Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват общините в Добричко готови ли са за изборите

Проверки на всички помещения по общини, в които ще се съхраняват изборни материали и книжа и ще се провежда парламентарният вот на 26 март, ще извърши до 13 март Областната дирекция на МВР в Добрич. Целта е да се установи годността, техническата и физическа охрана на помещенията. Институцията има готовност да поеме денонощната физическа охрана на тези помещения. Това е декларирал директорът на ОД на полицията главен комисар Николай Спасов на проведената в Областната администрация работна среща за подготовка на изборите, съобщи пресцентърът на Областната управа. Във всяко Районно управление на полицията е осигурена възможност да се получават по електронен път и на хартиен носител сигнали за нередности в хода на изборния процес. Проведени са обучения на всички полицейски служители, осигурен е достатъчен брой полицаи, както и служители с полицейски правомощия и са привлечени допълнителни сили. Мобилни групи ще наблюдават за спазване на обществения ред и закона в деня на вота. Създадена е и организация за денонощна работа на Районната избирателна комисия при приемането и обработване на изборните данни след края на гласуването. От РИК уверяват, че в изборния ден ще бъдат осигурени допълнително технически сътрудници за нормалното протичане на приема на протоколите от СИК. Председателят на РИК Добромир Добрев предлага да се осигури навреме търговски обект за сандвичи, кафе и безалкохолни напитки близо до залата за членовете на СИК, които ще чакат ред за предаване на протоколите. От „Информационно обслужване” съобщават, че предстои тестване на системата за видеоизлъчване за предстоящото обучение на членовете на РИК. Извършен е и подбор на оператори, които ще въвеждат данните от гласуването в изборния ден. Осигурена е и необходимата техника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителственият самолет е кацнал в Ливан, първо евакуират майки с деца

Правителственият самолет, който излетя от София към Бейрут в 13 часа днес, вече е в Ливан. Екипажът на държавния полет има за цел да започне поетапна евакуация на българските граждани, намиращи се в Ливан. Първо ще бъдат прибрани майки с деца и възрастни хора, изразили желанието си да бъдат евакуирани. Очаква се първите сънародници да кацнат на летище..

публикувано на 30.09.24 в 15:48

Оранжев код за опасно време за части от Варненска и Добричка област утре

Оранжев код за опасно време заради силния вятър е обявен за Северното Черноморие и част от област Добрич. Времето през нощта и утре до обяд ще остане облачно с  краткотрайни валежи от дъжд и много силен вятър от северозапад, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна.  Над останалата част от района облачността..

публикувано на 30.09.24 в 15:36

Влаковете ще се движат с променено разписание от 1 октомври

"Български държавни железници" (БДЖ) въвежда промени в разписанието на влакове, които се движат в различни участъци на страната, като целта е оптимално използване на подвижния състав на дружеството в участъци с реална необходимост от транспортно обслужване с железопътен транспорт. Това съобщи на интернет страницата си националният железопътен превозвач...

публикувано на 30.09.24 в 14:38

Авиоотряд 28 лети към Бейрут, за да прибере българите от Ливан

Авиоотряд 28 вече лети към Бейрут, за да евакуира българите от Ливан. Справка в сайта flightradar24.com показва, че правителственият самолет лети над територията на Турция към 14.00 часа. Преди час самолетът е излетял от София по направление Бейрут, съобщава БГНЕС.  Тази сутрин при министър-председателя Димитър Главчев се проведе среща по повод..

публикувано на 30.09.24 в 14:08
Снимката е илюстративна.

РЗИ-Добрич: Водата в Каварна не е годна за пиене

Водата в Каварна не е годна за питейно-битови нужди, информират местните власти. Взетите проби от Регионалната здравна инспекция показват отклонение от нормите по микробиологични показатели. Изследването на водата, извършено от здравните власти на 24 септември, в зона за водоснабдяване Каварна, показва отклонения по микробиологични показатели –..

публикувано на 30.09.24 в 13:55

До два дни ВиК започва работата по колектора до двете кули, ще има реорганизация на движението?

До два дни започва работата по изграждането на едно от основните съоръжения от мащабния ВиК проект- канализационния колектор на входа на града. Това каза на пресконференция управителят на Вик - Варна Веселин Русев. Трасето на колектора засяга кръстовището на бул. "Република" и бул. "Вл. Варненчик".  В четвъртък ще бъде съобщено от общинската..

публикувано на 30.09.24 в 13:23

Полиция отбива движението в центъра на Варна, трафикът е затруднен

Полиция отбива движението от бул. "Мария Луиза" към бул. "Владислав Варненчик".  Образувало се е голямо задръстване в центъра на Варна и района на Катедралния храм, трафикът е затруднен и по ул. "Братя Шкорпил" и "Ал. Рачински", защото шофьорите търсят обходни маршрути, видя екип на Радио Варна.  Причината е отстраняването на голямо дърво, паднало на..

публикувано на 30.09.24 в 12:27