Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

75-годишен мъж е починал на спирка във Варна

75-годишен мъж е починал в района на спирката на базар „Левски” във Варна, това съобщиха за Радио Варна от полицията. Според очевидци, мъжът е вървял към спирката и там е паднал. До идването на спешната помощ тялото му е било покрито с найлон.

Няма данни за насилствена смърт, но точната причина за фаталния изход тепърва ще се установява при аутопсията”, каза говорителят на полицията Ивана Милева и допълни, че мъжът е от Варна и не е бил бездомник.

Жената, която пострада по-рано днес при катастрофата на Аспарухов мост, е с травма на гърдите. Няма опасност за живота й, съобщи още Милева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават преговорите за съставяне на кабинет

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС продължава срещите с политически сили в новия парламент за излъчване на правителство на споделената отговорност, предаде БНР.  Във втория ден покани са отправени към БСП, "Има такъв народ" и "Величие". Преговорният екип на ГЕРБ-СДС успя да се срещне досега само с представители на ДПС , след като ПП-ДБ и "Възраждане"..

публикувано на 18.06.24 в 08:17
Снимката е илюстративна

Интензивен трафик на границата с Румъния тази сутрин

Интензивен е трафикът на границата с Румъния във вторник сутрин. На граничния пункт "Дуранкулак" и на "Оряхово" има много товарни автомобили на изход. Фериботът при ГКПП "Никопол - Търномагуреле" временно не работи. Причината е техническа, уточняват от МВР рано тази сутрин. На границата с Гърция трафикът също е интензивен на ГКПП "Кулата" - на изход..

публикувано на 18.06.24 в 08:08

Постоянна комисия "Наука и образование" ще заседава днес във Варна

В 13.30 започва заседание на съветниците от постоянна комисия "Наука и образование" към Варненския общински съвет. Те ще разгледат предложение от Кмета на Община Варна относно осигуряване на финансови средства за изпълнение на втори етап от проект „Сграда за спорт и танци“ – етап I и изграждане на топла връзка – етап II към СУХНИ „Константин..

публикувано на 18.06.24 в 07:53

Ще има ли мерки за облекчаване на автомобилния трафик през летния сезон?

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова.От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон. Стартът на планирания двугодишен основен..

публикувано на 18.06.24 в 07:17

Ще има държавна помощ за производителите на грозде

Производителите на винено и десертно грозде ще получат финансова подкрепа с бюджет от 5 000 000 лева за борба с вредители по лозата за тази година. Максималният размер на помощта е до 100 процента от разходите по закупуване на продукти за растителна защита, които се използват за контрол и ограничаване разпространението на вредители при лозата,..

публикувано на 18.06.24 в 07:16
Снимката е илюстративна

Частични ремонтни дейности на Аспаруховия мост в посока Варна, няма да се затваря цялото платно

Днес започват частични ремонтни дейности по източното платно на Аспаруховия мост (посока Бургас-Варна) , съобщават от община Варна. Ремонтно-възстановителните дейности в участъците с нарушена пътна настилка в  ще започнат в 8.00 часа и ще продължат до 18.00 часа. Няма да бъде затваряно цялото платно , поясняват от общинската администрация...

публикувано на 18.06.24 в 06:10

Адресите без ток на 18 юни

На 18.06.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Сотира, м-ст Кемер Дере, м-ст Планова, м-ст Изгрев. На 18.06.2024 от 00:00 ч. до 23:55 ч. , поради извършване на оперативни превключвания..

публикувано на 18.06.24 в 05:47