Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"В следващите до 48 часа ще е ударът"

Димитър Къцарков: Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел

"Този път разузнаването на Израел и САЩ имат по-малко информация"

| Интервю
Димитър Къцарков
Снимка: Стопкадър, Euronews

Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел.

Това каза пред БНР международният анализатор и специалист по Близкия изток Димитър Къцарков и добави:

"В момента се намираме в 12 без 5 по отношение на някаква форма на ескалация. ... Очаква се удар от Иран в следващите от 24 до 48 часа. Този път разузнаването на Израел и САЩ имат по-малко информация, отколкото при отговора на Иран от 17-и април".

По думите му предстои да видим дали Русия "ще заеме по-сериозно страна - в подкрепа на Иран и "Хизбула"

Според Къцарков израелският премиер Бенямин Нетаняху е изгубил подкрепата на част от военния кабинет - умерените и центристите:

"Стоящите зад него са крайно десните. Може да се каже, че сме в състояние на ескалация във всеки момент".  

Интервюто на Людмила Железова с Димитър Къцарков в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хипермаркет в Дупница e глобен с 10 хиляди лева

Административен съд - Кюстендил потвърди решение на районня съд в Дупница за наложена глоба от 10 хил. лева за хипермаркет заради нелоялно прилагани цени на редица стоки. Обектът  на една от големите търговски вериги в страната бил проверен от екип на Комисията за защита на потребителите през февруари миналата година, когато са установени..

публикувано на 23.10.24 в 19:31

Учителите в Гърция стачкуваха с искане за повече средства за образованието

Стачка проведоха днес учителите в Гърция с искане за повече средства за образованието. Голям протест организира синдикатът на учителите пред парламента в Атина. Преподавателите протестираха срещу ниските заплати в образованието, както и заради условията в училищата. Те настояха за повече средства за образование и съобщават за сливане на учебни..

публикувано на 23.10.24 в 19:11

Двама задържани в Ловеч за увреждане на агитационни материали за предстоящия вот

Общинският съветник в Ловеч Красимира Дренчева и съпругът ѝ Николай Дренчев, бивш депутат, са били задържани от полицията за увреждане на транспарант на политическа партия, регистрирана за изборите на 27 октомври.  Двамата са задържани докато се опитвали да закачат друг банер и да напръскат с цветен спрей агитационните материали на партията.  Случаят е..

публикувано на 23.10.24 в 19:08

Европейският парламент отхвърли предложението на Съвета на ЕС за промени в бюджета на Общността

Европейският парламент отхвърли предложението на Съвета на ЕС за промени в бюджета на Общността за следващата година, съобщи генералният докладчик по темата - евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Виктор Негреску. Той изрази и разочарование от факта, че колегите му от ЕНП са гласували по него заедно с крайната..

публикувано на 23.10.24 в 19:00
И.д. главен прокурор Борислав Сарафов

Борислав Сарафов депозира във ВСС своята концепция

Единственият кандидат за главен прокурор - настоящият временно изпълняващ функциите Обвинител номер едно Борислав Сарафов, депозира във Висшия съдебен съвет своята концепция.   В нея той заявява, че е приел да бъде номиниран, за да не бъде  загубена "положителната инерция и посока, в която върви прокуратурата  - да отстоява законността“. В концепцията..

публикувано на 23.10.24 в 18:56
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: В Казан започна подготовката за Първата световна финансова война

В Казан започна подготовката за Първата световна финансова война. Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и експерт по външнополитически въпроси.  Около 20 световни лидери участват в най-големия дипломатически форум в Русия, откакто Путин предприе военна инвазия в Украйна през 2022 г. Той се провежда в руския..

публикувано на 23.10.24 в 18:40

Китай, Иран и Индия отправиха призиви за мир в Украйна и Близкия изток

Китай, Иран и Индия отправиха призиви за мир в Украйна и Близкия изток от руския град Казан. Владимир Путин приветства усилията на колегите си от БРИКС, на фона на разширяващи се спекулации, че севернокорейски войници могат да се включат на руска страна по бойните полета на Украйна. След като при двустранната им среща вчера Си Дзинпин обеща на Путин..

публикувано на 23.10.24 в 18:34