Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс "Моята България" събира талантливи деца от Балчик

Снимка: БТА

XXII-ото издание на общинския конкурс "Моята България" организират Община Балчик и Центърът за подкрепа за личностно развитие-ОДК в морския град. Тази година талантливите деца ще творят на тема "140 години свободна България". Конкурсът „Моята България” има за цел да стимулира развитието на детското творчество и въображение, да даде възможност на участниците да покажат своите дарования в избраната от тях област на изкуството и науката. Право на участие имат деца и ученици от 5 до 18 години, разпределени в 4 възрастови групи. Те ще се изявят в шест направления: „Литературно творчество”, „Изобразително и приложно изкуство”, „Музика”, „Хореография”, „Мултимедия” и „Фотография”.  Заявки за участие и конкурсните творби се представят в ЦПЛР-ОДК до 20 февруари за „Изобразително и приложно изкуство” и до 28 февруари за всички останали направления. Конкурсът „Моята България” ще се проведе от 28 февруари до 25 април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

От 26 до 29 юни: Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането ѝ е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците. Кампанията ще се проведе в четири поредни дни – от 26 юни 2024 г. до 29 юни 2024 г. на територията на всички райони на общината. Мобилните събирателни пунктове ще бъдат..

публикувано на 12.06.24 в 09:30
Румен Радев

Президентът Румен Радев ще присъства на съвместните бойни стрелби "Шабла 2024"

Президентът и главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства днес на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се провежда на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“. Стрелбите са част от учение на НАТО и се провежда до 13 юни във въздушните пространства на България и Румъния.  В българското учение участват..

публикувано на 12.06.24 в 09:16

Над 54 хиляди десетокласници на НВО по математика днес

Над 54 000 десетокласници се явяват на национално външно оценяване по математика днес. Изпитът започва в 8 часа и ще продължи 90 минути. Той ще се проведе в над 1000 училища в страната. Ангажирани за него са близо 14 000 квестори. Тестът съдържа 17 задачи, както миналата година. 15 от тях са с избираем отговор. За решаването на останалите 2 задачи с..

публикувано на 12.06.24 в 08:00

Жълт код за опасно високи температури в областите Варна, Бургас и Добрич

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се на места в тези..

публикувано на 12.06.24 в 07:49

Обявиха цените за къмпинг в началото на летния сезон

Анализ на цените в някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лв. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лв, съобщават от специализирания сайт Camping.bg. Във..

публикувано на 12.06.24 в 07:20

Обсъждат изграждането на ветрогенератори край 15 села в Добричко

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Община Добричка във връзка с инвестиционно намерение за добив на вятърна енергия. Обсъждането е инициирано от кмета на общината Соня Георгиева, информира кореспондентът на БНР в Добрич Мая Райнова.. Инвестиционното намерение за разполагането на вятърни електроцентрали изисква според процедурата..

публикувано на 12.06.24 в 06:28
Плаж Велека

Морската вода по Черноморието е по-топла от обичайното за юни

Морската вода по българското Черноморие е по-топла от обичайното за месец юни. В момента тя е със стойности около 23-25 градуса, които обикновено се достигат в началото на астрономическото лято. Това сподели пред „NOVA“ климатологът Симеон Матев.  По думите му целият световен океан отбелязва рекордно високи температури 14 -и пореден месец. Той..

публикувано на 12.06.24 в 06:15