Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд за социално слаби варненци организира Фондация "Българин"



Кампания „Топъл обяд за хора в нужда” ще се проведе във Варна на 25 април от 9.00 часа в социалната кухня на ул. „Драва Соболч”. Идеята е Станимир Георгиев, основател на  фондация „Българин” и със съдействието на фондация  „Йонко Дяков”. Те ще осигурят безплатна храна за Великден на български граждани, социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на Община Варна.

В кампанията може да се включи всеки, като дари средства или пакетирана храна. Храната ще бъде приготвена в специализирани кухни, съгласувано с БАБХ. Стойността на обяда за един човек е 4,83 лв. или общата сума, която е необходима за подсигуряване на храна за нуждаещите се 1025 човека за Великден е 4 950 лв.

„На всички национални празници и в официалните почивни дни Социалната кухня към община Варна не работи”, каза за Радио Варна Станимир Георгиев, основател на фондацията и инициатор на кампанията. Храна за нуждаещите в тези дни не е предвидена от общинският бюджет.

"Правя това, защото считам, че е важно да почитаме родителите си, възрастните хора и всеки човек в нужда, когато можем да помогнем. Хората, на които ще помогнем, са възрастни, с физически недъзи, с психически отклонения , многодетни семейства и въобще онези, които са с изключително ниски доходи.", допълни Георгиев.

За събитието в четвъртък има нужда от доброволци, които да помогнат с пренасянето и пакетирането на храната. За целта те трябва да имат здравни книжки, каза още Станимир Георгиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засега няма прекратени договори на фармацевти със здравната каса във Варна

Към днешна дата няма постъпили заявления от управители на аптеки за предсрочно прекратяване на договорите с РЗОК-Варна. Това съобщиха за Радио Варна от институцията. Оттам уточниха, че предизвестието може да бъде оттеглено в рамките на 30 дни от неговото подаване. Варненските аптеки протестират днес и утре Припомняме, че фармацевтите започнаха..

публикувано на 04.07.24 в 16:39

ВиК приключват през юли работа около Терапията

Ремонтът на бул. „Христо Смирненски“ може да завърши изцяло до 15 септември, включително и с полагането на най-горния износващ слой на асфалтовата настилка. Ускоряването на строително-монтажните работи по т.нар. околовръстен път се налага заради затрудненията, които ежедневно срещат пациентите и служителите на УМБАЛ „Св. Марина“. Входът и изходът на..

публикувано на 04.07.24 в 16:30

Пречиствателна станция Албена, свлачище край Двореца, бездомни кучета и футбол - част от темите на сесията в Балчик

Проектът за дълбоководно заустване след пречиствателна станция за отпадъчни води Албена се внася за приемане от Националния експертен съвет. Решението на Общинския съвет в Балчик от днес е продиктувано от писмо на МРРБ, в което се уведомява, че са за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация..

публикувано на 04.07.24 в 16:24

Кои са училищата във Варна в челните редици според резултатите от НВО

От 8 до 10 юли ще се подават заявленията за първото класиране за прием в гимназиите. Варненските седмокласници извоюваха второто място в страната по резултати на НВО. Връстниците им от София ги изпреварват с няколко точки. По български език и литература средният успех е 60,24 точки, който е с 6 точки по-висок от средния за страната. Учениците от София..

публикувано на 04.07.24 в 16:10

Освободиха заместник-областните управители на Варна

И двамата заместник-областни управители на Варна Изабела Иванова и Огнян Рачев са освободени от длъжност с ъс заповед на служебния премиер.  Единият от двамата нови представители на държавата ще бъде официално обявен в понеделник, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на областната управа. В момента страницата на Областна..

публикувано на 04.07.24 в 16:07

Тежка катастрофа със загинал между Калиманци и Доброглед

Пътник загина при тежка катастрофа на Т- образното кръстовище между селата Калиманци и Доброглед. По първоначални данни причината за възникване на пътния инцидент е отнето предимство от водач на джип, който удря другия автомобил. Шофьорите и още един от пътниците са откарани в болница, съобщиха от пресцентър на полицията във Варна.

публикувано на 04.07.24 в 15:48
Делян Пеевски

Делян Пеевски: ДПС ще върне втория мандат

"Няма ДПС да се разцепи. ДПС ще бъде монолитно и с Доган ще продължим да вървим напред”, заяви председателят на движението Делян Пеевски. Пред журналисти в парламента Пеевски каза, че проруските партии са изпитали прибързана радост, предаде репортер на БГНЕС. "На никого няма да позволим да цепи, да..

публикувано на 04.07.24 в 13:33