Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холдинг КЦМ 2000 с поздрав към децата за първия учебен ден

Детски празник „Училище, здравей!“ организира за децата на фамилия ХОЛДИНГ КЦМ 2000 , както и за деца –сираци от три центъра за настаняване от семеен тип – Детска къща, „Майка Тереза“, „Олга Скобелева“.

Празникът откри главният изпълнителен директор инж. Румен Цонев с пожелание към децата да бъдат живи и здрави, да имат една успешна нова учебна година, и винаги да присъстват в часовете по спорт и физическо възпитание, и се обърна към най-малките с думите:

Това са едни от най-важните учебни часове, които допринасят не само за здравето на Вас деца, но и Ви изграждат като личности!“

Водени от идеята за важността на спорта като цяло и за здравето на всички деца, празникът на Фамилия КЦМ имаше своите спецални гости – българските звезди-медалисти от олимпиади: генерал Нонка Матова, Йордан Йовчев, Николай Бухалов. Всички те прославили България по целия свят със спортните си постижения!

Българският гимнастик и участник в шест поредни олимпиади Йордан Йовчев, с радост изказа благодарност, че присъства днес сред всички тези деца, и допълни, че това е един невероятен шанс да се срещнат с тези наистинавелики хора, дали толкова много на света и на България!

Бъдещите и настоящи ученици на свой ред бяха любопитни дали той е избрал гимнастиката, или гимнастиката избира него. А той с усмивка и чисто по детски сподели:

„Когато отидох за пръв път в залата, няма да забравя гледах едни неща, които никога не съм ги виждал, те правеха салта подскачаха като нинджи напред -назад и си казах - ще стана като тях! Не си представяш, че ще отидеш и ще спечелиш някакви медали, а по-скоро ще се откроиш в махалата и ще си нещо различно, ще ходиш на ръце и ще правиш различни за времето си неща ....„

Така разбираме, че всъщност гимнастиката избира Йордан Йовчев, впоследствие тя е и неотлъчна част от неговия живот. Той не пропусна да изкаже своето уважение и благодарност и към неговия първи треньор Иван Славчев, открил таланта му още на 7 години в ОУ „Христо Ботев“ Пловдив, където е стартирал. И допълни още за хората, които са работели с него в началото, за техния специален подход към всяко едно от децата. Подход, който запалва искрата у тях, за да заобичат спорта по свой собствен начин!

Интересна бе срещата и с неподражаемата Генерал Нонка Матова, която сподели какво се крие зад личните й постижения в избрания от нея спорт. Тя категорично заяви:

„Или работиш и се трудиш, за да постигнеш резултати, или не! Имаш устойчивост на вниманието или не... Като имаш всичко и си подготвен както трябва, ето такъв е резултата."

На въпроси на децата, защо е избрала да остане в България, отговори така:

„Аз имам 40 години в българския национален отбор, на мен ми пишеше на гърба България, свирен ми е химна, получавала съм медали, срамота е да си сменяма гражданството!"

Най-успешният български кануист Николай Бухалов, благодари за прекрасната инициатива на КЦМ, и по думите му те са хората, които винаги са подкрепяли спорта и културата. Към децата се обърна с благост, с усмивка, и с думите:

„Когато човек иска и е постоянен, може да постигне много!"

И им пожела още, да бъдат здрави и дейстяително дa се занимават със спорт, защото спорта е нещо уникално!

"Всички може да постигнете, ако бъдете постоянни, ако бъдете целенасочени, защото спорта е не само здраве, той е емоция, той е нещо, което всички Вие трябва да изпитате."

Програмата бе приятна и разнообразна с участие на деца от музикални школи, куклен театър и драматизация на любима приказка, и не на последно място любимецът на всички деца на новото време, българският писател и ютюбър Слави Панайтов, популярен като Слави The Clashers.

За финал инж. Румен Цонев подари кюлче злато на всеки от специалните гости олимпийци и подчерта, че това е злато, което идва от недрата на България. Той спомена още, че Холдинг КЦМ 2000 е единствената компания в България, която прозвежда злато, всички останали, го преработват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Иван Начев

Вотът ще бъде надцакване между двете ДПС-та

Приближаваме към есента на 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад",  коментарът му за ресора на..

публикувано на 18.09.24 в 11:31

Очаква се Иван Петков да води листата на БСП-ОЛ в Пловдив

24 партии и 9 коалиции ще се явят на поредните изборите през октомври. За кампанията в Пловдив на коалиция "БСП-Обединена левица" разговаряме с народния представител  Иван Петков . Петков съобщи, че той ще бъде водач на пловдивската листа, ако Националният съвет утвърди решението на местната организация. Очаква се това да стане на 20 септември, след..

публикувано на 18.09.24 в 09:40

Възстановената църква в Стряма има храмов празник

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма отбеляза храмовия си празник с литургия и курбан за здраве. В проповедта си отец Красимир разказа преданието за София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов, загубили живота си по времето на император Адриан (117-138 г.).  "Нека следваме примера на тези мъченици, които в трудни..

публикувано на 17.09.24 в 13:23

Няма да намалеят сделките заради новите правила за кредитиране

Нови правила за отпускане на ипотечен кредит влизат в сила от 1 октомври. Получателите трябва да имат поне 15% от стойността на имота. Срокът за изпълнение ще бъде до 30 години, а месечната вноска ще е в размер на до 50% от месечния доход на кредитополучателите.  Как ще се отразят промените на тегленето на заеми и на цените на имотите? Това ще..

публикувано на 17.09.24 в 10:04

Въпроси и отговори за българското образование днес

Образованието е в основата на всяко общество. Но в днешния бързо променящ се свят колко добре се държи тази основа? Излизаме на улицата, за да попитаме хората какво всъщност мислят за състоянието на образователната система в страната им.  От ученици и родители и съвсем случайни граждани, като певецът Орлин Павлов, чухме опит от първа..

публикувано на 16.09.24 в 12:23