Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високотехнологичната конференция Innowave Summit започва в петък във Варна

| обновено на 17.10.18 в 17:08

Два дни остават до началото на Innowave Summit - най-мащабната високотехнологична конференция в Югоизточна Европа, която ще се проведе във Варна, в Двореца на културата и спорта, на 19-ти и 20-ти октомври. Днес е последният срок, в който могат да бъдат купени билети на преференциални цени. Организатор е Български Бизнес Форуми, в партньорство с Община Варна.

Изложението ще бъде разделено на три части - експо, иновации и бизнес. Ще бъдат представени иновации в сферата на блокчейн технологиите, интернет на нещата, виртуалната реалност, изкуствения интелект, нано технологиите, финансовите технологии, дигиталното здравеопазване, стартъпите, маркетинга, продажбите, електронната търговия и др. По време на пилотното издание през 2017 г. във форума участие са взели над 800 души. Тази година регистрираните към момента са над 1500 от 23 държави по цял свят.

Какво предстои: За първи път в България пристига мениджър „Глобални маркетингови решения“ за Централна и Източна Европа във Facebook – Андрю-Уелд Мур, който ще разкаже на гостите как да глобализират бизнеса си. Генералният мениджър продажби в Google – Нанси Немес, ще говори за виртуалната и добавена стойност. Съвместно с българския европейски комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел ще бъде обявен проект, в подкрепа на жени, развиващи се в сферата на изкуствения интелект. Съоснователят и член на борда на Siri (Apple) – Норман Уинарски, ще разкаже историята и перспективите пред Siri. И още: Българска фирма ще покаже прототип на хуманоиден робот холограма. 

Тазгодишното издание подготвя серия от инициативи, в помощ на българския бизнес да бъде глобален. Над 500 собственици и мениджъри от Балканите, Европа, Америка и Азия, са потвърдили участие във форума до момента, съобщават организаторите. Над 60 световно признати маркетолози и мениджъри във водещи международни компании, бизнес ангели и представители на инвестиционни фондове от три континента, сред които Apple, Google, Facebook, Alibaba, Salesforce, Amazon, Ebay, SAP, Yandex, Dell, Twitter, LinkedIn, Oracle, Vimeo, Booking, Space X и много други ще разкажат какви са тенденциите и какво се очаква да се случи в сектора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Данните от три агенции: ГЕРБ-СДС е победител на вота 2 в 1

ГЕРБ-СДС е победител на вота днес. Това сочат данните на социологическите агенции "Тренд", "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс", предаде БНР.  Според екзитпол на "Тренд" за ГЕРБ-СДС  са гласували 25,8% от упражнилите правото си на вот, за ПП-ДБ - 15,5%, за ДПС - 14,7%, за "Възраждане" - 14,2%, за БСП - 8,9%, за ИТН - 6,5%, за  "Величие" -..

публикувано на 09.06.24 в 20:40

С 29 на сто активност завърши изборният ден в Балчишко

Гласуването за Народно събрание и Европейски парламент завърши така, както беше очаквано – със слаба избирателна активност, по-ниска от предходните избори през април м.г., когато гласуваха 31 на сто. Сега данните са следните - съответно 29.49% и 29.05 на сто, като до урните в 38-те секции са отишли  5133/ 4866 избиратели от имащите право на глас..

публикувано на 09.06.24 в 20:31
Росица Матева

ЦИК: Бюлетините от машинното гласуване без печати ще се броят като действителни

Бюлетините от машинно гласуване, на които не е поставен печат, ще се броят като действителни.  Това съобщи пред БНР  заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.  ЦИК: Над 130 вече са машините, с които гласуването е спряно По думите ѝ вече е изпратено писмо от ЦИК до районните избирателни комисии,..

публикувано на 09.06.24 в 20:13

"Галъп": Шестпартиен парламент, ГЕРБ-СДС са първи, ДПС и ПП-ДБ - на кантар за второто място

Шест партии ще влязат в 50-ото Народно събрание. Това сочат данните от екзитпол към 20 часа на социологическата агенция "Галъп Интернешънъл Болкан". ГЕРБ-СДС са победител на парламентарния и европейския вот. За тях за НС са гласували 26,7%. Второто място оспорват коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с 15,5% и Движение за права и..

публикувано на 09.06.24 в 20:00

Полицаи спасиха мъж, получил епилептичен припадък пред изборна секция в Добрич

Полицаи от Добрич са спасили живота на 40-годишен мъж, участник в изборния процес като застъпник на политическа партия. Инцидентът е станал пред секция в Добрич около 18.00 часа днес. Около 18:00 часа днес в СИК №60, намираща се в Педагогическия колеж, квартал „Добротица“ в Добрич, 40-годишен мъж, застъпник на политическа партия в изборите, е..

публикувано на 09.06.24 в 19:46
Отстраняване на проблем в машина за гласуване.

14 неработещи машини във Варна

14 са повредените машини в Трети Варненски многомандатен избирателен район. Това съобщи за Радио Варна Велин Жеков, председател на Районната избирателна комисия.  За тях е получено писмо от Централната избирателна комисия. В тези секции се гласува с хартиени бюлетини.  Очаква се същата процедура и за още няколко секции. Те са във Варна, Провадия и..

публикувано на 09.06.24 в 19:44

Как започна и протича гласуването във Варна и Добрич (обновява се)

Мудно и бавно започна изборният ден във Варна, видяха репортерите на Радио Варна. На места членовете на секционните избирателни комисии (СИК) се объркват за урните.  Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се..

обновено на 09.06.24 в 19:32