Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 24 юни с Валерия Василева

Еньовден пред Радио Варна

С мълчана вода, ароматни билки, носии и песни за Еньовден деца от Варна и това лято изпълниха празничния ритуал на поляната пред Радио Варна.

Репортерска проверка по сигнал на слушател на Радио Варна за дълги опашки и струпване на хора за явяване на ТЕЛК в морската столица.

Разговор с Димитър Димитров – кмет на Община Ветрино, за щетите от поройните дъждове и обявеното частично бедствено положение.

Сезонните плодове и зеленчуци – репортерска проверка за цените и предлагането по варненските пазари.

Интервю с режисьора Борис Панкин за мюзикъла „Да пееш под дъжда”, който публиката може да гледа отново в Летния театър във Варна тази вечер от 21 часа.

В рубриката „Варна - бряг на младостта 2020” гост е Йордан Йорданов - автор на книгата „Обща теория на образованието - системи и модули”, чиято премиера е на 1 юли от 18 часа в Община Варна.

Изложба във Военноморския музей представя уникални швейцарски щамповани текстилни образци с български исторически сюжети, направени от печатници в кантона Гларус, Швейцария.

Коронавирусът не отмина и елитните световни тенисисти - коментар по темата на спортния журналист Румен Генов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 21 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 21октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с A.J. Mills (KK’s PRIEST, HOSTILE). Завръщането на ТЪМНО и новия сингъл "All About The Fear" – разговор с Васил Русев "Чайката". В "Мазето на Вакашински" – Христо Красимиров и Ясен Вакашински представят концерта на KHIRKI и VRANI VOLOSA (23 октомври, София). В..

публикувано на 21.10.24 в 14:25
Грациозните лебеди във Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 21 октомври

С най-високото отличие  „Лекар на годината 2024“ за особени заслуги в сферата на здравеопазването за Област Варна бе удостоена проф. д-р Диана Петкова ВСУ "Черноризец Храбър" стартира проект „Изкуственият интелект в образованието“, а обученията ще се проведат в периода до 25 октомври и ще обхванат 120 педагогически специалисти, преподаватели и..

публикувано на 21.10.24 в 11:48

Радио Варна представя: Лулите като част от изкуството

Първата по рода си изложба на лули се проведе във Варна съвсем скоро. Благодарение на ентусиазма на варненски любители на лули, които организираха тази изложба, за да отпразнуват първия си рожден ден като клуб, успяхме да обърнем внимание на лулите, не само като средство за пушене, но и като произведение на изкуството.  Повечето хора, които..

публикувано на 19.10.24 в 11:00
Chart

#781 ТОП 20 (18.10-25.10.2024)

публикувано на 18.10.24 в 18:44
Кадър от филма на П. Сорентино

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

14 - 15 Режисьорът Габор Томпа за първата си постановка в България - „Както ви харесва“ от Шекспир във Варненския театър Три филма от кино-литературния фестивал „Синелибри“ през уикенда след гръмкото начало с филма на Паоло Сорентино „Партенопа“ Представяме книжната поредица „Дивите животни на града“ с автор Елена Павлова 15 - 16..

публикувано на 18.10.24 в 10:53

НОВИЯТ ДЕН на 18 октомври с Иван Барбов

Всеки нов ден е като бяло платно, върху което можем да рисуваме. С багрите на доброто сутрешно настроение ще оцветят ефира на Радио Варна Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьорът Недялко Добрев навръх професионалния празник на художниците. В малкия, но за сметка на това редовен празник, какъвто е петъкът, във времето от 6.00 до 10.30..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

НА СВЕТЛО на 17 октомври с Мариела Димитрова

17-я пореден Черноморски туристически форум събра във Варна десетки представители на туристическия бранш. Темата е "Зеленият и дигиталният преход". Репортаж в 14.20 часа. А в репортаж в 14.40 часа ще научим за програмата във Варна на „Дни на иновациите в образованието“. Смарт контейнер с автономно управление на отпадъци беше монтиран..

публикувано на 17.10.24 в 13:37