Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна Световната волейболна лига във Варна (снимки)

5
Снимка: Радио Варна

Двубоят между отборите на Бразилия и Канада ще открие серията от мачове в Световната лига по волейбол при мъжете във Варна. Срещата започва в 16ч., а втората за днес е между тимовете на България и Полша. Началото е в 19ч. в зала "Конгресна" на ДКС. Варненската публика е известна с огромната си любов към този спорт и очаквано билетите за срещите с българско участие са на привършване. Заредени с желание за победа излизат трикольорите ни в срещите днес и през уикенда, водени от националния селекционер Пламен Константинов.

Волейболните национали си поставят високи цели за втория уикенд от Световната лига във Варна. Момчетата на Пламен Константинов искат три победи от предстоящите три мача срещу олимпийския шампион Бразилия, световния № 1 Полша и Канада. Тимът ни е на незавидното 9-о място след първия турнир в Казан. Там нашите паднаха от Франция и Аржентина и обърнаха от 0:2 до 3:2 Русия.

За първи път в България специален хибрид между системите „ястребово око" и „видео чалъндж" за волейбол ще бъде използван по време на турнира от Световната лига във Варна. Системата „ястребово око" е най-популярна в тениса и дава напълно точно отсъждане пои спорни ситуации. като рисковете за неправилно отсъждане се свеждат почти до 0%. В предишни години у нас действаше „видео чалъндж", който се използва основно за проверка на грешни докосвания до мрежата и блок. Новата система разполага с 27 камери, разположени от всички страни на игралното поле на зала „Конгресна". Управлява се от британски екип, в който има и българи. Оператор ще следи действията, задно с един от международните съдии. „На този етап това е най-добрия микс от системи за подпомагане на съдийските отсъждания, който е въведен от Международната федерация", коментира за BGvolleyball член на екипа, управляващ хибридната система.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Димитров: Целта ни е класиране в четворката (ВИДЕО)

Волейболистките на Славия се целят отново в четворката на женското първенство. Столичанки започнаха с две победи при гостуването си във Варна. Старши треньорът на „белите“ Иван Димитров каза, че отборът му има още потенциал, който трябва да реализира. Чуйте го.

публикувано на 21.10.24 в 10:50

Юлия Иванова: Имаме качествена селекция (ВИДЕО)

Волейболистките на ЦСКА записаха две победи при гостуването си във варна на двата местни отбора. Тимът на Юлия Иванова спечели с по 3-0 гейма срещу „Перун 1“ и „Варна ДКС“. Треньорката коментира победите и дава информация за селекцията в отбора.

публикувано на 21.10.24 в 10:00

Ясни са победителите в Shorthanded Regatta 2024

Общо 14 яхти над 24 фута се пуснаха по дистанцията Варна-Балчик, Балчик-Варна на завършилата късно вчера Shorthanded Regatta 2024. Събитието, което се проведе между 18 и 20 октомври, завърши с тържествена церемония по награждаване на победителите. Купите връчи лично кап. Светлозар Тенев, главен съдия на регатата. Ето и всички отличени:..

публикувано на 21.10.24 в 09:51

40 наши треньори се сбраха на петдневен семинар в Пазарджик

40 изявени наши треньори се събраха на петдневен семинар в Пазарджик, организиран от Международната федерация по борба и финансиран по програмата "Олимпийска солидарност" на МОК. Лектор бе Георги Средков, който част от образователната програма за преквалификация на UWW. А сред участниците бяха Иван Цочев, Георги Калчев, Мирослав Гочев, Петър..

публикувано на 21.10.24 в 09:48

Росенов е №1 на Европейското първенство

Радослав Росенов получи още едно признание за отличния шампионат, който изигра. След като спечели златния медал в категория до 60 килограма на Европейското първенство за мъже до 23 години, българинът бе отличен и за най-добър боксьор на турнира. Той получи купата за №1 от президента на БФБ Красимир Инински. „За мен е голяма чест. Радвам се, че освен..

публикувано на 21.10.24 в 09:44

Николай Киров поема "Спартак"- Варна

Николай Киров е новият наставник на Спартак (Варна). Временно начело на тима бе Иван Цветанов. Панайот Кискинов ще бъде технически директор на отбора.

публикувано на 20.10.24 в 21:06

Радо Росенов е европейски шампион

Перфектен Радо Росенов е шампион на Европа. Националът ни спечели златния медал на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години в София. Пред погледите на редица легенди от близкото и по-далечно минало националът ни срази на финала представителя на Армения Артур Сахакян. В категория до 60 килограма българинът ликува с категоричното 5:0 съдийски..

публикувано на 20.10.24 в 21:05