Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Роял Хелена” отплава от Морска гара - Варна

Ветроходът „Роял Хелена” отплава от Морска гара - Варна на петмесечно плаване, по време на което ще посети най-престижните морски празници в Европа. Част от 11-членния екипаж са и двама практиканти от Техническия университет, но от чуждестранните пристанища ще приеме и практиканти от различни националности. ”Роял Хелена” ще представи България на Балтийската „Тол Шипс” регата, в която ще участват 110 ветрохода и 26 от клас А, сред които е и българският. Даниела Стойнова с подробностите:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пак проблеми по жп линията София-Варна

Влаковете от София и за София от Варна през Горна Оряховица закъсняват с около три часа. Става въпрос за композициите, които пътуват през нощта и тази сутрин трябва да пристигнат в крайните си гари. Според официалното разписание - влакът от София за Варна трябваше да пристигне 06.50, новият час за пристигане е 09.41 ч. Обратната композиция -..

обновено на 05.09.24 в 06:33

Слънчево и топло на 5 септември

Днес ще е предимно слънчево, следобед в Североизточна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър,  следобед вятърът ще е слаб от източна четвърт. Максимални температури между 28° и 33°, за Варна около 29°. Вълнение на морето 2 бала, в открито море 2-3. Температура на морската вода от 25° до 27°.

публикувано на 05.09.24 в 06:26

Къде няма да има ток на 5 септември

Поради неотложни ремонтни дейности на съораженията за доставка на електроенергия, в рамките на деня днес - 5 септември, ще бъде спрян тока в част от Долни чифлик, в част от Дългопол, в селата Левски, Кичево, Комунари, Блъсково, Въглен, Аврен, Горен чифлик, част от Девня и с. Красимир във Варненска област. Във Варна токът ще бъде спрян заради..

публикувано на 05.09.24 в 06:24
Пристанище Варна

Близо 6 млн. тона товари са обработени на Пристанище Варна

Пристанище Варна е реализирало досега  5,5 милиона тона товарооборот, само през пристанище Варна-Запад са преминали 4,5 милиона. Това каза Ивайло Гавраилов, изпълнителен директор на Пристанище Варна.   8% спад на товарооборота обаче отчитат общо от двата терминала заради малките количества изнесено зърно, но е отбелязан 8% ръст на обработените..

публикувано на 04.09.24 в 16:10

Огромен клон падна и рани мъж на тротинетка в центъра на Варна

Огромен клон падна на ул."Русе" 15  до градинката около сградата на операта във Варна и рани млад мъж, който е управлявал тротинетка. Инцидентът е станал днес около 13 часа днес. Пострадалият, на видима възраст около 40 години, е настанен в отделението по "Неврохирургия" в МБАЛ "Св. Анна" със счупени прешлени .Най-вероятно ще му бъде направена операция,..

публикувано на 04.09.24 в 15:56

Протест с камбанен звън и чупене на керемиди

Пореден нестандартен протест на варненеца Росен Марков. С камбанен звън и чупене на керемиди той настоява за спешен ремонт на храма на Старите варненски гробища. Той се качи на покрива на църквата и удари няколко пъти камбаната, като недоволство към неглижирането на божия храм. Росен Марков закрепи на камбанарията табела с надпис "Ремонт". По..

публикувано на 04.09.24 в 15:50

Ремонтите на училища в община Балчик приключват до 15 септември

Най-значителните ремонти това лято са в две учебни заведения в община Балчик – в Средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище, където на финала си е проектът за внедряване на енергийна ефективност, и аварийните дейности в Основно училище „Антим I“ в Балчик, където се отстранява теч във физкултурния салон и ремонт на стряхата на цялата сграда...

публикувано на 04.09.24 в 15:20