Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многобройни инициативи за Деня на детето във Варна

| обновено на 01.06.17 в 08:52

Традиционно пъстро карнавално шествие с участието на деца от детски градини ще се проведе по повод Деня на детето – 1-ви юни. Участниците са от  ДГ №4 „Теменужка“, ДГ №7 “А.С. Пушкин“, ДГ №8“ Хр. Ботев“, ДГ №3 “Звездичка, ДГ №13 “Мир“. Карнавалното шествие започва от 10.45 ч. от площад „България“, преминава по  пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ и завършва пред хотел „Черно море“. За малчуганите е посещение на Делфинариума с много изненади. Организатор на събитието е дирекция „Образование и младежки дейности“. 

Детският празник ще бъде отбелязан и във варненския зоопарк. От 10.00 ч. до 12.00 ч. ще се проведе конкурс за рисунка на асфалт. Предвидени са интересни игри, сред които обстрелване на мишена с водни бомбички. За победителите са предвидени специални награди, съобщи директорът на зоокъта Иванка Стоянова. 

Безплатно от деца ще могат да се ползват и общинските спортни бази. В развлекателния комплекс „Младост“ от 10.00 ч. до 19.00 ч. са предвидени тенис на маса и водно колело за децата с увреждания /задължително с придружител/. 

На Ледената пързалка сесиите от 11.00 -12.00 ч., 12.30 -13.30 ч., 13.45 -14.45 ч. ще бъдат безплатни за малчуганите до 10 г. /задължително с придружител/. От 19ч. спортният клуб "Ледени спортове - Варна" организира традиционното си тържество, с участието на всички деца, които тренират в клуба с индивидуални и групови съчетания. 

Безплатно ще се ползват още басейн „Делфини“ 1 коридор от 8-16ч.; плувен комплекс „Приморски“ – 1 коридор /в закрития басейн/ за деца над 10г. от 8-20ч.; ОСК „Аспарухово“ – 1 игрище футбол, волейбол и баскетбол от 8-20ч.; тенис кортове „Чайка“ – 1 корт от 8.00 -16.00 ч.

Мероприятия по случай Деня на детето организира и Фондация „Карин дом“. От 10.00 ч.  в градинката пред дома започва детски празник с участието на потребители на социалните услуги. Децата ще пеят, танцуват и ще се забавляват заедно със свои близки и приятели, предвидено е и арт-работилница. Също от 10.00 до 13.00 ч. в бл.27 сдружение „Агенция за социално развитие – Вижън“ организира детско парти „Здравей лято“- рисунки с тебешири на открито, музикално-танцова програма и творческа работилница с участието на потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Детско парти, с викторина, танци, състезатели игри и почерпка ще бъде организирано от 15ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Прегръдка“.

От 14 ч. в Арт салона на Радио Варна, “Фондация „Радост за нашите деца“ организира тематична творческа работилница под наслов „Нарисувай лято“. Асоциация „Да съхраним жената“ в партньорство с Община Варна организира детски празник под наслов „Детство мое“ от 17 ч. в градинката зад Операта с градинско парти, рисуване на открито върху платно и други. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 14:36

Тошко Йорданов: Изслушахме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС, предаде БНР. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я..

публикувано на 18.06.24 в 14:36

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с "Има такъв народ"

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ", предаде БНР. На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян,..

публикувано на 18.06.24 в 13:24

Благомир Коцев за ремонта на Аспарухов мост: Не можем да накараме фирмите да работят през нощта

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните  фирми да работят нощно време. Това коментира за предаването "В ефир сте" по Радио Варна кметът Благомир Коцев във връзка със започналите частични строително-ремонтни дейности на Аспаруховия мост тази сутрин.  Натоварено движение на..

публикувано на 18.06.24 в 12:55

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет с първия мандат, предаде БГНЕС. В 11 ч. беше насрочена срещата на ГЕРБ-СДС със социалистическата партия, но тя няма да се състои, тъй като в парламента няма нито един представител на БСП. За днес ГЕРБ-СДС е отправила покани за срещи с БСП, ИТН и "Величие". Към момента..

публикувано на 18.06.24 в 11:13

Ще има ли осигурено сметосъбиране и сметоизвозване на улица "Хортензия" в кв. "Изгрев"?

Жители на улица "Хортензия" в квартал "Изгрев" плащат такса, въпреки че няма осигурено сметосъбиране и сметоизвозване в района. Диана Христова живее там само през лятото, но повечето хора са постоянни жители на улицата. Те изпитват затруднения с изхвърлянето на отпадъците си, защото от началото на годината там няма съдове за смет.  "Миналата година имаше..

публикувано на 18.06.24 в 10:25

32-годишен мъж е с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка в Бургас

32-годишен мъж пострада при инцидент с електрическа тротинетка, съобщават от полицията в Бургас. Той се е движел по ул. „Жечка Карамфилова“ в бургаския квартал „Рудник“. Поради движение с несъобразена с релефа на местността и състоянието на пътя скорост, той влязъл в дупка на пътното платно. Мъжът е с хематом на главата и е настанен под наблюдение в..

публикувано на 18.06.24 в 09:21