Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Балчик става съорганизатор на Фестивала на цацата в Кранево

Балчишкият парламент одобри Община Балчик да сключи договор за сътрудничество със сдружение „Зелени посоки”, което е организатор на Фестивала на цацата в Кранево. В програмата за развитие на туризма са предвидени 35 хиляди лева за събитието, което ще се случи за втори път в курортното селище от община Балчик, в дните от 9 до 11 юни. Очаква се над 200 изпълнители и голяма международна звезда, която още се пази в тайна, да превърнат селището в уникална фестивална дестинация. В трите дни музикалната сцена ще бъде тематична – рокендрол, диско и ретро стилистика, бъл­гар­с­ки фол­к­лор. И тази година допълнителната програма ще е раз­но­о­б­ра­з­на – ав­то­мо­би­лен ре­т­ро па­рад, съ­с­те­за­ния и де­мон­с­т­ра­ции, пла­ж­ни за­ба­в­ле­ния и мно­го дру­ги ме­ро­п­ри­я­тия. И та­зи го­ди­на хо­те­ли­ерите обещават ат­ра­к­ти­в­ни от­с­тъ­п­ки за старта на сезона през юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

До 5 милиона лева заем за ремонт на улици тегли Община Балчик

Община Балчик ще поеме дългосрочен общински дълг, с решение от днес на местния парламент. Парите ще са до пет милиона лева и с тях ще се финансира инвестиционен кредит за подобряване на градската среда. С част от заема ще бъдат платени вече извършени..

публикувано на 30.03.17 в 12:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна месецът на дарителите във варненския зоопарк

Месецът на дарителите и осиновителите на животни във варненския зоопарк започна днес, в Световния ден за защита на животните. Началото беше поставено с тържество, с участието на деца от Детска градина "Синчец" с директор Снежина Дамянова...

публикувано на 05.10.24 в 13:37

БАБХ напомня на ловците задължително да взимат проби от отстреляните диви свине за чума и трихинелоза

Сезонът на груповия лов на дива свиня се открива дне, 5-ти октомври. по този повод от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) напомнят, че е задължително предаването на проби за изследване за заболяванията Африканска чума по свинете..

публикувано на 05.10.24 в 11:14

Отбелязваме международния ден на учителя, 5-ти октомври

На 5-ти октомври България и още над 100 държави по света отбелязват Международния ден на учителя . От 1994 г. с решение на ЮНЕСКО този ден се отбелязва в знак на почит към приноса на учителите за развитието на обществото. Учителите са в..

публикувано на 05.10.24 в 10:56

Великобритания призовава за ваксинация срещу грип и COVID след ръст на смъртни случаи

Във Великобритания тази седмица започна едновременна ваксинация срещу грип и COVID-19 , след като стана ясно, че смъртните случаи от грип са стигнали тези от коронавирус през последните две зими. Британското правителство обяви и назначаването на..

публикувано на 05.10.24 в 09:50

Евакуираха още наши сънародници от Ливан

В тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази..

публикувано на 05.10.24 в 08:40

Времето днес - слънчево и топло през деня, дъжд вечерта

Сутринта ще преобладава слънчево време, но по-късно под влияние на приближаващ студен фронт облачността ще се увеличи. До вечерта на много места в Североизточна България ще завали, възможни са и гръмотевици. Все още без валежи ще е в Източна..

публикувано на 05.10.24 в 08:37

Откриха тялото на бившия началник на Охранителната полиция в Горна Оряховица

Бившият началник на „Охранителна полиция“ в Горна Оряховица Калин Колев е намерен мъртъв в автомобила си край река Янтра, съобщиха от Областната дирекции на МВР във Велико Търново. МВР обяви бившия шеф на Охранителната полиция в Горна Оряховица за..

публикувано на 04.10.24 в 19:36