Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев: Ако сме концентрирани, можем да затрудним всеки

Илиан Илиев
Снимка: БТА

Националният селекционер на България по футбол Илиан Илиев говори преди мача с Румъния утре. За "лъвовете" това е първа от двете юнски контроли, след като на 8-и този месец гостуват на Словения на стадион "Стожице" в Любляна.

Илиев трябваше да се лиши от седем футболисти поради здравословни проблеми и решения на клубове, а за тази среща няма да използва и Валентин Антов, който снощи имаше мач с клубния си тим Кремонезе в италианското първенство.

Най-важното е да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до лигата на Нациите и трябва да ги използваме по най-добрия начин. Утре играем срещу един добър отбор утре. Искам да му пожелая успех на Европейското първенство, започна Илиев.

Румъния е добър отбор с доста футболисти от чужбина. Имат ядро, играят от доста време с този треньор. Успяха да се класират на Евро 2024 от трудна група. И се надявам, че ще отговорим на тяхната мотивация. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Но се надявам, че ще се представим добре и в това не се съмнявам“, коментира противниците Илиев.

Илиев беше попитан дали има страх от някой футболист на Румъния. „За страх не можем да говорим. Уважавам всички противници, но имаме нашите аргументи. Ако сме концентрирани, можем да затрудним, както и го направихме в предишни мачове. В съвременния футбол единиците не играят, а колективът е водещ“.

„Победата е важна за всеки един отбор. Надявам се да стане един добър мач и накрая ще видим. Но Румъния дали ще победи, те имат още един мач с Лихтенщайн“. 

След това той говори за липсващите футболисти поради различни причини, които са седем първоначално. Стана ясно, че и Виктор Попов не е на разположение за срещата утре. „Надявам се, че всеки ще осъзнае, че това е сериозна стъпка и следва лига на нациите. И тези, които не са тук да осъзнаят, че са изпуснали нещо хубаво. Сигурен съм, че утре ще стане страхотна атмосфера, за мача – ще видим.

България подобри представянето си в последните срещи и при Илиев тимът има една победа и три равенства. Дали това е добро лице на тима? „Добро лице? Демонстрираме го на моменти. А трябва да увеличаваме тези моменти. И да трупаме отново самочувствие. Трябва ни това, което изгубихме през годините. И добрите моменти в мачовете да се увеличават“.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Епитропов (вляво)

Епитропов - европейски шампион на 200 м бруст, ще участва и на Олимпиадата (обновено)

Любомир Епитропов стана европейски шампион на 200 метра бруст на шампионата по плуване на Стария континент в Белград, Сърбия.  Българският състезател финишира във финала с време 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд и покри норматив "А" за участие на Олимпийските игри в Париж.   Епитропов се движеше шести след първата..

обновено на 20.06.24 в 21:39
Йоана Илиева

Йоана Илиева 11-а на сабя на Европейското първенство по фехтовка

Йоана Илиева се класира на 11-о място на сабя жени на европейското първенство по фехтовка, което се провежда в Базел. В турнира се включиха 52 състезателки, а за някои от тях това е последното голямо състезание преди олимпийските игри в Париж. България беше представена на сабя жени от Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова. Илиева..

публикувано на 20.06.24 в 21:34
Национален отбор на България по волейбол

Волейболистите ни отстъпиха на световния шампион Италия

Националният отбор на България по волейбол за мъже допусна седма загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Воденият от селекционера Джанлоренцо Бленджини тим отстъпи пред световния шампион Италия с 0:3 (25:27, 20:25, 21:25) в зала "Арена Стожице" в Любляна във втория си двубой от група 5 в третата седмица на турнира и остава с 8 точки на..

публикувано на 20.06.24 в 20:04
ЦСКА София

ЦСКА София обяви част от контролите си за лятната подготовка

От ЦСКА София обявиха приятелските мачове, които „армейците“ ще изиграят до старта на новия сезон. Датата на официалното представяне ще бъде съобразена и финализирана след излизането на програмата на Първа лига. Футболистите на Томислав Стипич стартират на 22 юни срещу Беласица Петрич. Двубоят е с начален час 11:00 на клубната база в Панчарево...

публикувано на 20.06.24 в 18:42
Стилияна Николова и Валентина Иванова

Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

"По време на олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата", това са очакванията на Стилияна Николова за най-големия спортен форум. "Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е..

публикувано на 20.06.24 в 15:01

Черно море се подсили с бразилец

Българският футболен вицешампион Черно море си осигури трето лятно попълнение, след като привлече в състава си 21-годишният бразилец Дуду, съобщиха от клуба. Дуду е Едуардо Фернандес Родригес де Соуса пристига на "Тича" от Апаресидензе, участник в бразилската трета дивизия. Играе като крило и атакуващ халф. Висок е 174 см. Офанзивният..

публикувано на 20.06.24 в 07:59

Анди Мъри под въпрос за Уимбълдън

Анди Мъри, който беше принуден да се оттегли контузен от мача си от втория кръг на турнира по тенис на трева в "Куинс Клъб" в Лондон (Великобритания) от сериите АТР 500, заяви, че се е почувствал зле на загрявката преди двубоя си с Джордан Томпсън. "По време на загрявката се чувствах доста некомфортно и след това тръгнах нагоре по стълбите..

публикувано на 20.06.24 в 07:21