Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат УМБАЛ "Пловдив" за резервна инфекциозна болница

Общинският кризсен щаб в Пловдив е изпратил предложение до Областния щаб и до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев като резервна инфекциозна болница в града да се ползва УМБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница). Това обяви в предаването Точно днес на Радио Пловдив д-р Калин Калинов, директор на Дирекция "Здравеопазване" в община Пловдив и председател на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса. 

Причината е, че тази болница е близо до големите пътни артерии, изолирана е от града и има огромен паркинг, за разлика от МБАЛ "Св. Мина", обясни д-р Калинов. По думите му, е важно да се предвиди резервна болница, тъй като Пловдив лекува цяла Централна-Южна България, а легловата база в Инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги" е недостатъчна. 

Обръщаме се към правителството за иницииране на спешен ремонт на Белодробна болница, добави още Калинов. Той е категоричен, че такъв може да се направи за един месец, за да се ситуират легла и в нея.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Румен Пехливанов управлява Смолянска област от днес

Новият областен управител на Смолян Румен Пехливанов днес встъпва в  длъжност днес. Той бе назначен на поста с решение на служебното правителство в сряда и заменя на поста Захари Сираков. Пехливанов е икономист по образование и има дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е кмет на община Рудозем от ДПС , а между 2003 г. и..

обновено на 05.07.24 в 08:53
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58