Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обзор се поклони пред подвига на Левски

Обзор отбеляза 142-годишнина от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. Паметта на Дякона бе почетена пред паметника „Левски”, където, за да положат венци, се събраха представители на институции, общественици и граждани. Местният свещеник - протоерей Йордан отслужи панихида. С кратка програма деца от Обединено детско заведение „Обзорче” и Детска вокална група „Темпо”  върнахаприсъстващите във времето на големите идеали и саможертва за Родината. След полагането на венците пред мраморния лик на Апостола,  на колене, с едноминутно мълчание жителите на Обзор сведоха глава пред подвига на най-великия българин. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма да има промени в маршрутите на градския транспорт от утре при старт на ремонта

Няма да има промени в маршрутите на градския   транспорт след започването на първия етап от работата по изграждането на канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти под кръстовището на булевардите „Република“ и „Владислав Варненчик“ , който започва утре, 8-ми октомври в 8.30  часа –съобщи Николай Антонов-изпълнителен..

публикувано на 07.10.24 в 17:23
Учениците от киноклуба на Средното училище

Учениците ще се радват на четири дни есенна ваканция

Учениците ще се радват на четиридневна есенна ваканция , съобщават от МОН. Тя..

публикувано на 07.10.24 в 17:18

България и Румъния с амбициозен план за съвместен туристически продукт

 В рамките на официална среща в Букурещ, министърът на туризма на България, Евтим Милошев и румънският министър на икономиката, предприемачеството и туризма, Щефан-Раду Опреа обсъдиха възможностите за съвместно развитие на туризма на двете страни. Министър Евтим Милошев подчерта важността на регионалното сътрудничество: „За света Балканите..

публикувано на 07.10.24 в 17:05
слънце магнитна буря изригване

Магнитна буря удари Земята

Слаба магнитна буря удари Земята тази нощ , съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Тя е резултат от екстремно силното изригване на Слънцето , случило се преди четири дни. Ефектът, който причини изхвърления поток от плазма, е доста по-слаб от очакваното и регистрираните аномалии са от най-ниската степен, с..

публикувано на 07.10.24 в 17:03

Осъдиха 24-годишен мъж от Разград, опитал да убие майката на децата си

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Търговище осъдиха 24-годишен мъж от Разград, опитал да убие майката на децата си в условията на домашно насилие, с „лишаване от свобода“ за срок от 9 години 24-годишен мъж от Разград, предаден на съд с обвинителен акт от Окръжна прокуратура - Търговище, бе признат за виновен за опит умишлено да..

публикувано на 07.10.24 в 16:59

Какви инвестиции във ВиК мрежата предстоят в община Балчик?

Поводът за този въпрос е последното недоволство на жителите в село Гурково, които заради системното безводие, породено от остарялата ВиК мрежа, обявиха, че ще продължат с писма и протести до отговорни институции да търсят правата си за нормален и спокоен живот. Още от кореспондента на Радио Варна в Балчик Албена Иванова: В..

публикувано на 07.10.24 в 16:41

ЦИК: 2300 лева е заплатата за председател на РИК

Централна избирателна комисия (ЦИК) определи месечните възнаграждения на членовете на РИК и СИК в страната и на наетите специалисти за изборите за Народно събрание в края на месеца. Месечното възнаграждение на председателите на РИК е 2300 лева. Заместник-председателите и секретарите ще получават по 2100 лева, а членовете – 1900 лева...

публикувано на 07.10.24 в 16:40