Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Засега позициите на Доган са по-здрави, защото са идеологически здрави"

Весислава Танчева: Разпадът в ДПС ще повлияе на "патериците" им ИТН и "Величие", а индиректно и на ГЕРБ

"Радев няма да връчи втория мандат, преди да се слегне пушилката в ДПС"

| Интервю
Весислава Танчева
Снимка: БГНЕС

Разпадът в ДПС ще повлияе и на "патериците" им ИТН и "Величие", а индиректно и върху ГЕРБ.

Това мнение изказа пред БНР комуникационният експерт Весислава Танчева.

Процесите в ДПС няма да останат ограничени само в партията, посочи тя и уточни:

"Това е поради факта, че Движението през годините създаваше партии - мюрета, партии - патерици. Особено на последните избори видяхме как дори и патериците им се раздвоиха - единият да си ползва една, другият - друга. Не е случайно и това, че Пеевски вече започна да изписва Ново начало с главна буква. Ако този полуразпад в ДПС се задълбочи, това ще окаже влияние върху поне две партии - "Величие" и ИТН, а индиректно и върху ГЕРБ, защото влиянието на ДПС в ГЕРБ, по-конкретно на Делян Пеевски върху конкретни фигури в ГЕРБ, включително и санкционирани по "Магнитски", е доста сериозно. Затова ми се струва почти неизбежно да възникне сътресение в самата партия ГЕРБ. А виждаме, е Бойко Борисов и самата ГЕРБ се опитват да останат възможно най-малко видими на политическия терен и да избегнат щетите".

Засега позициите на Ахмед Доган са по-здрави, защото са идеологически здрави, т.е. от едната страна има пари и идеология, от другата - само пари, каза още Весислава Танчева и добави, че "в битката между две подобни формации няма как да се залага само на парите, защото не се случва така".

В ДПС нещата стигнаха до положение, от което път назад няма, смята тя и коментира:

"Има два лагера в Движението - единият на Пеевски, другият на Доган".

Президентът Румен Радев няма да връчи втория мандат, преди да се слегне пушилката в ДПС, прогнозира Весислава Танчева.

Според нея ПП-ДБ нямат готовност в момента да получат втория мандат, "защото изобщо не са мислили в тази посока".

Интервюто на Георги Марков с Весислава Танчева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От столичния зоопарк искат крокодила, собственикът му не го дава

Представители на Зоологическата градина в София и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София пристигнаха в столичния квартал "Ботунец", за да вземат открития там крокодил, но представящият се за собственик на животното не им позволява. Крокодил в "Кремиковци" вдигна на крак институции и специалисти Той иска да получи..

публикувано на 06.08.24 в 20:29

Русия: Украинските войски, атакували позиции югозападно от Курск, са отстъпили на своя територия

Украинските войски, атакували руски позиции югозападно от Курск, са отстъпили на своя територия, обяви руското министерство на отбраната, цитирано от РИА "Новости". В съобщението се твърди, че украинците са понесли значителни загуби от артилерията и авиацията на руснаците.  Голяма битка на украинската граница До този момент за боя в района на..

публикувано на 06.08.24 в 20:14
Лидерът на

Лидерът на "Хизбула" заяви, че са "задължени да отвърнат" на Израел за убийствата на Фуад Шукр и Исмаил Хания

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала заяви, че ръководената от него групировка и Иран са "задължени да отвърнат" на Израел за убийствата на командира Фуад Шукр и лидера на "Хамас" Исмаил Хания, независимо от последиците. Израелски военни самолети прелетяха над Бейрут преди обръщение на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала каза това в телевизионно..

публикувано на 06.08.24 в 20:13

Овладян е пожарът в свищовското село Горна Студена

Овладян е пожарът в свищовското село Горна Студена. Локализиран е огънят и в Хаджидимитрово, където има пострадали къщи. Гаси се и пожарът в Козловец.  В Горна Студена пожарът е бил в центъра на селото. Запалила се е и изгоря гористата местност, най-вероятно от късо съединение в електропровода, но няма пострадали хора и къщи. Гасихме с..

публикувано на 06.08.24 в 20:05
Няколко пожара горяха в Разградска област в днешния ден.

Пожар в разградското село Побит камък

Около 16:00 часа е възникнал пожар в къща в село Побит камък, съобщиха от Областната администрация в Разград, цитирани от БТА. След час пожарът се е разраснал и е обхванал четири изоставени къщи, селскостопански постройки, сухи треви и храсти.  Служителите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" се опитват да..

публикувано на 06.08.24 в 19:44

Археологическите разкопки в центъра на Силистра са наводнени

След проливен дъжд археологическите разкопки в центъра на Силистра са наводнени В следобедните часове проливен дъжд се изля над Силистра. В резултат на това археологически останки от век са под вода. Залята е част от Патриаршеската базилика на древния Дръстър, в която е служил първият български патриарх Дамян. Подобен разлив, но на отпадни води,..

публикувано на 06.08.24 в 19:38
Тим Уолц

Битката за Белия дом през ноември: Харис и Уолц срещу Тръмп и Ванс

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Камала Харис избра днес губернатора на щата Минесота Тим Уолц за свой кандидат за вицепрезидент.  Харис официално обяви това в текстово съобщение до своите привърженици, предаде Ройтерс.  Камала Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за свой кандидат-вицепрезидент Двойката ще се..

публикувано на 06.08.24 в 19:14