70 години, споделени с Радио Варна, на верния слушател Петко Александров

Петко Александров е от редовните слушатели на Радио Варна около 70 години. Така навръх своя 79-и рожден ден и в навечерието на 90-годишнината на Радио Варна, той застана пред микрофона, за да сподели за своята голяма любов – радиото и привързаността..

публикувано на 21.02.24 в 07:16
Богдан Милчев

Богдан Милчев: АМ "Хемус" е символ на некомпетентност, безхаберие и корупция

В началото на февруари екип от Института по пътна безопасност в България извърши обследване на започнати, но недовършени участъци от лотове 1 и 2 на автомагистрала "Хемус". Констатациите си те направиха по повод 50-годишнината от откриването на..

публикувано на 20.02.24 в 14:40
Мария Георгиева

Мария Георгиева - 30 години от живота на един училищен директор

„Всеки, който мисли, че директорският стол е привлекателен, първо трябва да погледне страната на отговорностите и след това да погледне страната на облагите, ако въобще има такива.“ Това каза в интервю за Радио Варна Мария Георгиева, която е..

публикувано на 20.02.24 в 07:25

Валентина Тодорова: Нужна е цялостна здравна реформа

За цялостна реформа в здравната ни система се обявиха граждани, подкрепили протеста на Фондация "Даная" във Варна #НИТОЕДНОДЕТЕПОВЕЧЕ.  Валентина Тодорова е една от тези активни варненки, които винаги подкрепят каузи и подобни протести с..

публикувано на 19.02.24 в 14:17

Изкуствен интелект и поезия в изложбата "Светоглед" във Варна

Визуалният артист Цветомил Семков представя своята изложба „Светоглед“ днес от 18:30 часа в Арт салона на Радио Варна.  Изложбата се състои от дигитални произведения, направени с помощта на изкуствен интелект, като всяко едно е предизвикано от..

публикувано на 19.02.24 в 10:28

"Дестинация щастие"

Какво е щастието? То постига ли се? Или е съставено от малки по размер и форма моменти, които обединени, наричаме щастие? Най-хубавото е, че всеки сам може да даде дефиниция за щастие. Т.е. всеки има своя представа какво представлява то. А дали..

публикувано на 16.02.24 в 15:05

"Разкажи ми за Дякон Левски" тази неделя във Варна

Гражданската инициатива "Разкажи ми за Дякон Левски" предстои тази неделя във Варна. Събитието ще се проведе от 11 часа в неделя, 18 февруари, в двора  на православния храм „Свети Архангел Михаил“.  Няколко организации, сред които Сдружението за..

публикувано на 16.02.24 в 09:00

Carlo Ariakas Migliavacca (HONORIS CAUSA): Музикалното образование е важно, но не и задължително

Интервю с Lucia Lucyanna Leskovska и Carlo Ariakas Migliavacca (HONORIS CAUSA) През втората половина на март тази година и ако трябва да сме изключително пунктуални – на 21 март във Варна ще гостува португалската екстремна банда GODIVA. Заедно с..

публикувано на 15.02.24 в 14:39

Ihsahn (EMPEROR): Не бъди най-добрият, бъди единственият

Интервю с Ihsahn (EMPEROR) Блек метълът такъв, какъвто го познаваме днес, се заражда в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Норвегия е люлката на едни от най-екстремните банди. Сред тях са и EMPEROR. 2001 година излиза и..

публикувано на 15.02.24 в 07:20

Лозарството - академична специалност с огромно бъдеще в земеделието у нас

Проф. Мирослав Иванов е един от  доайените в академичната област на лозарството. Той е преподавател в Техническия университет във Варна, Катедра "Растениевъдство", както и в Плевенския институт по лозарство и винарство, където работи от 1982 г., но..

обновено на 14.02.24 в 19:55