Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха контрабанда на маски на границата край Малко Търново

Митничари заловиха 2 000 бройки медицински маски при опит да бъдат вкарани контрабандно в страната. Общо 40 кутии, съдържащи по 50 броя медицински маски, бяха иззети на границата край Малко Търново. 

От митницата в Бургас обясниха, че към момента се правят експертизи на продуктите, след което най-вероятно ще бъдат унищожени. 

В аптеките в морския град от няколко дни стоят залепени надписи, че маски липсват. Дезинфектанти също трудно се намират.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

CINELAND® ЗАВРЪЩА IMAX ИЗЖИВЯВАНЕТО® В „CINELAND GRAND MALL“ - ВАРНА

Cineland®, новият оператор на кинокомплекса в Grand Mall - Варна, обяви днес, че зрителите, които ще посещават кинокомплекса, отново ще могат да се насладят на най-иновативното в света кино изживяване, когато IMAX® локацията отвори врати отново в края на ноември тази година. IMAX локацията ще бъде изцяло обновена с луксозни „реклайнър“..

обновено на 03.10.24 в 15:22
Фестивал

Средновековен фестивал "Рицарите в музея" се провежда във Варна

Средновековен фестивал „Рицарите в музея" започна днес във Варна по повод 580-тата годишнина от Битката при Варна на 10 ноември 1444 г. Фестивалът се провежда в двора на Археологическия музей до събота включително и пресъздава моменти от историческата паметна дата за Варна. Посетителите ще видят как обитателите на средновековния рицарски лагер..

публикувано на 03.10.24 в 14:19

Общински крос "Бъди смел, бъди добър!" на 4 октомври в Балчик

Община Балчик ще се присъедини към инициативата на Държавната агенция за закрила на детето и на 4 октомври ще организира крос под мотото “Бъди смел, бъди добър!”.  Очаква се в петъчния ден ученици от всички балчишки училища да се включат в масовото бягане. Събитието ще започне в 14:00 часа и ще се проведе по алея “Ехо”. Началото ще бъде пред..

публикувано на 03.10.24 в 13:11
Битката при Варна, илюстрация от 1564 г.

Отбелязваме 580 години от Битката при Варна

Средновековен фестивал под наслов „Рицарите в музея" ще бъде открит в 12:00 часа днес в двора на Археологическия музей във Варна. Събитието ще отбележи 580-ата годишнина от Битката при Варна през 1444 година, водена от полския крал Владислав III Варненчик. На откриването ще присъстват кметът на града Благомир Коцев и посланикът на Република Полша в..

публикувано на 03.10.24 в 08:48

Международен фонд дава до 150 000 евро за младежки стартъпи

В началото на следващата година ще бъде създаден международен фонд с частни инвестиции за подкрепа на младежки стартъпи. Проектите могат да бъдат на стойност до 150 000 евро. Това съобщи във Варна Милена Стойчева, бивш министър на иновациите в последното редовно правителство и директор на "Джуниър Ачийвмънт" .  Тя каза, че България участва със..

публикувано на 02.10.24 в 18:59

Паметен знак на Кирил Господинов откриха във Варна

Паметен знак на Кирил Господинов беше открит във Варна днес. Той е дело на скулптора Кирил Янев. Инициативата за създаването му е на дъщерята на актьора Веселина Господинова, съобщава БТА.  На барелефа Кирил Господинов е изобразен в естествен ръст, в коронния му образ на Баш Майстора. Изписана е популярната реплика на героя му „Ша ти сложа шапката..

публикувано на 02.10.24 в 15:13

Бум на луксозния сватбен туризъм във Варна

Забелязва се бум на луксозните сватби във Варна. Бюджетите на тържествата започват от 20 000 и надхвърлят 100 000 лева. Това каза Павлин Косев, председател на варненския клон на  Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация . Друга задържаща се тенденция са смесените бракове, каза още той. Сватбата е един красив момент в живота на хората и те..

публикувано на 02.10.24 в 08:40