"От другата страна"


Снимка  Всеки понеделник от 21.00 до 24.00 часа

  “От другата страна” – предаване за екстремна музика! Без компромиси! Мястото, където си дават среща различните, алтернативните, всички онези, които не се движат по мейнстрийма и модата, а имат смелостта да надникнат “От другата страна”...

В предаването се представят млади бълграски групи и албуми на родни банди, както и гостуванията на емблематични и ъндърграунд артисти от хард рока и хеви метъла. Акцентира се и върху актуалните имена от сцената. Дава се възможност за представяне на концерти, музикални и книжни издания, списания – всички сфери от живота, които по един или друг начин са свързани с екстремната музика.

Автор и водещ - Мартин Николов.

На 26 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 26 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Marina La Torraca и Anna Brunner (EXIT EDEN). Красимир Кунчев за новия сингъл на EAGLE POST " Rains & Trains". Зазвръщането на SCOLOS и новия сингъл "Divine Madness" –..

публикувано на 26.02.24 в 14:25

Axel Rudi Pell (AXEL RUDI PELL, екс-STEELER): Когато си лидер на група, си виновен за всичко

Интервю с Axel Rudi Pell (AXEL RUDI PELL, екс-STEELER) Докато чакаме нова музика от Axel Rudi Pell, неговата супергрупа запълни времето между двата диска с оригинална продукция, със сборен албум от балади. В шестото подобно творение освен оригинален..

публикувано на 26.02.24 в 08:00

На 19 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 19 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Daniel "Død" Olaisen (BLOOD RED THRONE, екс-SATYRICON).Разговор с Калин Колев за преиздадения дебют на CONCRETE "Dawn of Revival". В "Мазето на Вакашински" – Ясен Вакашински и..

публикувано на 19.02.24 в 14:25

Carlo Ariakas Migliavacca (HONORIS CAUSA): Музикалното образование е важно, но не и задължително

Интервю с Lucia Lucyanna Leskovska и Carlo Ariakas Migliavacca (HONORIS CAUSA) През втората половина на март тази година и ако трябва да сме изключително пунктуални – на 21 март във Варна ще гостува португалската екстремна банда GODIVA. Заедно с..

публикувано на 15.02.24 в 14:39

Ihsahn (EMPEROR): Не бъди най-добрият, бъди единственият

Интервю с Ihsahn (EMPEROR) Блек метълът такъв, какъвто го познаваме днес, се заражда в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Норвегия е люлката на едни от най-екстремните банди. Сред тях са и EMPEROR. 2001 година излиза и..

публикувано на 15.02.24 в 07:20

Udo Dirkschneider (U.D.O., екс-ACCEPT): Ние сме повече ACCEPT, отколкото групата, която се казва така

Интервю с Udo Dirkschneider (U.D.O., екс-ACCEPT) Следващият ни събеседник няма нужда от подробно представяне. Достатъчно е да кажем за него, че е бивш вокалист на ACCEPT, с групата си U.D.O. има нов албум – „Touchdown”, а самият той се казва..

публикувано на 13.02.24 в 15:43

На 12 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 12 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Ihsahn (EMPEROR).Тедо Колев, Светлин Христов и Андрей Илиев за новия албум на AXECUTOR "Violate the Cross". Чешката банда HONORIS CAUSA с концерт във Варна на 21 март –..

публикувано на 12.02.24 в 14:25

David Ellefson (DIETH, екс-MEGADETH): Ако някой те събори, най-доброто отмъщение е да се изправиш и да продължиш напреди

Интервю с David Ellefson (DIETH, екс-MEGADETH) Няма смисъл да представяме надълго и нашироко следващия гост в „От другата страна“. Само ще споменем, че е бил дълго време басист на MEGADETH и се казва David Ellefson. Поводът да даде специално..

публикувано на 09.02.24 в 16:10

Dani Filth (CRADLE OF FILTH): Артистите могат да бъдат толкова важни, колкото лекарите

Интервю с Dani Filth (CRADLE OF FILTH) Н 5 март за четвърти път блек шайката на Dani Filth CRADLE OF FILTH ще направи концерт в България. Този път мястото клуб „Joy Station” в София. Поканата е от „BGTSC”. Бандите, които идват с CRADLE OF..

публикувано на 06.02.24 в 11:26

На 5 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 5 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с David Ellefson (DIETH, екс-MEGADETH). Представяне на новия албум на PROJECT ARCADIA "Of Sins And Other Tales" – разговор с Пламен Узунов. Димитър Хаджиилиев за новия сингъл на..

публикувано на 05.02.24 в 14:25