаването "12+3". 

И обясни, че цените на хранителни продукти се вдигат, но хората не излизат да протестират, защото вече са загубили вяра.

Тя коментира, че в предишния парламент не е видяла някоя от партиите там "да се захване да сложи таван на надценките на храните в магазините".

"Великденската трапеза беше непосилна за хиляди български семейства. А надценките в големите хранителни вериги са от 50 до 80%", каза Манолова.

За Корнелия Нинова Манолова коментира:

"Нинова се страхува, нито аз, нито Ваня Григорова можем да превиваме гръбнак, не целуваме ръка и не сме зависими от силните на деня – големите икономически субекти. Ясно е, че хора със собствени позиции няма как да се толерират от лидерката в ляво. Страх бих нарекла подобно поведение. Потенциалът на "Солидарна България" е огромен".

Манолова заяви, че "Солидарна България" ще подаде жалба в ЦИК заради социологическо проучване, което е манипулирано.

Преди дни социолози обявиха резултат от 2,6% за "Солидарна България" на предстоящите избори, което означава, че няма да влязат в НС.

"Тук е моментът, в който да попитам авторката на изследването как измери процентите на "Солидарна България", при положение че се обявихме на 23 април в 11.00 часа, бяхме регистрирани на 24 април в 15.00 часа. Това изследване е проведено от 25 до 30 април, когато започваха празниците. Искам да покажат поне 30 адреса, защото твърдят, че са обиколили 1000 адреса с таблети. Това не е социология, а партийна пропаганда", обясни Манолова.

Тя смята, че "това е слугинаж на социолозите":  

"Те се превърнаха в инструмент за манипулация на големите партии и обслужват ГЕРБ и партиите от сглобката. Ще подадем жалба в ЦИК. Предупреждавам - тяхната дейност излезе от нормални стандарти. Същата агенция твърдеше, че Ваня Григорова няма да стигне до балотаж, а тя реално стана кмет на София".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украински губернатор: Руското настъпление към Харков е спряно

Руското настъпление към град Харков в североизточна Украйна е било спряно днес, съобщи областният управител Олег Синегубов, цитиран от АФП. Той съобщи и за отразяване на руски атаки към разположения на изток град Купянск. Ракетни удари в двата района по-рано днес причиниха гибелта на 11 мирни жители. Украинският генерален щаб съобщава за боеве и в..

публикувано на 19.05.24 в 20:19
Президентът на Иран Ебрахим Раиси

Инцидент при пътуване с хеликоптер на иранския президент

Ирански медии, цитирани от "Ройтерс", съобщават за инцидент по време на пътуване на иранския президент Ебрахим Раиси в хеликоптерна група.  По първоначални данни един от хеликоптерите е извършил твърдо кацане при инцидент в провинция Източен Азербайджан.  Иранският министър на вътрешните работи Ахмад Вахиди потвърди информацията, като посочи, че..

обновено на 19.05.24 в 19:59

Турска делегация разгледа новия затвор в Самораново

Турска делегация, предвождана от Юмер Ербиз, съдия докладчик в Главна дирекция на затворите и пробацията към Министерство на правосъдието в Република Турция, e посетила  новоизграждащия се затворнически комплекс край дупнишкото с. Самораново. Това съобщава на сайта си Министерството на правосъдието, където са имали среща с турската група...

публикувано на 19.05.24 в 19:30

Бдение със свещи на кюстендилския пл."Велбъжд" за жертвите на ХИВ/СПИН

С бдение със свещи на кюстендилские пл."Велбъжд" тази вечер ще  бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Организатори са РЗИ  в партньорство с организацията на Българския младежки Червен кръст, Общината, Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, ПМГ “Проф. Емануил Иванов“ и Професионалната гимназия по икономика..

публикувано на 19.05.24 в 19:00
Бени Ганц

Бени Ганц с ултиматум към правителството на Нетаняху

Израелските лидери влязоха в открити пререкания за целите на войната в Ивицата Газа и бъдещото управление на палестинския анклав, предава "Ройтерс" На фона на нестихващи протести за освобождаване на заложниците чрез компромис с "Хамас" един от партньорите на Бенямин Нетаняху във военния кабинет - Бени Ганц, постави ултиматум на премиера да изготви в..

публикувано на 19.05.24 в 18:24

Кипър: "Хоризонт Европа“ в борба с климатичните проблеми

Разработването на решения за справяне със здравните проблеми в резултат на климатичните промени е целта на започващия мащабен изследователски проект по програмата "Хоризонт Европа“ /HorizonEurope/. Той бе спечелен и се координира от Университета на Кипър, съобщиха от най-голямото висше учебно заведение на острова. Проектът „Иновативни решения в..

публикувано на 19.05.24 в 18:07

Сводката на КАТ: 37 шофьори с алкохол

В рамките на изминалия ден са установени общо 37 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 17 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи,..

публикувано на 19.05.24 в 17:24