Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Хари е най-популярният член на кралското семейство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

72% от британците смятат принц Хари за най-популярния член на кралското семейство, съобщи БТА.  В анкета, проведена от 15 май до 31 октомври, той изпреварва по-популярност своята баба – кралица Елизабет Втора, както и брат си – принц Уилям. 

Въпреки че 86% от жените, участвали в анкетата, са избрали принц Хари, кралицата на Англия остава номер едно по популярност сред мъжете – 71% от тях са я поставили на първо място. Кейт Мидълтън, пък, се оказа на второ място сред жените, веднага след бабата на своя съпруг. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, съпруга на принц Хари, заема шесто място в класацията. Бившата американска актриса отстъпва само с един процент на 97-годишния съпруг на кралицата, принц Филип. Осма по рейтинг е дъщерята на Елизабет Втора, принцеса Ана. Принц Хари и принц Уилям значително изпреварват по популярност сред британците своя баща, който е престолонаследникът на британската корона. Той заема едва седмо място в класацията. В анкетата, са взели участие 3,6 хиляди жители на Обединеното кралство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спукана стара етернитова тръба остави Морската градина без вода часове

Спукана стара етернитова тръба остави абонатите на територията на Морската градина няколко часа без вода, съобщиха от ВиК за Радио Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено навсякъде до 21 часа.

публикувано на 05.06.24 в 19:47

9,3 млн. лева изплащат на хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

Помощ в размер на близо 9,3 млн. лева изплащат на хотелиери, които предоставят грижа за временна закрила на бежанци от Украйна. Министерски съвет одобри отпускането на средствата на кандидатите. В новия списък са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г. и за януари и февруари 2024..

публикувано на 05.06.24 в 19:43

Президентът Румен Радев във Варна: Ядрената енергетика остава незаменим източник

В близък и средносрочен план, докато стигнем така желаното бъдеще на нулеви въглеродни емисии, ядрената енергетика остава незаменим източник.  Тя ни два лукса и спокойствието да можем да мислим някога да постигнем такива зелени технологии, които да ни позволят да преминем и да разчитаме на нови източници на енергия. Това каза президентът Румен Радев по..

обновено на 05.06.24 в 19:20

ВиК ремонтите около бул. “Христо Смирненски“ се бавят

Бавят се ВиК ремонтите в участъка от бул. “Христо Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до това с ул. „Прилеп". Ремонтните дейности трябваше да приключат до 15 май. Кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и Димитър Кирчев – директор на дирекция "Контрол и санкции" в Община Варна направиха инспекция..

публикувано на 05.06.24 в 18:05

Утре трима министри участват в проверка на чистотата на морската вода край Шкорпиловци

Министърът на туризма Евтим Милошев ще участва в съвместна проверка за качеството на морските води на плаж Шкорпиловци заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров. Проверката ще се извърши утре от специалисти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна, „Регионалната лаборатория (РЛ) –..

публикувано на 05.06.24 в 17:31

Румен Радев в Балчик: Зелената сделка е баланс, не трябва да понижава стандарта на живот

В световния ден на околната среда президентът Румен Радев днес отказа да коментира политически въпроси, но по темата на деня – екологията, заяви, че зелената сделка е баланс. "Зелената сделка е прекрасна крайна цел, процес. Въпросът е по какъв път ще вървим, за да опазим нашата природа чиста и децата ни да живеят в прекрасна околна среда. По пътя да..

публикувано на 05.06.24 в 16:45

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина, съобщават от ВиК - Варна.

публикувано на 05.06.24 в 16:35