Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Море и бряг" с Валери Великов, на 3 октомври

Снимка: Петра Дечева 13 г.,ОДК Варна

Акцент в морските новини е бюджетът на Военноморските сили за следващата година и проектът за нови патрулни кораби. Двата въпроса бяха обсъдени по време на изнесеното заседание на Парламентарната комисия по отбрана, което се проведе в началото на седмицата в щаба на ВМС.

„Политиката, която се води в момента превръща Пристанище „Варна” в едно провинциално заводско пристанище”, коментира в интервю за Радио Варна бившият изпълнителен директор на пристанището Божидар Чапаров. Той потвърди, че голям процент от печалбата на порта идва от наема, които се заплаща за тръбите от проекта „Южен поток”. Още по темата - в интервюто с Божидар Чапаров.

Международната морска организация (ММО, IMO) отбеляза Световния морски ден под мотото „Международната морска организация на 70 години: Нашето наследство – По-добро корабоплаване за по-добро бъдеще”. В тържествата се включиха официални представители на повечето от страните членки на ММО и повечето неправителствени организации в морската сфера. Подробностите ще ни каже гостът в студиото - капитан Димитър Димитров - посланик на добра воля в ММО.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 16 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 16 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Vegard Sverre Tveitan – Ihsahn (EMPEROR). Специално интервю с Chen Balbus (ORPHANED LAND). Разговор с Васил Свиленов Георгиев a.k.a. Васко Кръпката от ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД – част 1. "Истории от земите на АЕГОНИЯ - Приказка в музика и жест" (23 септември, София) – Ясен..

публикувано на 16.09.24 в 14:45
Варна, морето и регатата

НА СВЕТЛО в понеделник, 16 септември

Репортаж от  Морската градина във Варна, където ученици от 5 до 12 клас, заедно с приятели и родители ще влязат в света на технологичните иновации чрез събитието "ТЕХНОСТАРТ", организирано от ИКТ Клъстер - Варна с финансовата подкрепа на Община Варна; Репортаж  от старта на новата акдемична година в  Медицински университет "Проф. д-р..

публикувано на 16.09.24 в 12:07
396 български училища зад граница отварят врати за новата учебна година

НОВИЯТ ДЕН на 16 септември с Мариела Димитрова

Малко над 58 хил. първокласници ще прекрачат училищния праг тази година в цялата страна, информират от Министерството на образованието и науката. Във Варна в общинските училища над 3 100 първокласници започват обучението си днес. В 8.10 часа – репортаж от варненското основно училище „Добри Чинтулов“. В 10.20 часа ще добавим още от картината на..

публикувано на 16.09.24 в 06:14
ПЛОСКОСТИЧНО, 
Франция, 2024, 16’50’’, 2D анимация
режисьор Алис Сае

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 септември със Светлана Вълкова

20-ти Световен анимационен фестивал Варна – разговор с артистичния директор на форума проф. Анри Кулев „Време-пространствени полета“ – изложба на Огняна Серафимова в ГХГ „Б.Георгиев“ В очакване на „Златна роза“ – фестивала на българския филм Йончо Цолов от Врачанско е най-дълголетният българин, живял е 130 години – разказ за една..

публикувано на 13.09.24 в 11:25
Chart

#776 ТОП 20 (13.09-20.09.2024)

публикувано на 13.09.24 в 10:13
Балчик

НОВИЯТ ДЕН в петък, 13 септември

Жителите на местност „Пчелина“ във Варна обявяват протестни действия чрез блокада на ул. „Прилеп“ в петък от 08:00 ч. - репортаж; Нови правила за отпускането на ипотечни кредити влизат в сила от 1 октомври. Според новите изисквания на БНБ търговските банки ще финансират не повече от 85% от стойността на жилището, а месечните вноски ще бъдат до 50%..

публикувано на 12.09.24 в 18:00

НА СВЕТЛО на 12 септември с Мариела Димитрова

Започваме новини за  причините за обявеното частично бедствено положение във варненския район „Приморски“ , а след 15 часа и за и    новите проекти в сектор „Образование“ в община Варна .  Международни експерти ще обсъждат Иновации в строителството ще бъдат представени на двудневен форум във Варненския свободен университет..

публикувано на 12.09.24 в 13:57