Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

DJ Burlak - винаги от светлата страна на живота

Често, когато една песен се превърне в хит. я приемаме като мигновен успех на артиста. Но не си даваме сметка, че това, което стои зад нея, са години упорита работа. Случаят на DJ Burlak (Радослав Бурлаков) не е изключение. Той е от 23 години зад..

обновено на 22.01.24 в 10:58

Сдружение VarnaSpaces на две години

Сдружение VarnaSpaces / Пространствата на Варна за двете години от своето създаване се превърна във важен участник в процесите по отваряне на градското планиране към идеите и мнението на гражданите. Като инициатор и медиатор сдружението предизвика..

публикувано на 15.01.24 в 08:00

CoTown - създай средата, в която искаш да живееш

Всеки от нас, крачейки из града, в който живее, неминуемо се сблъсква с редица предизвикателства на градската среда. Невинаги харесваме това, което виждаме, но е трудно да си представим какво би могло да бъде. Точно това мотивира арх. Максим Недков и..

публикувано на 09.01.24 в 08:15

Цветан Момчилов представя "Светът отвисоко" - прелюдия към детска симфония

На 23 декември музикалното произведение "Светът отвисоко" направи световната си радио премиера в предаването Studio de Witt по RTV Dordt. В същия ден композицията прозвуча за първи път и в българския радиоефир - в предаването на Радио Варна Улица..

публикувано на 28.12.23 в 12:04

Благотворителен коледен базар за грамофонни плочи с кауза "Аз вярвам и помагам"

Сътрудничеството между Vinyl Home Varna и кампанията "Аз вярвам и помагам" продължава с коледно издание на Благотворителния базар за грамофонни плочи . Почитателите на аналоговия звук, както и всички, които имат желание да допринесат към..

публикувано на 16.12.23 в 15:30

Николай Христов-Кайо представя петата си самостоятелна изложба

Николай Христов-Кайо представя петата си самостоятелна изложба под надслов "Небето, морето, сърцето...". Откриването е на 15 декември от 19 ч. в Арт салона на Радио Варна, където ще бъдат изложени 33 картини, вдъхновени от любовта на автора към морето...

публикувано на 11.12.23 в 08:10

Благотворителен коледен базар в сърцето на Варна

Благотворителният коледен базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща за трета поредна година, за да изпълни декември с коледно настроение. Българската стрийт фууд асоциация - организатор на "Улицата на готвачите", заедно с..

публикувано на 03.12.23 в 16:50

Есенното издание на Varna Jazz Days продължава с два премиерни концерта

Есенното издание на фестивала Varna Jazz Days продължава с два концерта през ноември. След като в края на октомври неговото начало бе поставено от Димитър Бодуров трио и представянето на албума "Сенкя падна", на 22 и 29 ноември варненската публика..

публикувано на 18.11.23 в 21:47

Даниела Белчева пее Джони Мичъл

Джони Мичъл (Joni Mitchell) е един от най-влиятелните музикални творци на 20 век. Тя е носител на десет награди „Грами“, едната от които за цялостен принос. Наследството ѝ включва 19 самостоятелни студийни албума, а легендарният „Blue” е..

публикувано на 11.11.23 в 15:40

Светослав Чимев за тръпката, наречена куиз

Кое е това нещо, за което се счита, че съществува от 15 юни 1219 г., и прави Дания страната, която без прекъсване го използва най-дълго измежду всички държави по света?* А в каква класация, отнасяща се до цялостната история на световните първенства по..

публикувано на 08.11.23 в 15:09