Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов очаква пълен консенсус за Наредба Н-18

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви в началото на заседанието на Министерския съвет, че докато финансовият министър Владислав Горанов не постигне консенсус с всички, засегнати от наредбата Н-18, тя няма да съществува. Няма да съществуват измененията, които се въведоха през лятото на 2018 г., посочи финансовият министър.

Премиерът поиска от Горанов да докладва как вървят преговорите по наредба Н-18 с отделните засегнати организации.
Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има, допълни Борисов. Когато ги убедиш, тогава ще ме убедиш и мен, обърна се премиерът към Горанов. Той заяви, че очаква от него всяка седмица да се среща с по една съсловна организация, за да решава проблемите им, произтичащи от тази наредба. Борисов напомни, че целта на въвежданата с наредбата система за управление е премахването на "сивия" сектор, без това да се отрази на малките и средните съсловни организации.

Докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред, заяви Горанов и допълни, че сега започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, за да не се затруднява малкият и среден бизнес. Горанов информира още, че са създадени множество работни групи, които да отчетат спецификата на отделните бизнес процеси и беше категоричен, че няма да се продължи напред, докато не се постигне консенсус с всички./ БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пазар „Чаталджа“ с нов и модерен облик до 2-3 г.?

До две - три години пазар „Чаталджа“ може да придобие нов и модерен облик, но всичко това може да се случи само след задължителен Подробен устройствен план (ПУП), който да покаже възможностите на парцела. Това коментира за Радио Варна председателят на Общински съвет Варна инж. Христо Димитров.  Идеята за модернизиране на пазар „Чаталджа“  бе..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Парламентът заседава днес

Парламентът ще проведе заседание и днес. Началото е от 9 часа. Председателски съвет ще уточни дневния ред. Вчера депутатите избраха най-младия председател на Народното събрание - Рая Назарян, която беше подкрепена от ГЕРБ-СДС, ДПС и Има такъв народ. Сформирани бяха и парламентарните групи, избрани бяха и заместник-председателите на 50-тия Парламент...

публикувано на 21.06.24 в 08:31

МЗ: 20 болници са без ТЕЛК комисии

Заради липса на медицински персонал и на желаещи да работят в ТЕЛК, 20 от болниците у нас не са успели да разкрият такива комисии, въпреки че са задължени. Това съобщиха за БНР от Здравното министерство. От днес влиза в сила реформата в ТЕЛК, според която решенията ще се издават и само по документи, а пациентите за освидетелстване ще се разпределят на..

публикувано на 21.06.24 в 08:23
Снимката е илюстративна

Седмокласниците се явяват на НВО по математика

Над 59 000 седмокласници се явяват днес на Национално външно оценяване (НВО) по математика.  Изпитът ще започне в 9.00 часа и ще се проведе в 1665 училища в странатa. Tестът съдържа 23 задачи, както миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първия модул. Там всички 20 задачи ще са с избираем отговор, за разлика от миналата година, когато..

публикувано на 21.06.24 в 08:21

Слънчево в петък

Днес ще е предимно слънчево с до умерен вятър от изток и североизток. Максималните температури ще се понижат и днес ще са от 24°-29° по Черноморието до 31°-36° във вътрешността. За Варна максимална температура около 27°.  Вятърът постепенно ще се обърне от изток-югоизток ще е предимно слаб, по Черноморието следобед до умерен от източна четвърт...

публикувано на 21.06.24 в 06:10
Снимката е илюстративна

102 конфискувани тротинетки във Варна за седмица

102 тротинетки конфискува Община Варна за малко повече от седмица, съобщи кметът Благомир Коцев в пост във Фейсбук.  "Както обещахме на варненци, това ще се случва с всяка електрическа тротинетка или велосипед, които нарушават обществения ред, като ползват общинска земя за търговска дейност без позволение", подчертава Коцев. На фирмите..

публикувано на 20.06.24 в 19:58

Актуалните възможности за еврофинансиране представят в Балчик

„Актуални възможности за финансиране с европейски средства 2024“ е темата на информационната среща, организирана в Балчик от Областния информационен център на 25 юни от 10.30 часа в Заседателна зала на Община Балчик, ет.1. Ще бъдат представени възможностите за финансиране на проекти в различни сфери: общини; образователни институции , свързани с..

публикувано на 20.06.24 в 19:40