Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха училищата, в които ще местят децата по време на ремонтите

Учениците от Основно училище „Антон Страшимиров” и Професионална гимназия по икономика „Иван Богоров”, които делят една сграда в район „Младост”, ще бъдат преместени временно за реализация на ремонтите по Оперативна програма „Региони в растеж”. Децата от „Антон Страшимиров” ще бъдат разпределени към съседните училища „Никола Вапцаров” и „Неофит Бозвели”, а гимназистите от „Иван Богоров” към Българския морски квалификационен център (БМКЦ), което вече е уговорено с ректора на Висшето военноморско училище, на чиято територия се намира. Това обяви днес Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование”. За Радио Варна тя уточни, че в момента текат търговете за избор на изпълнители на ремонтите и все още не е ясно кога ще започнат, но трябва да приключат преди 2019 г. Христова не изключи възможността децата да започнат учебната година на обичайните си места, а след като бъдат сключени договорите с изпълнителите да бъдат преместени.

  Сумата, която спечели община Варна по програмата е 2 800 000 лв. Ще се правят саниране, подмяна на ВиК, ел. и отоплителни инсталации, рампи за достъпност и съвременно оборудване за обучение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Училища на бъдещето изграждат във Варна

Мащабни ремонти предстоят в седем училища и три детски градини по програмата "Региони в растеж" във Варна. 7 000 ученици ще бъдат преместени в други учебни сгради, заради строителните дейности. Общинската дирекция по образованието е готова с..

публикувано на 12.07.17 в 14:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътят между Храброво и Овчага е отворен, обстановката в областта е нормална

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация-Варна, към сутрешните часове обстановката в областта е нормална.  Щетите, които бурният вятър и интензивните валежи причиниха, са предимно паднали клони и дървета. Паднали клони и..

публикувано на 30.09.24 в 10:42

Министър Запрянов: Евакуацията на българите от Ливан ще се осъществи с правителствения самолет

Евакуацията по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан, ще се осъществи с правителствения самолет. Това съобщи във Варна министърът на отбраната Атанас Запрянов, който поздрави курсантите и студентите от Висшето военноморско..

публикувано на 30.09.24 в 10:10

Започва третирането срещу гризачи във Варна (график)

Днес започва масовата есенно-зимна дератизация на канални шахти и дерета в община Варна, съобщават от Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна”. Над 1 300 шахти и повече от 600 дка дерета ще бъдат обработени със..

публикувано на 30.09.24 в 09:48

Акция срещу купуването на гласове в Бургас

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с конвенционалната престъпност, се провежда в момента на територията на два квартала в Бургас, предаде БНР-Бургас...

публикувано на 30.09.24 в 08:45

Ремонт на пътя през местност Боровец започва от понеделник

Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност „Боровец“ започва от понеделник, 30 септември, съобщиха от община Варна. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за..

публикувано на 30.09.24 в 08:00
Ул.

Паднали клони и преливащи шахти във Варна

Десет сигнала за паднали клони са получени на дежурния телефон в община Варна. Шест от тях са за клони стоварили се върху автомобил. Четири са сигналите за наводнени участъци от преливащи канализационни шахти – на ул. "Акад. Курчатов" (до..

публикувано на 30.09.24 в 06:53

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  30.09.2024  г. В периода  8:30  ч. до  16:00  ч. Поради обезопасяване на съоръженията за доставка на..

публикувано на 30.09.24 в 06:16